?>

Başkan Akın, elektrikli otobüs ile Ayvalık’ta test sürüşü yaptı

Ulaşımı konforlu hale getirerek çevreye duyarlı ulaşım alternatifleri oluşturmayı hedefleyen balıkesir büyükşehir belediye başkanı ahmet akın, şehre kazandırdıkları elektrikli otobüsler ile ayvalık'ta test sürüşü gerçekleştirdi.

Ekonomi - 1 yıl önce

Ulaşımı konforlu hale getirerek çevreye duyarlı ulaşım alternatifleri oluşturmayı hedefleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, şehre kazandırdıkları elektrikli otobüsler ile Ayvalık’ta test sürüşü gerçekleştirdi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, çevreye zararı en aza indirmek hedefleyen toplu taşımayı, fosil yakıtlardan arındırarak çevreci ve sürdürülebilir alternatiflere yönlendirmeye çalışıyor. Elektrikli otobüsleri şehre kazandırmak için görüşme sağlanan bir firmadan gelen elektrikli otobüs ile Ayvalık sokaklarında test sürüşü gerçekleştiren Başkan Ahmet Akın, dünyanın gelişmiş ülkelerinde olduğu gibi Balıkesir’de de araçları fosil yakıtlardan arındırarak temiz enerjiyle çalışan elektrikli araçların kullanımını arttıracaklarını dile getirdi. Kent içinde ulaşımı güçlendireceklerini belirten Başkan Akın, “Dünya standartlarını yakalayan, daha yenilikçi ve sürdürülebilir çözümlerle Balıkesir’imizi ulaşım konusunda güçlendireceğiz” dedi.

“Rahat ve konforlu ulaşım için yol haritamızı hazırladık”

Elektrikli otobüslerin kent ulaşımındaki önemine değinen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, “Bir taraftan Ayvalık’ın su sorunuyla mücadele ediyoruz. Bir taraftan da vatandaşımızın ulaşımda daha kolay hareket etmesi için yaz nüfusu, kış nüfusu ile alakalı daha rahat hareket edebilmesi için bir yol haritası hazırladık. Bunu da hazırlarken özellikle önümüzdeki süreçte hem çevreci, hem doğaya uyumlu, karbon salınımı olmayan daha konforlu, bakım maliyeti çok çok daha az ve daha kolay işletilebilen otobüslerle; bir taraftan da başka türlü sistemlerle ulaşımı da kolaylaştırma çabasındayız. Onun için burada elektrikli bir otobüsümüzün hep birlikte arkadaşlarımızla denemesini yaptık. Elektrikli otobüslere doğru ilerlemek için bir çabamız var. Bunu nihaiye erdirmek için ilerliyoruz. İnşallah en yakın zamanda vatandaşlarımızla buluşturacağız” ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Galatasaray’da Victor Osimhen ilk antrenmanına çıktı

2024-09-13 00:33 - Spor

EGE VE AKDENİZ’İ KUCAKLAYAN ŞEHİR MUĞLA

2024-09-07 12:44 - Turizm

Muğla’da şaşırtan “tıraş” fiyatları

2024-09-12 17:08 - Marmaris

200 YILLIK 3 BİN PARÇALI YÖRÜK ÜZESİ

2024-09-11 10:52 - Kültür Sanat

YANGIN RÜZGARIN ETKİSİ İLE BÜYÜDÜ

2024-09-07 16:21 - Asayiş

Muğla’daki yangın yolu kapattı

2024-09-07 16:08 - Asayiş

Emre Mor, Eyüpspor’da

2024-09-14 00:37 - Spor

Muğla’da orman yangını

2024-09-07 13:22 - Asayiş

Sonat ve Efekan yaşam boyu ödüllerini aldı

2024-09-10 11:58 - Magazin

Narin’in cesedini dereye bırakan N.B.’nin, tutuklu Salim Güran tarafından ’tehdit edildiği’ iddiası

2024-09-10 23:54 - Asayiş

İlgili Haberler

Tarımsal girdi fiyatları yıllık yüzde 33,66 arttı

08:09 - Ekonomi

DTO komite ve meclis üyeleri ortak istişare toplantısında buluştu

17:13 - Ekonomi

Bursa Büyükşehir’den çiftçiye ‘çevreci’ destek

16:01 - Ekonomi

Başkan Ali Çandır: "Tarım girdi maliyetleri ortalamanın altında arttı"

15:40 - Ekonomi

Altın haftaya rekorla başladı 

15:39 - Ekonomi

Günün Manşetleri

TBB’den Milas Belediyesi’ne Ekskavatör Desteği

17:38 - Genel

Bıçak darbeleriyle öldürülen kadının damadı tutuklandı

13:58 - Asayiş

‘Ev Sahibi Türkiye’ projesine rekor talep

13:47 - Ekonomi

Kendini ifade etmekte zorlanan genç şair duygularını kitaplaştırdı

13:36 - Eğitim

6 yaşında başladığı bakırcılığı neredeyse yarım asırdır sürdürüyor

13:28 - Kültür Sanat