?>

Başkan Alemdar, vatandaş ile birliktet Metrobüs yolculuğu yaptı

Sakarya büyükşehir belediye başkanı yusuf alemdar, yazlık kavşağı, farabi caddesi, millet bahçesi arasındaki 2 kilometrelik hatta yeni güzergahın da devreye alınmasıyla trafik akışının sorunsuz sağlandığı metrobüs hattı’nda vatandaşlarla birlikte yolculuk yaptı.

Gündem - 3 saat önce

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Yazlık Kavşağı, Farabi Caddesi, Millet Bahçesi arasındaki 2 kilometrelik hatta yeni güzergahın da devreye alınmasıyla trafik akışının sorunsuz sağlandığı Metrobüs Hattı’nda vatandaşlarla birlikte yolculuk yaptı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre yeni bir ulaşım modeli getiren Metrobüs Hattı’ndaki güzergah genişletme çalışmaları tamamlandı ve Yazlık Kavşağı, Şeker Yolu (Farabi Caddesi) ile Millet Bahçesi arasındaki 2 kilometrelik dönüş hattı yeniden hizmete açıldı. Trafik yoğunluğunun da yeniden ortadan kalkmasını sağlayan bu çalışma sonunda, Yenikent ve Serdivan bölgesinden şehir merkezine dönüş sağlayan binlerce sürücü 10 metre genişliğinde bölünmüş yola yeniden kavuştu. Başkan Alemdar ise, Sakarya’nın toplu taşıma ulaşım ağına entegre edilen ilk yatırım olan Metrobüs Hattı’nda vatandaşlarla birlikte yolculuk yaptı. Yolcu yoğunluğu yüksek olan Millet Bahçesi durağında vatandaşların projeyle ilgili düşüncelerini dinleyen, istek ve önerilerini not alan Alemdar, Metrobüste yolculuk yaptığı süre boyunca vatandaşlarla sohbet etti. Büyükşehir bürokratlarından proje hakkında bilgileri de sahada alan Alemdar, her adımı lokal değil, geleceğe dönük ve çok geniş bir pencereden bakarak yürüttükleri planlarla attıklarını söyledi. "Planlamalarımızı bir bir hamdolsun tamamlıyoruz"

Metrobüs ile ilgili şehrin merkezine kadar ulaştırdıkları hattın öneminin Yazlık Kavşağı’nda, Raylı Sistem’de, Şehir Hastanesi Güzergahı çalışmaları tamamlandığında çok daha net olarak anlaşılacağını ifade eden Alemdar, "Bu ve benzeri büyük yatırımlar, günler içerisinde değil uzun soluklu bir plan, program ile ortaya koyuluyor. Planlamalarımızı bir bir hamdolsun tamamlıyoruz. Şehrimizin ulaşım altyapısını güçlendirirken vatandaşlarımızın en rahat, hızlı ve konforlu şekilde ulaşımlarını sağlamak için durmadan çalışıyoruz. En başından beri projemizde mevcut olan yolları güzergâhımıza eklemek için çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Raylı sistemin bir altyapısı olan bu hat en işlevsel şekilde vatandaşlarımızın hizmetinde olmaya devam edecek" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te Engelliler için farkındalık yürüyüşü düzenlendi

2025-09-10 11:54 - Marmaris

Marmaris'teki Silahlı Kavga Cinayetle Sonuçlandı

2025-09-09 12:00 - Marmaris

Marmaris'te Lojmanda Şüpheli Ölüm

2025-09-11 09:52 - Asayiş

KİLİS'TEN MARMARİS'E UZANAN YAZARLIK HİKAYESİ

2025-09-11 13:35 - Marmaris

Marmaris’te silahlı kavgayla ilgili yeni gelişme

2025-09-11 09:01 - Asayiş

Avustralyalı turistin cesedi tarihi Likya Yolunda bulundu

2025-09-13 10:00 - Asayiş

Arkadaşını Öldüren Sanığa 15 Yıl Hapis

2025-09-09 09:23 - Asayiş

Marmaris'in Sarp Kıyılarında Umut Operasyonu

2025-09-10 09:56 - Asayiş

MHP Muğla İl Başkanı Demirel'den Bahçeli'ye Ziyaret

2025-09-12 10:36 - Siyaset

KÜÇÜK ESNAFIN VERGİ YÜKÜ ARTACAK!

2025-09-11 13:39 - Ekonomi

İlgili Haberler

Burdur’da sağanak yağış

19:54 - Gündem

Edirne Belediye Başkanı’nın ikamet ettiği sitedeki kaçak artezyene ceza

16:57 - Gündem

Silifke’de iki caddeye yeni düzenleme

16:35 - Gündem

Sapanca Gölü çevresinden 2 ton çöp toplandı

16:23 - Gündem

Yozgat’ta makilik alanda çıkan yangın 15 dönüm alanda etkili oldu

16:14 - Gündem

Günün Manşetleri

71 şehidin adı anıtlaştırıldı

15:32 - Genel

Okula Adaptasyon İçin Ebeveynlere Altın Öneriler

14:39 - Sağlık

Kadın Sağlığı İçin İki Kritik Adım

14:35 - Sağlık

CHP’nin kurultay davası 24 Ekim’e ertelendi

14:17 - Gündem

Simav depremleri yeniden gündemde

13:15 - Gündem