?>

Başkan Alemdar, vatandaş ile birliktet Metrobüs yolculuğu yaptı

Sakarya büyükşehir belediye başkanı yusuf alemdar, yazlık kavşağı, farabi caddesi, millet bahçesi arasındaki 2 kilometrelik hatta yeni güzergahın da devreye alınmasıyla trafik akışının sorunsuz sağlandığı metrobüs hattı’nda vatandaşlarla birlikte yolculuk yaptı.

Gündem - 3 ay önce

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Yazlık Kavşağı, Farabi Caddesi, Millet Bahçesi arasındaki 2 kilometrelik hatta yeni güzergahın da devreye alınmasıyla trafik akışının sorunsuz sağlandığı Metrobüs Hattı’nda vatandaşlarla birlikte yolculuk yaptı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre yeni bir ulaşım modeli getiren Metrobüs Hattı’ndaki güzergah genişletme çalışmaları tamamlandı ve Yazlık Kavşağı, Şeker Yolu (Farabi Caddesi) ile Millet Bahçesi arasındaki 2 kilometrelik dönüş hattı yeniden hizmete açıldı. Trafik yoğunluğunun da yeniden ortadan kalkmasını sağlayan bu çalışma sonunda, Yenikent ve Serdivan bölgesinden şehir merkezine dönüş sağlayan binlerce sürücü 10 metre genişliğinde bölünmüş yola yeniden kavuştu. Başkan Alemdar ise, Sakarya’nın toplu taşıma ulaşım ağına entegre edilen ilk yatırım olan Metrobüs Hattı’nda vatandaşlarla birlikte yolculuk yaptı. Yolcu yoğunluğu yüksek olan Millet Bahçesi durağında vatandaşların projeyle ilgili düşüncelerini dinleyen, istek ve önerilerini not alan Alemdar, Metrobüste yolculuk yaptığı süre boyunca vatandaşlarla sohbet etti. Büyükşehir bürokratlarından proje hakkında bilgileri de sahada alan Alemdar, her adımı lokal değil, geleceğe dönük ve çok geniş bir pencereden bakarak yürüttükleri planlarla attıklarını söyledi. "Planlamalarımızı bir bir hamdolsun tamamlıyoruz"

Metrobüs ile ilgili şehrin merkezine kadar ulaştırdıkları hattın öneminin Yazlık Kavşağı’nda, Raylı Sistem’de, Şehir Hastanesi Güzergahı çalışmaları tamamlandığında çok daha net olarak anlaşılacağını ifade eden Alemdar, "Bu ve benzeri büyük yatırımlar, günler içerisinde değil uzun soluklu bir plan, program ile ortaya koyuluyor. Planlamalarımızı bir bir hamdolsun tamamlıyoruz. Şehrimizin ulaşım altyapısını güçlendirirken vatandaşlarımızın en rahat, hızlı ve konforlu şekilde ulaşımlarını sağlamak için durmadan çalışıyoruz. En başından beri projemizde mevcut olan yolları güzergâhımıza eklemek için çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Raylı sistemin bir altyapısı olan bu hat en işlevsel şekilde vatandaşlarımızın hizmetinde olmaya devam edecek" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te Engelliler için farkındalık yürüyüşü düzenlendi

2025-09-10 11:54 - Marmaris

Marmaris'teki Silahlı Kavga Cinayetle Sonuçlandı

2025-09-09 12:00 - Marmaris

Çivril Uluslararası Elma Festivalinde Merve Özbey rüzgarı esti

2025-09-13 16:55 - Magazin

GEZİCİ DA(YA)NIŞMA OTOBÜSÜ İLE HİZMET AYAĞINIZA GELİYOR

2025-09-10 16:01 - Ulaşım

Ula Kırsalına 17.5 Milyon TL'lik Yol Yatırımı

2025-09-09 14:17 - Ulaşım

Çivril Elma Festivalinde Cem Adrian unutulmaz gece yaşattı

2025-09-15 13:23 - Magazin

Marmaris'te Lojmanda Şüpheli Ölüm

2025-09-11 09:52 - Asayiş

Çivril’de festival coşkusu Haluk Levent ile doğruya ulaştı

2025-09-14 08:16 - Magazin

Sena Şener, 27. Çivril Elma Festivalinde unutulmaz bir gece yaşattı

2025-09-12 13:20 - Magazin

KİLİS'TEN MARMARİS'E UZANAN YAZARLIK HİKAYESİ

2025-09-11 13:35 - Marmaris

İlgili Haberler

Yaylada mahsur kalan vatandaşların belediye ekipleri kurtardı

22:23 - Gündem

Bakan Yumaklı: "Mesele sadece hayatımızı daha iyi idame ettirmek değil, gelecek kuşaklara daha iyi bir dünya bırakma meselesi"

22:13 - Gündem

Siirt’te kurt boş havuza düştü

19:57 - Gündem

(Düzeltme) Sındırgı’da dev turna balığı yakalandı

19:01 - Gündem

Sinop’ta deniz yüzeyindeki kirlilik vatandaşları endişelendirdi

18:08 - Gündem

Günün Manşetleri

FETÖ’den hapis cezası ile aranan şahıs polis tarafından yakalandı

15:31 - Asayiş

Şehit Babası Mustafa Bayraktar son yolculuğuna uğurlandı

15:25 - İnsan

Doğu yine dondu

14:44 - Gündem

Engelli ve ailelerinin yaşam kalitesini artırma çalıştayı

14:23 - Eğitim

TBB’den Milas Belediyesi’ne Paletli Ekskavatör Desteği

14:09 - Genel