?>

Başkan Alemdar, şehrin merakla beklediği projenin detayları paylaştı

Sakaryalıların merakla beklediği, şehir için büyük önem taşıyan yazlık katlı kavşak projesiyle ilgili son gelişmeleri paylaşan başkan yusuf alemdar, "projemizde önemli bir aşamaya geldik. Nisan meclisimizde yazlık katlı kavşağı yatırım bütçesi için yetki alacağız. Projemizin yapım ihalesini de nasip olursa yaz aylarında gerçekleştireceğiz"

Genel - 3 hafta önce

Sakaryalıların merakla beklediği, şehir için büyük önem taşıyan Yazlık Katlı Kavşak projesiyle ilgili son gelişmeleri paylaşan Başkan Yusuf Alemdar, "Projemizde önemli bir aşamaya geldik. Nisan meclisimizde Yazlık Katlı Kavşağı yatırım bütçesi için yetki alacağız. Projemizin yapım ihalesini de nasip olursa yaz aylarında gerçekleştireceğiz" dedi. Yazlık Kavşağı’nın yeni projesi farklı seviyede katlı kavşak olacak.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, şehrin merakla beklediği Yazlık Kavşağı’na ilişkin proje detaylarını açıkladı. Şehir genelinde oluşan trafik yükünü yeni, modern çevre yolları ve kavşaklarla azaltmak için uzun süredir çalışan Büyükşehir Belediyesi, Adapazarı ile Serdivan’ın kesişim noktası olan Yazlık Kavşağı ile ilgili fizibilite ve projelendirme çalışmalarını tamamladı. Bu çerçevede Büyükşehir Belediyesi Nisan Meclis Toplantısında Başkan Alemdar, Yazlık Katlı Kavşak Projesinin yatırım bütçesiyle ilgili Dünya Bankası ile görüşmeleri ilerletmek için meclisten yetki alacak.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Yusuf Alemdar, "Fizibiliteler tamamlandı. Proje çalışmalarımızı kısa süre önce bitirdik. Üzerinde aylardır çalıştığımız Yazlık Katlı Kavşağı projemizle ilgili artık önemli bir aşamaya geldik. Bu ay meclisimizden alacağımız yetki sonrası projemizle ilgili Dünya Bankası ve İller Bankasıyla yatırım bütçesi için görüşmeleri gerçekleştireceğiz. Nasip olursa yaz aylarında da projemizin yapım ihalesine çıkarak şehrimiz ulaşımı için büyük projeyi hayata geçirmiş olacağız" diye konuştu.

Başkan Alemdar ayrıca projenin detaylarından söz ederek, "7 kollu hemzemin dönel kavşak olan Yazlık Kavşağımızı, farklı seviyeli katlı kavşak olarak projelendirdik. Bu sayede Sebahattin Zaim Bulvarı’nda gelecek araçlar Yazlık Caddesi yönünde, Çevreyolu Caddesi’nden gelen araçlar ise Mehmet Akif Ersoy Caddesi yönünde sapmadan kesintisiz bir şekilde ilerleyebilecek. Seçilen modelle de bu caddeler üzerinden farklı yönlere geçiş sağlanabilecek. Yeni projemizi ayrıca hafif raylı sistem ve metrobüs yolunu içine katarak tasarladık. Bu projeyle bölgede oluşan trafiği minimize edecek, şehir içi ulaşımı kesintisiz ve hızlı hale getirmiş olacağız. Sakarya’mıza hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

36 Bin Metrekarelik Gençlik Parkı İnşaatı Başladı

2025-04-07 09:33 - Gündem

Marmaris’te otopark çilesi otogarda da devam ediyor

2025-04-05 15:29 - Marmaris

Turizmde Rekor Gelir Ama Düşük Harcama

2025-04-12 10:44 - Turizm

YOLLAR VE KALDIRIMLAR SEZONA HAZIRLANIYOR

2025-04-11 11:26 - Marmaris

Ergun : “Suriye’de Türkmenler Yok Sayıldı”

2025-04-11 13:22 - Gündem

Muğlalı Doktor Antalya'da Hayatını Kaybetti

2025-04-09 10:43 - Asayiş

Kastamonu’da yunus balıklarından görsel şölen

2025-04-05 13:41 - Gündem

Marmaris’te öğretmenlerin görevden alındığı iddiaları asılsız

2025-04-11 17:05 - Marmaris

Hisarcık’ta "Sağlık İçin Hep Birlikte Yürüyoruz" etkinliği

2025-04-11 12:41 - Sağlık

Ticari yatta göçmen kaçakçıları ve düzensiz göçmenler yakalandı

2025-04-09 21:18 - Asayiş

İlgili Haberler

MARMARİS'TE ORMAN YANGINLARI TOPLANTISI

15:25 - Genel

İncirliova Belediyesi’nin pazarlarda tartı denetimi sürüyor

15:26 - Genel

İzmir’de Bisiklet Turu nedeniyle bazı yollar kapalı olacak

14:57 - Genel

AK Partili Arslan: "Urla Belediyesinin faaliyet raporu çürümenin ve plansızlığın resmi belgesi"

14:53 - Genel

Aydın’da gündem ‘deprem’ oldu

14:49 - Genel

Günün Manşetleri

Elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti

12:47 - Asayiş

Cep Telefonları Organ Haline Geldi

12:26 - Teknoloji

Narin Güran Cinayetinde Duruşma Ertelendi

12:16 - Asayiş

Tarihi Su Sarnıcı Yeniden Hayat Buluyor

11:59 - Kültür Sanat

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında 15 milyar TL’lik derbi

11:32 - Spor