?>

Barajda su kritik seviyeye düştü, milletvekilinden üst üste uyarı geldi

Kırklareli'nde son günlerde düşüşe geçen kayalı barajı için ak parti kırklareli milletvekili ahmet gökhan sarıçam, edirne belediyesine tepki gösterdi

Siyaset - 4 ay önce

Kırklareli’nde son günlerde düşüşe geçen Kayalı Barajı ile ilgili açıklama yapan AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, "Bu baraj Edirne’ye su vermek için yapılan bir baraj değil, bu baraj benim çiftçim için yapılmış bir baraj. Edirne Belediyesi 1 kuruş vermiyor. Edirne Belediyesi milyon milyon su kullanıyor bir tek delikli kuruş vermiyor" dedi.

Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Paşayeri köyünde üreticilerle bir araya gelerek, baraj konusunu anlatı. Kayalı Barajının seviyesinin kritik noktalara geldiğini ifade eden Sarıçam, Edirne Belediyesi’nin yıllardır Kayalı Barajı’ndan gelen suyun ücretsiz kullandığını, barajın bakımına ve işletme maliyetlerine de katkı sağlamadığını ifade etti.

Barajın Edirne’nin şu ihtiyacını karşılamak için yapılmadığını anlatan Sarıçam, "Duyarsızlık olunca biz de ister istemez sesimizi çıkartmak zorunda kaldık. Suyumuz olsun Edirne de, Trakya da kullansın, Kırklareli de kullansın. Ama şu anki yapıda hem biz mağdur oluyoruz hem Edirne mağdur oluyor. Bir avuç suyu hangimiz içeceğiz. Bu baraj Edirne’ye su vermek için yapılan bir baraj değil, bu baraj benim çiftçim için yapılmış bir baraj. Edirne Belediyesi 1 kuruş vermiyor. Edirne Belediyesi milyon milyon su kullanıyor bir tek delikli kuruş vermiyor" dedi.

Edirne Belediyesi’nin Kırklareli çiftçisini mağdur ettiğini söyleyen Sarıçam, "Yıllardır para topluyorsun Edirne halkından. Bu para nerede? Yok. Burada mağdur olan iki kesim var, Kırklareli çiftçisi ve Edirne halkı. Bu baraj, Edirne’nin bedava su deposu değil, eğer bugün önlem alınmazsa yaz aylarında çok daha büyük bir susuzluk kriziyle karşılaşacağız" diye konuştu.

Sarıçam, devamında Edirne Belediyesi’nin kullandığı suyun ücretini Kayalıköy Sulama Kooperatifince karşılandığını aktardı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Operasyonda 40 Gram Metamfetamin ve Av Tüfeği Ele Geçirildi

2025-01-29 11:58 - Asayiş

Yastık İçine Saklanmış Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-02-01 11:09 - Asayiş

ANTALYA’DA 13 KİLOGRAM SKUNK VE METANFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ

2025-01-29 14:43 - Asayiş

Yolbulan metal işçilerine Başkan Amaç’tan destek

2025-01-30 16:51 - Genel

MUĞLA’DA  METAMFETAMİN, KOKAİN COK ÇEŞİTLİ UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

2025-02-01 12:30 - Asayiş

Zehir tacirlerine darbe: 15,5 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-02-01 12:29 - Asayiş

Yeni Rakip DeepSeek, Yapay Zeka Pazarını Salladı

2025-01-28 15:38 - Ekonomi

Samsun’da Extacy, Bonzai ve Metamfetamin Yakalandı

2025-01-29 15:20 - Asayiş

Muğla’nın Ocak ayı ihracatı 80,5 milyon dolar

2025-02-04 11:31 - Ekonomi

ADANA'NIN ASIRLIK “CİĞER KAHVALTISI” GELENEĞİ

2025-02-01 11:50 - Gezi

İlgili Haberler

AK Parti Elazığ teşkilatında bayramlaşma

17:12 - Siyaset

İsrail Savunma Bakanı Katz’dan orduya "Madleen gemisinin Gazze’ye ulaşmasını engelleyin" talimatı

16:52 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü

14:25 - Siyaset

Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın’dan MESAM’a ziyaret

14:20 - Siyaset

Trump’tan "Epstein" açıklaması: "Bu yıllardır konuşulan eski bir haber"

21:40 - Siyaset

Günün Manşetleri

Trump, Elon Musk İçin "Aklını Kaçırdı" Dedi

10:38 - Siyaset

Kamyon 3 aracı biçti: 1 ölü, 10 yaralı

10:26 - Asayiş

Bu yıl 277 çocuk enstrümanları tanıdı

10:06 - Kültür Sanat

Foseptik çukuruna düşen boğa kurtarıldı

09:59 - Asayiş

15 Milyon TL’lik Bağışla Milli Savunmaya Destek Verdiler

09:42 - İnsan