?>

Balıkesir ile Mexico City arasında gönül köprüsü

BALIKESİR İLE MEXİCO CİTY ARASINDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ

Kültür Sanat - 3 ay önce

Dünya Belediyeler Birliği (UCLG) Yönetim Kurulu toplantısı için Meksika’da bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve UCLG Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Mexico City Belediye Başkanı Clara Brugada ile bir araya geldi. İki dünya kenti arasında "Kardeş Şehir" sürecini başlatan görüşmede Başkan Akın, İspanyolca yaptığı konuşması ve şehre olan köklü bağlarıyla büyük ilgi topladı.

Balıkesir’in uluslararası arenadaki temsil gücünü artırmak ve küresel iş birliklerini güçlendirmek amacıyla Meksika’da bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı ve UCLG Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, temaslarını tarihi bir adımla taçlandırdı. Dünya Belediyeler Birliği (UCLG) toplantısı kapsamında Mexico City’de bulunan Başkan Akın, mevkidaşı Clara Brugada ile özel bir görüşme gerçekleştirerek iki şehir arasında stratejik iş birliği ve "Kardeş Şehir" niyetini resmileştirdi. 20 milyonun üzerindeki nüfusuyla dünyanın en kalabalık şehirlerinden biri olan Mexico City ile Balıkesir arasında tarihi adım atıldı.

Ziyaretin en dikkat çeken detayı Başkan Ahmet Akın’ın görüşmeyi herhangi bir tercümana ihtiyaç duymadan, akıcı bir İspanyolca ile gerçekleştirmesi oldu. İki güzide şehir arasındaki samimi ve köklü bağları diplomatik bir avantaja dönüştüren Akın, Balıkesir’in dostluk mesajlarını bizzat iletti.

Gündem: "Yeni nesil kamu hizmeti ve bakım odaklı belediyecilik"

Görüşmede sadece protokol değil, vizyon paylaşımı da ön plandaydı. Başkan Akın, Balıkesir’de hayata geçirilen ve insana dokunan "Bakım Odaklı Kamu Hizmeti" (Care-centered Public Services) modelini mevkidaşına anlattı. İki belediye başkanı; sürdürülebilir kentsel dönüşüm, gastronomi, turizm ve sosyal belediyecilik alanlarında tecrübe paylaşımı yapılması konusunda mutabık kaldı.

Başkan Akın: "Balıkesir’in gücünü dünyaya taşıyoruz"

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve UCLG Başkan Yardımcısı Ahmet Akın şunları söyledi: "Bugün burada sadece bir belediye başkanı olarak değil, geçmişte bu sokaklarda yürümüş, bu kültürü özümsemiş bir dost olarak bulunuyorum. Mexico City ile Balıkesir arasında kurduğumuz bu köprü, sadece iki şehir için değil, ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin derinleşmesi adına da tarihi bir adımdır. Balıkesir’in potansiyelini küresel ölçekte tanıtmak ve dünya kentleriyle yarışır bir şehir inşa etmek için çalışmaya devam edeceğiz."

UCLG toplantısı kapsamında Mexico City’deki toplantıda konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, kamu hizmetinin geleceğini şekillendirmede bakımın dönüştürücü rolünü anlattı. Akın, "Kamu hizmetleri toplumlarımızdaki artan karmaşıklığa, eşitsizliğe ve sosyal kırılganlığa yanıt vermek için evrilmelidir. Bunun yanı sıra bakım, dar bir kavram değil onur, eşitlik ve dayanışmaya odaklanan bütüncül bir yönetim yaklaşımı olarak öne çıkıyor. Bakıma dayalı bir yaklaşım, ihtiyaçların derinleşmeden önce ele alındığı proaktif, kapsayıcı ve katılımcı politikalar gerektirir. Yerel yönetimler kadınları, gençleri ve savunmasız grupları güçlendiren politikalara bakım entegre etmede kilit bir rol oynar. Bu dönüşüm yeterli finansman, güçlü kurumsal kapasite ve etkili çok seviyeli yönetişim gerektirir." ifadelerini kullandı.

Başkan Akın, Mexico City’deki temasları kapsamında Meksika Büyükelçisi Murat Salim Esenli’yi ziyaret ederek karşılıklı istişarelerde bulundu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Kahramanmaraş’ta iki farklı noktada araç yangını söndürüldü

2026-04-12 00:20 - Asayiş

Hayko Cepkin’in başrolünde yer aldığı "Jekyll & Hyde" müzikali Türkiye turnesine çıkıyor

2026-04-06 15:45 - Magazin

‘Taşacak Bu Deniz’ oyuncuları Trabzon Günleri’nde hayranlarıyla buluştu

2026-04-10 17:52 - Magazin

Özel öğrencilerden polislere anlamlı gösteri

2026-04-09 17:35 - İnsan

Tuğçe Aral’dan iddialı dönüş

2026-04-10 14:02 - Magazin

MARMARİSLİ SPORCUDAN ÇİFTE BİRİNCİLİK

2026-04-07 12:33 - Marmaris

Karadeniz horonu yeniden yorumlandı

2026-04-06 11:08 - Magazin

Kadın sığınağı sezon finalini yaptı

2026-04-11 11:20 - Magazin

Samsunlu türkücü Tatlıses’e benzerliğiyle ilgi odağı oldu

2026-04-09 14:27 - Magazin

Çağdaş Balıkesir Spor Kulübü Geleneksel Halk oyunları il birincisi oldu

2026-04-07 17:39 - Magazin

İlgili Haberler

"38. Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali" kortej yürüyüşüyle başladı

23:16 - Kültür Sanat

"36. Uluslararası Samsun Halk Oyunları Festivali" renkli görüntülerle başladı

22:48 - Kültür Sanat

Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı’nda Gece Müzeciliği’ne yoğun ilgi

22:18 - Kültür Sanat

Anadolu’nun en eski yaşam izleri Yenice’de gün yüzüne çıkıyor

21:16 - Kültür Sanat

Tiyatroseverler, 13. Tiyatro Köyü’nde buluştu

17:01 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Kayıp şahıs ormanda yaralı halde bulundu

17:34 - Asayiş

Yük asansörü minibüsün üzerine devrildi

17:26 - Asayiş

Şüpheli şahısların üzerindn uyuşturucu ve silah çıktı

17:09 - Asayiş

Kafası kapıya sıkışan 4 yaşındaki çocuğun imdadına itfaiye yetişti

16:54 - Asayiş

YKS birincilerinden Tuğsem Bahar başarısının sırrını anlattı

16:50 - Eğitim