?>

Başkan Altay: "11.1 kilometrelik Şehir Hastanesi-Yeni Sanayi Tramvay Hattının yüzde 30’luk kısmını tamamladık"

Konya büyükşehir belediyesi, stadyum-şehir hastanesi tramvay hattı projesi’nin ilk etabı olan şehir hastanesi-yeni sanayi sitesi tramvay hattı’nda çalışmaları sürdürüyor.

Siyaset - 7 ay önce

Konya Büyükşehir Belediyesi, Stadyum-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı Projesi’nin ilk etabı olan Şehir Hastanesi-Yeni Sanayi Sitesi Tramvay Hattı’nda çalışmaları sürdürüyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şehir içi ulaşımın daha konforlu, hızlı ve çevreci hale getirilmesi amacıyla raylı sistem yatırımlarını titizlikle sürdürdüklerini söyledi. Şehir Hastanesi - Stadyum Raylı Sistem Hattı’nın birinci etabı olan Şehir Hastanesi-Yeni Sanayi hattında çalışmaların kesintisiz bir şekilde devam ettiğini aktaran Başkan Altay, "Toplamda 11.1 kilometrelik hat uzunluğuna sahip olacak bu etap, Şehir Hastanesi ile Yeni Sanayi Sitesi arasında ulaşımı sağlayarak hem sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştıracak hem de sanayi bölgesine ulaşımda önemli bir kolaylık sunacak. Burayı öz kaynaklarla gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Yeni hat bölgeye sosyal ve ekonomik canlılık kazandıracak

Başkan Altay, hat boyunca yapılacak istasyonlarla birlikte bölgeye sosyal ve ekonomik anlamda canlılık kazandırılmasının hedeflendiğini belirterek, "Şu anda çalışmaların yüzde 30’luk kısmını tamamladık. Altyapı çalışmaları, deplase çalışmaları, ray döşeme işlemleri devam ediyor. İkinci etap olarak Aslım Caddesi’nden başlayıp TÜMOSAN Kavşağı, Aksaray Kavşağı, Dr. Sadık Ahmet Caddesi, Halil Ürün Caddesi Yeni Stadyum alanına kadar 10 kilometrelik kısım da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğümüz tarafından 30 Mayıs tarihinde ihale edildi. Burayla ilgili de inşallah Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızdan bir müjdeyi Konyalılarla paylaşmayı arzu ediyoruz. Bu hattı da 2027 yılına kadar tamamlayarak 21.1 kilometrelik yeni bir hattı şehrimize kazandırmayı planlıyoruz. Böylece stadyumdan başlayarak Alaaddin’e kadar yeni bir hatta kavuşmuş olacağız" dedi.

"Bu dev ulaşım yatırımı Konya’mızın toplu ulaşım altyapısını daha da güçlendirecek"

Şu anda Konya’da kullanılan raylı sistem hattının toplam uzunluğunun 27 kilometre olduğunu hatırlatan Başkan Altay, "KONYARAY 23 kilometre, Şehir Hastanesi-Yeni Stadyum Hattı da 21.1 kilometre. Yani neredeyse birin yanına ikiyi, sadece bu iki projeyle koymuş oluyoruz. Yine Ahmet Özcan-Fatih Caddesi-Çeçenistan Caddesi-Ömer Halisdemir Caddesi ve Çevreyolundan başlayan bir hatla ilgili de çalışmalara devam ediyoruz. Bu dev ulaşım yatırımı, Konya’mızın toplu ulaşım altyapısını daha da güçlendirecek. Tüm bu süreçteki katkılarından dolayı Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdülkadir Uraloğlu’na teşekkür ederim" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İngiltere’den Türkiye’ye seyahat uyarısı

2025-06-12 15:43 - Gündem

Amasyalı çiftçi halılarını tırpanla yıkadı: "Halı yıkamada çığır açtık"

2025-06-16 09:50 - İnsan

Maltepe’de felsefe rüzgarı esti

2025-06-15 13:18 - Genel

Avcılar’da sanal bahis nedeniyle yüksek meblağlarda borcu olan polis memuru intihar etti

2025-06-16 22:01 - Asayiş

Anne ve babadan en acı veda

2025-06-12 14:44 - Genel

Çankırı’da yaban hayatı kamerada

2025-06-13 15:38 - Gündem

Ortaca'da Dehşet Veren Cinayet

2025-06-12 10:21 - Asayiş

Uzmanlardan LGS değerlendirmesi: "2025 LGS’de Türkçe, matematik ve fen sorularının belirleyici olduğu görülüyor"

2025-06-15 18:02 - Eğitim

Muğla İl Sağlık Müdürü Görevden Alındı

2025-06-14 19:23 - Gündem

"Stres yönetimi sınav başarısının yarısıdır"

2025-06-12 14:46 - Eğitim

İlgili Haberler

Başkan Geçit, "Yeşil yaşam evleri Yeşilyurt’un geleceğine değer katıyor"

12:03 - Siyaset

En çok beğenilen Milletvekili MHP’li Baki Ersoy

11:57 - Siyaset

Tavas’ta 2024-2025 yıllarında üst yapıya büyük yatırım yapıldı

11:20 - Siyaset

Adalet Bakanı Tunç: "2025 yılında arabuluculuk ile 1 milyon 124 bin 200 dosyada uzlaştırma sağlandı"

19:56 - Siyaset

MİT Başkanı Kalın, Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Umerov ile bir araya geldi

19:48 - Siyaset

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan