?>

Balıklıgöl çevresinde tarihi dönüşüm hamlesi

Balıklıgöl çevresindeki 84 yapının tahliye ve yıkım çalışmaları başlatıldı

Gündem - 22 saat önce

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Balıklıgöl çevresindeki tarihi estetiği ve dokuyu güçlendirmek için önemli bir adım attı. Gölbaşı-Yakubiye Turizm Platosu Projesi kapsamında, bölgenin siluetini bozan 84 yapı uzlaşıyla kaldırılıyor ve alan, tarihi dokuya uygun peyzaj çalışmalarıyla yeniden düzenlenecek.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, tarihi ve kültürel mirasın korunması amacıyla başlattığı Gölbaşı - Yakubiye Turizm Platosu Projesi kapsamında önemli bir projeyi daha hayata geçiriyor. Projenin birinci etabı çerçevesinde, Balıklıgöl Turizm Platosu yakınındaki Kalkan Yokuşu çevresinde yer alan 84 bağımsız yapıyla sağlanan uzlaşmanın ardından, tahliye ve yıkım süreci resmen başlatıldı.

Bölgenin tarihi dokusuna uygun şekilde yeniden düzenlenmesi amacıyla planlanan projede, ilk etapta estetik bütünlüğü bozan ve tarihi yapılarla uyumsuz olan yapıların kaldırılması hedefleniyor. Uzun süredir planlama aşamasında olan Gölbaşı - Yakubiye Turizm Platosu Projesi, hem turizme hem de kent estetiğine büyük katkı sunması beklenen çalışmalardan biri olarak dikkat çekiyor. Tahliye edilen yapıların yerine tarihi dokuya uygun peyzaj düzenlemeleri yapılacak ve bu alanlar yerli-yabancı turistlerin daha konforlu şekilde gezip görebileceği, fotoğraf çekebileceği alanlara dönüştürülecek.

Bu kapsamda, Şanlıurfa’nın simgelerinden biri olan Balıklıgöl çevresindeki yoğun yapılaşmanın azaltılması, hem turistik hareketliliği artıracak hem de kentte yaşayan vatandaşlara daha ferah bir yaşam alanı sunacak.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Kavgayı ayırmaya çalışırken öldüresiye dövülen genç 1 haftadır yaşam mücadelesi veriyor

2025-07-24 16:58 - Asayiş

Marmaris'teki Meslek Okulları Gündemde

2025-07-29 11:42 - Marmaris

Selimiye'de Kaybolan Jako Papağan İçin 60 Bin TL Ödül

2025-07-25 17:01 - Marmaris

Bakan Memişoğlu’nun ziyaret ettiği Kader Dereli, Yoğun Bakıma Servisi’ne alındı

2025-07-24 16:00 - Sağlık

Mersin’de silahlı saldırıya uğrayan 20 yaşındaki genç hayatını kaybetti

2025-07-29 16:59 - Asayiş

Ekipleri "yılan" alarmına geçirdi, asılsız ihbardan ceza yedi

2025-07-30 23:14 - Asayiş

Düzce - Sakarya sınırında orman yangını

2025-07-26 15:52 - Gündem

Denizli’deki ‘otobüs yolu’ projesi tartışmalara neden oldu

2025-07-28 09:59 - Gündem

Marmaris'in Çöp Çilesi Bitmiyor

2025-07-26 10:05 - Marmaris

Akçadağ kağıt fabrikası yeniden üretime başlıyor

2025-07-29 09:59 - Ekonomi

İlgili Haberler

Emirdağ’da çiftçileri rahatlatacak sistem kuruldu

11:02 - Gündem

Nesli tehdit altındaki Arap tavşanı Kütahya’da görüldü

10:53 - Gündem

Bursa’da yanan alanlar hızla yeşillendirilecek

10:46 - Gündem

Jandarma boğulma olaylarının önlenmesi için sahaya indi

10:36 - Gündem

Hayvanlar sıcak havada buzlu kokteylle serinliyor

10:03 - Gündem

Günün Manşetleri

AKINCI TİHA Destekli Narkotik Operasyonu

13:13 - Asayiş

Genç yüreklerden alevlerle savaşanlara vefa örneği

14:24 - İnsan

Sahte basın kartlarına dikkat!

14:17 - Asayiş

21 Günlük Bebek ATT'nin Telefonda Yönlendirmesiyle Hayata Döndü

14:10 - Sağlık

58 Yaşındaki Adam Evinin Önünde Ölü Bulundu

14:05 - Asayiş