?>

Balıkesir’de güvercin meraklıları buluştu

Balıkesir'in burhaniye ilçesinde, kafes ve kümes kanatlıları yaşatma ve geliştirme derneği çatısı altında bir araya gelen güvercin meraklıları her hafta sonu güvercin mezadında buluşuyor.

Kültür Sanat - 3 hafta önce

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Kafes ve Kümes Kanatlıları Yaşatma ve Geliştirme Derneği çatısı altında bir araya gelen güvercin meraklıları her hafta sonu güvercin mezadında buluşuyor. İlçe merkezindeki bir kahvehanede düzenlenen mezatta güvercinler bazen takas bazen de alınıp satılırken, yüzlerce meraklı da bir araya geliyor.

Güvercin sevenler mezada yoğun ilgi gösterirken, Burhaniye yöresinde daha çok dönek güvercinlerin beslendiği vurgulandı. Mezada Burhaniye’nin yanı sıra çevre ilçelerden de katılanlar oluyor. Kafes ve Kümes Kanatlıları Yaşatma ve Geliştirme Derneği Başkanı Sami Aydınlıgil, mezadın meraklıları buluşturduğunu söyledi. Dernek yönetim kurulu üyesi Mustafa Küçükerçelik, "Benim yaşım 70, 55 seneden beri bu işin içindeyim. Hiçbir kârımız yok. İşte bir kaynaşma oluyor arkadaşlarla. Bergama’dan var. Akhisar’dan var. Edremit’ten var. Havran’dan var. Bütün işimiz arkadaşları kaynaştırmaktı. Yeni nesli de yetiştirmeye çalışıyoruz" dedi.

Burhaniye Kafes ve Kümes Kanatlıları Yaşatma ve Geliştirme Derneği Başkanı Sami Aydınlıgil de, "Burada kuş ihalesinde kuşları arkadaşlarımız takasa getiriyor. Rengine göre, cinsine göre, takas yapıyor. Veriyoruz, alıyoruz, muhabbetini yapıyoruz hep beraber. Tüm arkadaşlarımız destek veriyor bizim Burhaniye’miz için" diye konuştu.

Mustafa Ersen ise, "Burada kuşların cinslerine, ırklarına, renklerine göre birbirleri arasında değişimlerini takaslarını sağlıyoruz. Şimdiki etkinliğimiz sadece bu aşamada. Burada kötü alışkanlıklardan, bağımlılıklardan insanlarımızı, gençlerimizi kurtarmaya çalışıyoruz. Burası bildik bir ortam. Sadece kuşlarla ilgili alışverişlerimiz oluyor. Değiş tokuş takaslarımız oluyor. İlerleyen günlerde belediyemizin de desteğini alarak görüş yarışmaları düzenlemeyi düşünüyoruz. Güzellik yarışmaları yapmak istiyoruz" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

36 Bin Metrekarelik Gençlik Parkı İnşaatı Başladı

2025-04-07 09:33 - Gündem

Turizmde Rekor Gelir Ama Düşük Harcama

2025-04-12 10:44 - Turizm

YOLLAR VE KALDIRIMLAR SEZONA HAZIRLANIYOR

2025-04-11 11:26 - Marmaris

Ergun : “Suriye’de Türkmenler Yok Sayıldı”

2025-04-11 13:22 - Gündem

Muğlalı Doktor Antalya'da Hayatını Kaybetti

2025-04-09 10:43 - Asayiş

Marmaris’te öğretmenlerin görevden alındığı iddiaları asılsız

2025-04-11 17:05 - Marmaris

Hisarcık’ta "Sağlık İçin Hep Birlikte Yürüyoruz" etkinliği

2025-04-11 12:41 - Sağlık

Cihat Arslan: "Zorluk derecesi yüksek bir maçtı"

2025-04-12 22:14 - Spor

Ticari yatta göçmen kaçakçıları ve düzensiz göçmenler yakalandı

2025-04-09 21:18 - Asayiş

Marmaris'te Anaokulu Yanında Domuz Sürprizi

2025-04-10 11:45 - Gündem

İlgili Haberler

"Vagon Sahne" perdelerini açıyor

19:08 - Kültür Sanat

Karakucak Güreşleri 400 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi

17:11 - Kültür Sanat

Gurbetçiden Gazze için yapay zekalı şarkı

16:32 - Kültür Sanat

Yunus Emre Haftası etkinlikler "Bu Yolun Ötesi, Yunus’un Türkçesi" konferansı ile başladı

16:03 - Kültür Sanat

SBB Kent Orkestrası ilk konseriyle müzikseverlerle buluşacak

15:54 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Uyuşturucu Satıcısı Adli Kontrolle Serbest Kaldı

17:02 - Asayiş

"05.05.2025" Evlilik Tarihi Türkiye Genelinde Yoğun İlgi Gördü

16:45 - Gündem

Tümörlerde Erken Tanı Hayat Kurtarıyor

15:42 - Sağlık

Türkiye'nin Kuş Göç Yolları Haritalanıyor

14:34 - Gündem

Gençler Kendilerini Ege'nin Serin Sularına Bıraktı

14:34 - İnsan