?>

BAKKA’nın "ai.yıldız" markası Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edildi

BATI KARADENİZ KALKINMA AJANSI'NIN (BAKKA) "Aİ.YILDIZ" İSİMLİ MARKASI TÜRK PATENT VE MARKA KURUMU TARAFINDAN TESCİL EDİLDİ.

Teknoloji - 2 ay önce

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKKA) "ai.yıldız" isimli markası Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edildi.

BAKKA tarafından yapılan açıklamada, "Ajansımız tarafından geliştirilen ve bölgesel kalkınma çalışmalarında yapay zekâ odaklı dönüşümü desteklemek amacıyla yürütülen "ai.yıldız" markası, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edilerek koruma altına alındı. Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde yapılan başvurunun değerlendirme sürecinin tamamlanmasının ardından "ai.yıldız" markası tescil edildi. Böylece marka, 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında 10 yıl süreyle yasal koruma hakkı kazandı. "ai.yıldız", BAKKA’nın yapay zekâ, dijital dönüşüm ve yenilikçilik alanlarında yürüttüğü çalışmaların kurumsal çatısını oluşturan stratejik bir marka olarak konumlandırılacak. Marka; yapay zekâ uygulamalarının geliştirilmesi, veri temelli karar destek mekanizmalarının yaygınlaştırılması, dijital yetkinliklerin artırılması ve teknoloji odaklı çözümlerin desteklenmesine yönelik faaliyetleri kapsayacak. Tescil süreciyle birlikte markanın fikri mülkiyet hakları güvence altına alınırken, yapay zekâ alanında uzun vadeli ve sürdürülebilir çalışmalar için de önemli bir kurumsal altyapı oluşturuldu.

Yapay zekâ teknolojilerinin ekonomik kalkınmadan kamu hizmetlerine, üretim süreçlerinden eğitim sistemlerine kadar birçok alanda dönüştürücü etkiler oluşturduğu günümüzde, Ajansımız bölgenin bu dönüşüme uyum sağlayabilmesi ve fırsatlardan azami düzeyde yararlanabilmesi amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Bu kapsamda, yapay zekâ alanında insan kaynağının geliştirilmesi, farkındalığın artırılması, yenilikçi uygulamaların desteklenmesi ve bölgesel kapasitenin güçlendirilmesi öncelikli hedefler arasında yer almaktadır.

"ai.yıldız" markasının; yapay zekâ okuryazarlığını artırmaya yönelik eğitim programları, araştırma ve geliştirme faaliyetleri, teknoloji girişimciliğini destekleyen uygulamalar, sektörel dönüşüm projeleri ve ulusal-uluslararası iş birlikleri için çatı marka olarak kullanılması planlanmaktadır. Marka aracılığıyla Batı Karadeniz Bölgesi’nin yapay zekâ alanındaki bilgi birikiminin artırılması, teknoloji üretme kapasitesinin geliştirilmesi ve yenilikçi girişimlerin desteklenmesi hedeflenmektedir.

BAKKA, "ai.yıldız" markasıyla yapay zekâ alanındaki gelişmeleri takip eden bir kurum olmanın ötesine geçerek, bilgi üreten, uygulama geliştiren ve bölgesel dönüşüme yön veren bir ekosistemin oluşumuna katkı sunmayı amaçlamaktadır. Ajans, yapay zekânın verimlilik artışı, rekabet gücünün yükseltilmesi ve nitelikli istihdamın geliştirilmesi açısından sunduğu potansiyelin bölgesel kalkınmaya yansıtılması için çalışmalarına kararlılıkla devam edecektir" ifadeleri kullanıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Malatya’da ambulans helikopter 66 yaşındaki hasta için havalandı

2026-06-04 16:24 - Sağlık

MARMARİS’İN KIRSAL YOLLARINI KİM GÖRECEK?

2026-06-01 11:13 - Marmaris

Kendisine emanet edilen altınlarla kaçtığı iddia edilen kuyumcudan günlerdir haber alınamıyor

2026-06-04 16:23 - Asayiş

Çorum’da iki otomobil çarpıştı: 1’i ağır 7 yaralı

2026-05-31 00:43 - Asayiş

Marmaris 19 Mayıs havuzunda su gösterileri neden durdu?

2026-05-31 22:45 - Marmaris

MARMARİS'TE GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU 

2026-06-03 12:11 - Marmaris

Köyceğiz Tazelenme Üniversitesi İlk Mezunlarını Verdi

2026-06-02 10:03 - Genel

Romanyalı yıldız Amelissa’dan Bodrum’da bayram şovu

2026-05-31 15:16 - Magazin

Bengü’den Manisa’da muhteşem gece

2026-06-01 12:21 - Magazin

Kubat, Manisa’yı türkülerle coşturdu

2026-06-02 10:42 - Magazin

İlgili Haberler

Yapay zeka çağında yazılımcının değişen rolü

21:36 - Teknoloji

Sinop’ta Milli Teknoloji Atölyeleri Lise Yaz Okulu

14:44 - Teknoloji

İleri evre kalp yetmezliği hastaları için yerli ‘yapay kalp’

09:41 - Teknoloji

Düzce’ye teknoloji geliştirme merkezi sözü

18:50 - Teknoloji

Başiskele’de miniklerin yaz tatili bilim ve teknolojiyle dolu geçiyor

13:34 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Kayıp şahıs ormanda yaralı halde bulundu

17:34 - Asayiş

Yük asansörü minibüsün üzerine devrildi

17:26 - Asayiş

Şüpheli şahısların üzerindn uyuşturucu ve silah çıktı

17:09 - Asayiş

Kafası kapıya sıkışan 4 yaşındaki çocuğun imdadına itfaiye yetişti

16:54 - Asayiş

YKS birincilerinden Tuğsem Bahar başarısının sırrını anlattı

16:50 - Eğitim