?>

“Bana Kalanlar” sergisi Adana’da açıldı

Adana ressamlar derneği’nde 100’e yakın parçadan oluşan bir enstelasyon/yerleştirme ile sergide yer aldı. Leman kalay, bugüne kadar gezdiği 50 ülkede çektiği fotoğrafların yanı sıra, farklı seramik kartpostalları da izleyenlerin beğenisine sundu.

Kültür Sanat - 1 yıl önce

Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümünden Doç. Leman Kalay, “Bana Kalanlar” adlı sergisini Adana’da açtı.

Adana Ressamlar Derneği’nde 100’e yakın parçadan oluşan bir Enstelasyon/Yerleştirme ile sergide yer aldı. Kalay, bugüne kadar gezdiği 50 ülkede çektiği fotoğrafların yanı sıra, farklı seramik kartpostalları da izleyenlerin beğenisine sundu.

Doç.Leman kalay eerginin açılışında yaptığı konuşmada, her yolculuğun, sadece bir yer değiştirme değil, aynı zamanda insanın kendi benliğiyle gerçekleştirdiği bir yüzleşme olduğunu ifade ederek, “’Bana Kalanlar’ sergisi, yalnız bir kadın olarak dünyanın 50’ye yakın köşesine yaptığım yolculukların bıraktığı fiziksel ve manevi izlerin bir ifadesidir. Bu sergi, hem geçmişin izlerini hem de yaşamın anlamını arayan bir çağrı niteliği taşımaktadır. Seyahat, sadece bir coğrafi hareket değil; korkuların ötesine geçmenin, keşfetmenin ve yaşamın özüne temas etmenin bir yoludur” dedi.

Kalay, “Serginin girişinde yer alan farklı boyutlardaki seramik kartpostallar, seyahatlerimden çektiğim fotoğraflarla dolu bir hafıza duvarı oluşturmaktadır. Ancak bu kartpostallar arasında dikkat çekici bir şekilde yer alan boş kartpostallar, izleyicilere bir davet niteliğindedir: "Eğer bana bir kartpostal yazsaydınız, ne derdiniz?" Bu basit ama derin soru, serginin interaktif boyutunu oluşturmakta ve izleyicilere kendi hikayelerini, duygularını ve hayallerini paylaşma fırsatı sunmaktadır. Kartpostallar, izleyici ile sanatçı arasında bir bağ kurarak, kişisel ve kolektif hafıza arasında bir diyalog başlatmaktadır” dedi.

Sanatçı Leman Kalay, serginin, hem kişisel bir hikâye hem de evrensel bir mesaj taşıdığını vurgulayarak, ”Yaşamın geçici olduğunu kabul etmek, her anın değerini bilmek ve korkuların ötesine geçerek özgürleşmek için bir davettir. ’Bana Kalanlar’, anılara dair bir sergi değil; yaşamın anlamına dair bir keşiftir” şeklinde konuştu.

Sergi saat 11.00-18.00 arası Adana Ressamlar Derneği’nde 19 Aralık 2024 tarihine kadar açık kalacak.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Samsun’da metamfetamin ele geçirildi

2024-12-07 11:31 - Asayiş

Gediz’de Bardakçı deresi taşkın koruma projesi başladı

2024-12-09 11:16 - Gündem

Samsun’da 600 gram kokain ve 100 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-12-10 14:27 - Asayiş

Abdülkerim Bardakcı: "Hedeflere bir bir ulaşacağız"

2024-12-11 14:05 - Spor

İngiltere’de bir Türk iş insanına “Freeman Onur Ödülü” verildi

2024-12-09 15:29 - Siyaset

11 ARALIK ULUSLARARASI DAĞ GÜNÜ KUTLANIYOR

2024-12-11 14:34 - Gezi

KIZILDENİZ DEĞİL MARMARİS KÖRFEZİ

2024-12-09 12:43 - Marmaris

Ali Acar’ın Damadı Anıl Şen Hayatını Kaybetti

2024-12-13 11:48 - Marmaris

MARMARİS'İN BİRBİRİNDEN İLGİNÇ VE GÜZEL KALE SOKAKLARI

2024-12-12 16:09 - Marmaris

Galatasaray ve Malmö Karşı Karşıya!

2024-12-11 09:34 - Spor

İlgili Haberler

Kocaeli’de "Alev Alatlı Kütüphanesi ve Sanat Galerisi" törenle tanıtıldı

20:09 - Kültür Sanat

Mudurnu’da eksi 18 derecede esnaf duası geleneği sürdürüldü

17:11 - Kültür Sanat

Gazeteci Gürhan Adana: "Yenişehir’deki ilk yerleşim 9 bin yıl öncesine kadar dayanmaktadır"

17:19 - Kültür Sanat

3 Ocak şiir yarışmasında dereceye girenler belirlendi

16:50 - Kültür Sanat

Akbank Sanat Ocak ayı programını açıkladı

16:42 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan