?>

Bakan Uraloğlu: "Ayder Yaylası’na kontrollü geçiş sağlayacağız"

Ulaştırma ve altyapı bakanı abdulkadir uraloğlu “bundan sonra iş makinelerinin çalışması için kontrollü bir geçiş sağlayacağız” dedi

Siyaset - 3 saat önce

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Bundan sonra iş makinelerinin çalışması için kontrollü bir geçiş sağlayacağız" dedi.

Rize’de 20 Eylül gecesi şiddetli yağışlar sonrasında oluşan heyelan ve seller nedeniyle ulaşıma kapanan Çamlıhemşin-Ayder Karayolu, 3. gününde ulaşıma açıldı. Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, ulaşıma açılan yoldan geçerek Ayder Yaylası’na çıktı. Dünyaca ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası’nda inceleme yapan bakanlar, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Bölgede zarar ve hasar tespit çalışmalarının başlatıldığını ifade eden Bakan Uraloğlu, "Cuma günü başlayan yağmur ve onun oluşturduğu sel hasarları nedeniyle Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’de belli bölgeler ciddi şekilde etkilendi. Birçok yerde işi kolaylamış, ulaşımı sağlamıştık. Ulaşım sağlanamayan hem ana arterler hem de köy yollarımız vardı. İkizdere ve Kaptanpaşa yolunda ulaşım sağlamıştık. Bugün de Çamlıhemşin-Ayder arasında ulaşımı sağlamış olduk. 8 noktada çok ciddi hasarlar oluştu. Onlardan geçişi verdik ve bugünden itibaren de Çamlıhemşin’den minibüs ve binek araçlarla gitmek isteyenlerin Ayder’den tahliyelerini sağlamış olacağız. Bundan sonra iş makinelerinin çalışması için kontrollü bir geçiş sağlayacağız. Bugün buraya 98 sorti yapıldı ve 98 yerli ve yabancı insanımızı buradan tahliye ettik. Dün de 20 civarında vatandaşımızı tahliye etmiştik. Yani aciliyet arz eden, çok önemli programları olanları buradan tahliye etmiş olduk ama şu an itibarıyla gidişleri tamamen serbest hale getirmiş oluyoruz. Dünden itibaren kurmuş olduğumuz hasar ve zarar tespit komisyonlarımız da işe başladı. Onlar da bütün vatandaşlarımızın hasar ve zarar tespitlerini yapmaya başladı" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla siyasetinde dikkat çeken isim: Ayşegül Mungan

2025-09-21 13:06 - Siyaset

Çamdibi Mahallesi'nde Hizmet Krizi

2025-09-17 14:38 - Marmaris

Yatağan'da Gelin ve Damada Unutulmaz Sürpriz

2025-09-16 10:27 - Genel

Marmaris’in iyilik meleği muhtarına doğum günü sürprizi

2025-09-16 17:15 - Marmaris

Köyceğiz Yangınında Son Durum

2025-09-19 13:02 - Asayiş

Ortaca’da kaza: 1’i ağır 5 yaralı

2025-09-17 17:32 - Asayiş

Uzaklaştırma Kararına Rağmen Saldırdı

2025-09-17 11:09 - Asayiş

Marmaris'te 19 Eylül Gaziler Günü coşkuyla kutlandı

2025-09-19 13:04 - Genel

Marmaris'e İki Dev Kruvaziyer Gemi Birden Yanaştı

2025-09-18 13:33 - Marmaris

Cebindeki bıçak canından etti

2025-09-17 14:05 - Asayiş

İlgili Haberler

Suriye Devlet Başkanı eş-Şara, ABD Dışişleri Bakanı Rubio ile bir araya geldi

22:26 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Avustralya Dışişleri Bakanı Wong ile görüştü

21:02 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Al Suud ile görüştü

20:09 - Siyaset

Rusya’dan ABD’ye nükleer silahların sayısını sınırlayan Yeni START anlaşmasını 1 yıl uzatma teklifi

19:26 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sektörel Yuvarlak Masa Formatında Türk Yatırım Konferansı’na katıldı

19:32 - Siyaset

Günün Manşetleri

Galatasaray, Konyaspor maçı hazırlıklarına başladı

16:34 - Spor

Alev savaşçılarına kadınlardan ‘pişi’ desteği

16:30 - İnsan

Merseyside derbisinde kazanan Liverpool

16:29 - Spor

Tefecilik operasyonunda 5 tutuklama

16:28 - Asayiş

Glutensiz Diyet Gerçekten Sağlıklı Mı?

14:36 - Sağlık