?>

BARÜ’lü milli halterci Muhammed Furkan Özbek, olimpiyatlarda gururlandırdı

Bartın üniversitesi (barü) spor bilimler fakültesi öğrencisi milli halterci muhammed furkan özbek, paris 2024 olimpiyat oyunlarında erkekler 73 kiloda dördüncü oldu.

Spor - 1 yıl önce

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimler Fakültesi öğrencisi milli halterci Muhammed Furkan Özbek, Paris 2024 Olimpiyat Oyunlarında erkekler 73 kiloda dördüncü oldu.

Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleştirilen Paris 2024 Olimpiyat Oyunlarında Türkiye’nin halterde tek temsilcisi olan Bartın Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi milli sporcu Muhammed Furkan Özbek başarılarına bir yenisini ekledi.

Erkekler 73 kiloda mücadele eden Muhammed Furkan Özbek, koparmada 150 kilo ve silkmede 191 kilo kaldırmayı başardı. Toplamda 341 kiloya ulaşan milli halterci, böylece Paris 2024 Olimpiyat Oyunlarını dördüncü sırada tamamladı.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunlarında üniversitemizi ve ülkemizi başarıyla temsil eden Muhammed Furkan Özbek’i tebrik eden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Türk Sporuna değer katma hedefiyle tüm bileşenlerimizle gayret gösteriyoruz. Yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde uluslararası müsabakalarda elde ettiğimiz başarılarla gelecek adına daha motive oluyoruz. Sürdürülebilir bir gelişim göstererek daha iyisi için büyük bir özveri ve gayret ile çalışıyoruz. Bu noktada Paris 2024 Olimpiyat Oyunlarında ülkemizin halterde tek temsilci olan ve organizasyonu dördüncü sırada tamamlayan öğrencimiz Muhammed Furkan Özbek’i azmi ve mücadelesi için tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin nitelikli eğitimindeki özverili çalışmaları için Spor Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Bilal Demirhan ile akademik ve idari insan kaynağımıza teşekkür ediyorum. Bizleri daima daha iyisi için teşvik eden Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Sayın Osman Aşkın Bak’a ve yakın ilgileri için YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a ve tüm YÖK üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Dehşet anları güvenlik kamerasında

2024-08-09 12:10 - Asayiş

Okan Buruk: “Cuma günü rekorlarla dolu yeni bir yıl için tekrar buluşacağız”

2024-08-07 20:20 - Spor

Büyükşehir’de Yetkili Sendika Karmaşası…

2024-08-06 15:58 - Gündem

12 Eylül’de 100 yıldız kayacak

2024-08-08 12:07 - Yaşam

Camide bulduğu dövizleri polise teslim etti

2024-08-05 15:21 - Asayiş

HER TÜRLÜ HUZURUN YAŞANDIĞI ‘SAKİN ŞEHİR’LERİMİZ

2024-08-09 15:36 - Gezi

MARMARİS AMOS'TA SİNTİNE SIKINTISI

2024-08-05 13:16 - Marmaris

Başkan Ünlü: Marmaris son yıllarda daha fazla geriye gitmiş

2024-08-08 15:25 - Marmaris

YATAĞAN'DA YENİ ORMAN, ZEYTİN VE TARİH KATLİAMI  

2024-08-07 11:35 - Asayiş

TÜRKİYE’NİN TURİZMDEKİ LOKOMOTİFİ KAPADOKYA

2024-08-12 11:52 - Gezi

İlgili Haberler

Süper Kupa zaferini Kilis’te motosikletlerle şehir turu atarak kutladılar

23:19 - Spor

Kayseri’de Fenerbahçeli taraftarlardan Süper Kupa sevinci

23:20 - Spor

Fenerbahçe’nin Süper Kupa zaferi Ankara’da kutlandı

23:21 - Spor

Fenerbahçe’nin Süper Kupa şampiyonluğu Şanlıurfa’da sevince dönüştü

22:32 - Spor

Sakaryaspor-Bandırmaspor maçının ardından

21:52 - Spor

Günün Manşetleri

Bina çatılarındaki dev buz sarkıtları tehlike saçıyor

16:43 - Gündem

Hem konaklıyorlar hem açılan kurslarla kendilerini geliştiriyorlar

16:30 - Kültür Sanat

Galatasaraylı taraftarlar Süper Kupa finali için stada geldi

16:11 - Spor

Yangından vahşet çıktı

15:23 - Asayiş

Meteoroloji’den ’kuvvetli rüzgar’ ve ’fırtına’ uyarısı

15:11 - Gündem