?>

Bakan Tekin: "Sizin hayal edemediklerinizi biz gerçekleştiriyoruz"

BAKAN TEKİN, AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI'NDA PARTİLİLER İLE BİR ARAYA GELDİ

Siyaset - 2 ay önce

Aydın’da konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Eleştirilerin rasyonel bir zemine oturması lazım. Oturmuyorsa boş konuşuyorsunuz demektir. Sizin hayal edemediklerinizi biz gerçekleştiriyoruz. Biz iktidarız ama muhalefete ufuk açıyoruz. Biz yapıyoruz onlar daha sonrasını hayal ediyorlar" dedi.

Bir dizi ziyaret için Aydın’a gelen Bakan Tekin, Valilik ziyaretinin ardından AK Parti İl Başkanlığı’nda partililer ile bir araya geldi. Konuşmasının başında Aydın ile ilgili istatistiki bilgileri paylaşan Bakan Tekin, 2022 yılından bu yana eğitim alanlarındaki teknik altyapılar ve öğretmen kadrosunun gözle görünür şekilde büyüdüğünü vurguladı. Bakan Tekin, "Aydın demokrasi açısından önemli bir ilimiz. Bu yıl Aydın’a özel bir önem verdik. Daha iyi bir noktaya gelmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. 2002 yılı ile bugünü karşılaştırmak bizim açımızdan önemli. İktidara geldiğimizde 171 bin öğrenci vardı. Şu anda 198 bin 824 öğrencimiz var. Yaklaşık yüzde 15’lik bir artış var. 2002 yılında 8 bin 500 öğretmen vardı. Şu anda toplamda Aydın’da 17 bin 661 öğretmenimiz var. Öğretmen sayısını artırdık. Cumhurbaşkanımız da bütçede en çok payı Milli Eğitim’e ayırdı. Eğitimle ilgili götürdüğümüz hiç bir şey bugüne kadar bütçe bahanesiyle geri çevrilmedi. Bugün baktığımızda fiziki, teknolojik göstergeleri itibariyle baktığımızda ileri durumdayız. Dünyanın en büyük eğitim içerik portalini kullanıyoruz. Bu gerçekten çok önemli. Mecliste milletvekillerimizin de desteği bizim için çok önemli. Cumhur İttifakı’nın milletvekillerine çok teşekkür ediyorum. Aydın’da 2002 yılında 5 bin 926 derslik vardı. Yarısının yeniden yapıldığını düşünürsek şu an Aydın’da 9 bin 535 dersliğimiz var. O günden bugüne derslik sayısını üçe katlamış durumdayız" diye konuştu. "Biz iktidarız ama muhalefete ufuk açıyoruz"

Muhalefet kanadının eleştirilerine de değinen Bakan Tekin, eleştirilerin rasyonel bir zeminde olmadığı sürece ‘boş’ olduğunu vurgulayarak "Biz bunları yaparken muhalefetten beklentimiz şudur. Eleştirilerin rasyonel bir zemine oturması lazım. Oturmuyorsa boş konuşuyorsunuz demektir. Sizin hayal edemediklerinizi biz gerçekleştiriyoruz. Biz iktidarız ama muhalefete ufuk açıyoruz. Biz yapıyoruz onlar daha sonrasını hayal ediyorlar. Bu AK Parti teşkilatları açısından takdir edilmesi gereken bir şey" şeklinde konuştu.

Milli birlik ve beraberliğimizi temin edecek bir kuşak yetiştirmenin kendilerinin görevi olduğunun altını çizen Tekin, "Bizim çocuklarımıza, bu bayrağın altında yaşamanın ne kadar önemli olduğunu, bayrağa sahip çıkmanın ne kadar önemli olduğunu, bağımsızlığa sahip çıkmamızın ne kadar önemli olduğunu çocuklarımıza anlatmamız lazım. Toplumda vatanseverlik, dayanışma, yardımlaşma gibi bu duygular gelişsin diye çaba sarf ediyoruz. Ramazan ayında bir genelge yayımladık. Çocuklarımıza, yardımlaşma ve dayanışma ile ilgili duygularını pekiştirecek zeminleri kullandık. Bunlardan bir tanesi de Ramazan ayıdır. Ramazan ayında insanlar sofralarını paylaşırlar, küsler barıştırılırlar. Bunun için bir genelge yayınladık. Yayınlar yayınlamaz ortalık karıştı. Anadolu’yu ‘Talibanlaştırıyorsunuz’ dediler. Bildiri yayınladılar. Sapkın dediler. Bu topluma zerre miktar saygınız yok. Yapılan bu hakaretlere suç duyurusunda bulundum. Biz Milli Eğitimi Bakanlığı olarak çocuklarımız, okullarımızda bizi bir arada tutan değerlerimizi öğrensinler istiyoruz" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Manavgat’ta otomobiller çarpıştı: 1 yaralı

2026-04-01 10:28 - Asayiş

Uzm. Dr. Bekfilavioğlu mide ilacı kullanımına yönelik uyarılarda bulundu

2026-04-01 10:39 - Sağlık

Minikler kort tenisi müsabakaları sona erdi

2026-04-01 10:43 - Spor

Şanlıurfa’da silah kaçakçılığı operasyonunda 2 tutuklama

2026-04-01 10:28 - Asayiş

Bingöl’de uyuşturucuyla mücadele: 1 tutuklama

2026-04-01 10:34 - Asayiş

AOSB Futbol Turnuvası’nda ilk hafta tamamlandı

2026-04-01 10:17 - Spor

OMÜ’de "Ustalara Saygı Anadolu Rock Konseri"

2026-04-03 14:48 - Magazin

Bonnie Tyler ilk kez İstanbul’da

2026-04-01 16:36 - Magazin

Hair Fashion İstanbul saç tasarım dünyasını bir araya getirdi

2026-03-31 16:27 - Magazin

Türk Telekom 5G galasında yıldızlar geçidi

2026-03-31 14:16 - Magazin

İlgili Haberler

Başkan İşeri’den siyaset ve sanayide "liyakat" çağrısı

13:18 - Siyaset

Bakan Fidan, Kore Üniversitesi’nde 143. Uluslararası Politika Forumu’nda hitapta bulundu

12:48 - Siyaset

Nijer Cumhurbaşkanı Tchiani, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti

12:15 - Siyaset

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi: "Afetten önce risk azaltma çalışmalarını son derece kıymetli buluyoruz"

11:48 - Siyaset

Bakan Fidan, Kore Savaşı Anıtı’nı ziyaret etti

11:06 - Siyaset

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem