?>

Başkan Alemdar: "Raylı Sistemin bu yıl ihale sürecini tamamlayıp 2026’da yapımına başlayacağız"

Sakarya büyükşehir belediye başkanı yusuf alemdar, cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan’la dolmabahçe’de yaptığı görüşme sonrası raylı sistem projesi için 2026’yı işaret etti.

Genel - 3 saat önce

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la Dolmabahçe’de yaptığı görüşme sonrası Raylı Sistem Projesi için 2026’yı işaret etti.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, AK Parti İl Başkanlığı’nın düzenlediği Yerel Yönetimler Danışma Meclisi Toplantısına katıldı. Son 18 ayda şehirde önemli yatırımların hayata geçtiğine değinen Başkan Yusuf Alemdar, bu başarının temelinde genel başkan yardımcısı, milletvekilleri, belediye başkanları ve teşkilatla sağlanan uyumun olduğu vurguladı. Alemdar ayrıca her ilçede bir eser inşa ederek adil ve etkili hizmet getirdiklerinin, siyasi değil dava odaklı çalıştıklarının altını çizerek, "Şehrin yarınlarına iz bırakacak birçok çalışmada işlemlerin başladığını" belirtti. Ayrıca Raylı Sistem’le ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Dolmabahçe’deki görüşmesinden sonra ilk kez konuşan Alemdar, projenin inşaatı için ilk kez 2026’ya işaret etti.

Başkan Yusuf Alemdar "Göreve başlayalı 18 ay oldu. Bu süre içinde birçok işin ilk adımını attık, çalışmaları başlattık. Bunu başarmamızın en önemli nedeni, uyum içinde çalışmamızdır. Genel başkan yardımcımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ve il başkanımızla sürekli istişare halindeyiz. Hiçbir bahanenin altına sığınmadan her ilçemize eşit ve hakkaniyetli bir şekilde hizmet götürmeye çalışıyoruz. Bu şehrin gençliği için tarihi yatırımlar yaptık. Bilim Merkezi için ilk kazmayı vurduk. Şehir Kütüphanesi için ihale sürecini tamamladık. İlçelerimize futbol, basketbol ve voleybol sahaları inşa ediyoruz. Erenler, Adapazarı, Sapanca ve Kaynarca’da kapalı spor salonları yapıyoruz. Arifiye’de ise temelini attığımız Gençlik Merkezi ve Yüzme Havuzu projeleri hızla yükseliyor. AKM’yi yeniliyor, AFA Kültür ve Kongre Merkezi’ni de yeniden hayata geçiriyoruz. Tüm bu yatırımlarla geleceğimiz olan gençlerimiz için kalıcı eserler inşa ediyoruz. Hedefimiz; sorunsuz altyapısı, güvenli yaşam alanları, bol yeşil alanı ve konforlu ulaşımı olan modern bir şehir inşa etmek. Metrobüs hattı, raylı sistem çalışmaları örnektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın destekleriyle Raylı Sistem’de yılsonuna kadar ihale sürecini tamamlayıp, 2026’da inşaatına başlamasını arzu ediyoruz. Yazlık Katlı Kavşak için de ihale süreci başladı. Tığcılar’da başlattığımız kentsel dönüşüm sürecinde ise uzlaşma aşamasına geçtik. Bir yandan da Erenler’de sanayi dönüşümü yapacağız. Bu konuda bakanlıklarımızla görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Sapanca Gölü bizim için çok değerli. Yanık’tan başlayan 6 kilometrelik sahil düzenlemesi için çalışmalarımız başladı. Bunun yanı sıra her ilçemizde sosyal dokuya canlılık katacak parklar yapıyoruz. Kaynarca’da Aziz Duran Parkı’nı, Hendek’te ise Atatürk Parkı’nı yenileyeceğiz. Söğütlü’ye Ritim Park, Ferizli’ye ise yeni bir coğrafi temalı park yapıyoruz. Taraklı’da ise Çınarlı Parkı’ı yeniliyoruz. İlçelerimizin her birinde bir eserimiz, bir çalışmamız var. Ancak biliyoruz ki bunlar yeterli değil. Daha çok çalışmamız, daha çok üretmemiz gerekiyor. Hep birlikte el birliğiyle başaracağız" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla siyasetinde dikkat çeken isim: Ayşegül Mungan

2025-09-21 13:06 - Siyaset

Çamdibi Mahallesi'nde Hizmet Krizi

2025-09-17 14:38 - Marmaris

Menteşe’de İkinci Kent Lokantası Hizmete Girdi

2025-09-22 15:14 - Genel

Köyceğiz Yangınında Son Durum

2025-09-19 13:02 - Asayiş

Uzaklaştırma Kararına Rağmen Saldırdı

2025-09-17 11:09 - Asayiş

Marmaris'te 19 Eylül Gaziler Günü coşkuyla kutlandı

2025-09-19 13:04 - Genel

Ortaca’da kaza: 1’i ağır 5 yaralı

2025-09-17 17:32 - Asayiş

Marmaris'e İki Dev Kruvaziyer Gemi Birden Yanaştı

2025-09-18 13:33 - Marmaris

Cebindeki bıçak canından etti

2025-09-17 14:05 - Asayiş

Ayı Zannettiği Köy İmamını Vurdu

2025-09-17 14:03 - Asayiş

İlgili Haberler

ASKİ’den Kuşadası Belediyesi’nin su borcu açıklaması

19:55 - Genel

Tatbikat gereği barajda boğulan 2 şahıs polis ekipleri tarafından sudan çıkarıldı

19:24 - Genel

Sakarya Üniversitesi’nde ‘hedef ilk 10’

18:57 - Genel

Jandarmaya yakalandı, milyonların kalbine dokundu

18:17 - Genel

Vali Çiçek, Kahramanmaraş depremini yönettiği afet tırında deprem tatbikatını takip etti

18:00 - Genel

Günün Manşetleri

Galatasaray, Konyaspor maçı hazırlıklarına başladı

16:34 - Spor

Alev savaşçılarına kadınlardan ‘pişi’ desteği

16:30 - İnsan

Merseyside derbisinde kazanan Liverpool

16:29 - Spor

Tefecilik operasyonunda 5 tutuklama

16:28 - Asayiş

Glutensiz Diyet Gerçekten Sağlıklı Mı?

14:36 - Sağlık