?>

BARÜ, ‘Eğiticilerin Eğitimi’ programıyla akademik gelişimi destekliyor

Bartın üniversitesi rektörü prof. Dr. Ahmet akkaya, öğrenci odaklı eğitim anlayışına vurgu yaparak, “akademik gelişim, güçlü eğiticilerle mümkün olur. Bu programın hem üniversitemiz hem de tüm katılımcılar için verimli olmasını temenni ediyorum” dedi.

Eğitim - 4 saat önce

Bartın Üniversitesi’nde (BARÜ), öğretim elemanlarının mesleki gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen "Eğiticilerin Eğitimi" programı yoğun katılımla tamamlandı. Program boyunca farklı üniversitelerden alanında uzman akademisyenler bilgi ve deneyimlerini BARÜ’lü eğitimcilerle paylaştı.

BARÜ Öğrenmeyi ve Öğretmeyi Geliştirme Koordinatörlüğü ile Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde düzenlenen program, üniversitenin eğitim-öğretim faaliyetlerine yenilikçi bir yaklaşım kazandırmayı hedefledi.

Rektör Akkaya: "Güçlü eğiticiler, güçlü nesillerin temelidir"

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, öğrenci odaklı eğitim anlayışına vurgu yaparak, "Akademik gelişim, güçlü eğiticilerle mümkün olur. Bu programın hem üniversitemiz hem de tüm katılımcılar için verimli olmasını temenni ediyorum" dedi.

Program kapsamında, Gazi Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Çelik "Prompt Mühendisliği: Başlangıçtan İleri Seviyeye", Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Meriç Tuncel ise "Program ve Öğrenme Çıktısı Yazımı" başlıklarında sunumlar gerçekleştirdi. Anadolu Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Harun Serpil "Öğrenci Motivasyonunu Artırma Stratejileri", MEB’den Öğretmen Pınar Sayar "Canva’da Temel Tasarım Becerileri", BARÜ’den Öğr. Gör. Nilgün İncereis ise "Uzaktan Eğitimde Yeni Süreçlere Uyum" ve "Microsoft Teams’in Etkin Kullanımı" konularında bilgi verdi. Programda ayrıca Muş Alparslan Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Görkem Ceyhan "Rubrik Hazırlama", Necmettin Erbakan Üniversitesinden Prof. Dr. Ali Ünal "Akılcı Düşünme ve Yanılgılardan Kaçınma" başlıklarıyla katılımcılara önemli bilgiler aktardı.

BARÜ’den Prof. Dr. Burcu Duman "Yükseköğretimde Etkili Öğretim" ve Dr. Öğr. Üyesi Seçil Eda Özkayran "Değişim Yönetimi ve Mentörlük" eğitimleriyle programı zenginleştirdi.

Program, Necmettin Erbakan Üniversitesinden Prof. Dr. Hatice Yıldız Durak’ın "Eğitimde Yapay Zekâ Araçları Uygulamaları" ve BARÜ’den Dr. Öğr. Üyesi İhsan Çağatay Ulus’un "Yetişkinlerde Öğrenme Psikolojisi" sunumlarıyla sona erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te Engelliler için farkındalık yürüyüşü düzenlendi

2025-09-10 11:54 - Marmaris

Marmaris'teki Silahlı Kavga Cinayetle Sonuçlandı

2025-09-09 12:00 - Marmaris

Marmaris'te Lojmanda Şüpheli Ölüm

2025-09-11 09:52 - Asayiş

KİLİS'TEN MARMARİS'E UZANAN YAZARLIK HİKAYESİ

2025-09-11 13:35 - Marmaris

Marmaris’te silahlı kavgayla ilgili yeni gelişme

2025-09-11 09:01 - Asayiş

Avustralyalı turistin cesedi tarihi Likya Yolunda bulundu

2025-09-13 10:00 - Asayiş

Marmaris’teki silah operasyonuna 6 tutuklama

2025-09-13 16:00 - Asayiş

MHP Muğla İl Başkanı Demirel'den Bahçeli'ye Ziyaret

2025-09-12 10:36 - Siyaset

Marmaris'in Sarp Kıyılarında Umut Operasyonu

2025-09-10 09:56 - Asayiş

KÜÇÜK ESNAFIN VERGİ YÜKÜ ARTACAK!

2025-09-11 13:39 - Ekonomi

İlgili Haberler

Okulun ilk haftasında çocukların yüzü güldü

13:17 - Eğitim

İtfaiye araç ve ekipmanları öğrencilere tanıtıldı

13:05 - Eğitim

Tatvan’da "İlköğretim Haftası" kutlandı

13:06 - Eğitim

İlçe Milli Eğitim Müdürü Şimşek: "Gurur duyduğumuz bir eğitim ilçesiyiz"

13:01 - Eğitim

Gebze’de üniversite eğitim desteği 10 bin TL’ye çıkarıldı

12:42 - Eğitim

Günün Manşetleri

71 şehidin adı anıtlaştırıldı

15:32 - Genel

Okula Adaptasyon İçin Ebeveynlere Altın Öneriler

14:39 - Sağlık

Kadın Sağlığı İçin İki Kritik Adım

14:35 - Sağlık

CHP’nin kurultay davası 24 Ekim’e ertelendi

14:17 - Gündem

Simav depremleri yeniden gündemde

13:15 - Gündem