?>

Barajların alarm verdiği Amasya’da Şubat’ta yağan kar yüzleri güldürdü

Baraj ve göletlerdeki su seviyesinin ortalama yüzde 10’a kadar düşmesiyle alarm verdiği amasya’da son günlerde etkili olan kar yağışı yüzleri güldürdü. Kışın ilk günlerinde bekledikleri yağışların düşmemesi üzerine umutlarını şubat ayına bağlayan çiftçiler, beyaz örtünün dağları ve arazileri kaplamasıyla sevinç yaşadı.

Gündem - 4 ay önce

Baraj ve göletlerdeki su seviyesinin ortalama yüzde 10’a kadar düşmesiyle alarm verdiği Amasya’da son günlerde etkili olan kar yağışı yüzleri güldürdü. Kışın ilk günlerinde bekledikleri yağışların düşmemesi üzerine umutlarını Şubat ayına bağlayan çiftçiler, beyaz örtünün arazilerini kaplamasıyla sevinç yaşadı. Ocak ayında sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği şehirde Şubat ayının ikinci haftasından itibaren etkili olan yağmur ve peşinden gelen kar yağışıyla dağlar ile tarım arazileri beyaz örtüyle kaplandı. Barajlardaki su seviyesinin ortalama yüzde 10-15 civarına kadar düştüğünü hatırlatıp kar yağmasıyla umutlandıklarını belirten Amasya Ziraat Odası Başkanı Mustafa Cebeci, "Umudumuz Şubat ayındaydı. Çok şükür kar yağdı. Önümüzdeki aylarda da yağışlar devam ederse inşallah bu sene bereketli bir yıl olacak" dedi. "İnşallah barajlarımızı tekrar dolu olarak göreceğiz"

Şehirde kuraklığın etkilerinin hissedildiğine işaret eden Cebeci, "Sulama suyunun yanı sıra içme suyunda da büyük problemlerimiz vardı. Yağan karla birlikte yeraltı su kaynakları çoğalacak. Barajlardaki su seviyesi ortalama yüzde 10-15 civarına kadar düşmüştü. İnşallah barajlarımızı tekrar dolu olarak göreceğiz" diye konuştu.

Kızılca köyündeki serasında ailesiyle birlikte marul ve maydanoz yetiştiren çiftçi Sami Çetintaş, "Kuraklık etkiliydi. Topraklar kuruydu. Allah’a şükürler olsun kar yağdı. Ekili mahsullere fayda sağlayacak" şeklinde konuştu. "Cennet gibi bir vatanın içinde dört mevsimi yaşıyoruz"

Uzun süredir yağmur ve kar yağışına hasret olduklarına değinen çiftçi Hicabi Bağçuvan ise, "Çok şükür kar yağışıyla birlikte bolluk, bereket geldi. Topraklarımız suya doyacak. Baraj ve göletlerimizin de dolmasıyla inşallah yaza hazır bir şekilde gireriz. Cennet gibi bir vatanın içinde dört mevsimi yaşıyoruz. Kar yağışını görmenin hepimize mutluluk verdiği gibi diğer canlılara, hayvanlara da mutluluk verdiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla ve ilçelerinin isimleri nereden geliyor?

2025-02-13 12:14 - Kültür Sanat

Marmaris’te milyon dolarlık guletler tarlalarda üretiliyor

2025-02-19 16:21 - Marmaris

Denizli için soğuk ve yağışlı hava uyarısı

2025-02-18 09:58 - Gündem

Marmaris Gölge Koyu’nda ağaçlandırma çalışması başladı

2025-02-14 18:22 - Genel

Marmarisli Çocuklar Türkiye Şampiyonası'na Gidiyor

2025-02-17 11:33 - Spor

Balıkesir’de Kent Lokantası törenle açıldı

2025-02-19 16:19 - Ekonomi

SELÇUK ÖZDAĞ: YÜKSEK HIZLI TRENDE NEDEN İNTERNET YOK?

2025-02-14 14:54 - Ulaşım

MARMARİS'İN HER ANI BAŞKA GÜZEL

2025-02-17 13:20 - Marmaris

Develi’de kar kalınlığı 30 santime ulaştı

2025-02-13 15:09 - Gündem

Kahtalı Mıçe, memleketinde son yolculuğuna uğurlandı

2025-02-16 16:06 - Magazin

İlgili Haberler

Hedef ‘1 milyon samuray arısı’

19:45 - Gündem

İskenderun’da aracın kaputuna giren kediyi itfaiye kurtardı

19:38 - Gündem

Yenice’de Gençlik Kampı için saha çalışmaları başladı

19:32 - Gündem

Sinop’ta ayı görüntülendi

18:31 - Gündem

Kahverengi kokarcaya karşı 15 bin samuray arıcığı ve 300 sülün doğaya salındı

18:01 - Gündem

Günün Manşetleri

Yemek Ateşi Felakete Neden Oldu

15:57 - Asayiş

Tıbbi Malzeme Skandalına Açıklama

15:36 - Sağlık

Kafasından bıçaklanan genç hayatını kaybetti

15:32 - Asayiş

Sürücünün Uyuklaması Aileyi Hastanelik Etti

15:27 - Asayiş

Evinde Ölü Bulunan Kadının Eşi İçin Aramalar Sona Erdi

15:22 - Asayiş