?>

Başkan Altıkulaç’tan Şehit Şerife Bacı tepkisi

Devrekani belediye başkanı engin altıkulaç, kastamonu’nun kahramanı olan şehit şerife bacı’nın parktan isminin kaldırılmasına tepki göstererek, bu saygısızlığın kabul edilemeyeceğini söyledi.

İnsan - 9 ay önce

Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, Kurtuluş Savaşı’nın simgelerinden Şehit Şerife Bacı’nın isminin Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesindeki parktan kaldırılmasına tepki göstererek, "Yanlış bir kararla kaldırılan Şehit Şerife Bacı tabelasının, yerine konulması gerekmektedir. Bu değişiklik, hem Kastamonulu hem de tüm Türkiye halkının milli hassasiyetine ve değerlerine saygı göstermenin bir ifadesi olacaktır" dedi.

Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, Kurtuluş Savaşı’nda kucağındaki bebeği ile mühimmat taşırken dolarak şehit düşen Şerife Bacı’nın isminin Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesindeki parktan kaldırılmasına tepki gösterdi. Konu ile ilgili açıklama yapan Başkan Altıkulaç, yaşanan durumun kabul edilemeyeceğini belirtti. Şehit Şerife Bacı’nın Kastamonu ve tüm Türkiye için çok önemli bir değer olduğuna dikkat çeken Altıkulaç, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda büyük emek ve fedakarlık gösteren, Kurtuluş Savaşı’nın simge isimlerinden biri olan Şehit Şerife Bacı’nın adının Tekirdağ Süleymanpaşa’daki bir parktan kaldırılması bizleri derinden üzmüştür. Vatanı için canını feda eden kahraman kadınlarımızın isimlerini yaşatmak, milli mücadele ruhunu gelecek nesillere aktarmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Kastamonumuzun gururu, Şehit Şerife Bacı’nın isminin bir parktan silinmesi, onun gösterdiği fedakarlığı ve azmi hiçe saymak demektir. Bu durum, milli ve manevi değerlerimize yönelik büyük bir saygısızlıktır. Bizler, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarına ve özellikle de Kastamonulu Şerife Bacı’ya karşı olan bu vefasızlığı asla kabul etmiyoruz" dedi.

Süleymanpaşa Belediyesi’ne seslenen Başkan Engin Altıkulaç, "Şerife Bacı, 1921 yılının zorlu kış şartlarında, cephane yüklü kağnısıyla İnebolu’dan Ankara’ya mühimmat taşıyan bir Türk anasıdır. Soğuk havada, hem kendi çocuğunu hem de milli mücadelenin cephanelerini korumaya çalışırken şehit olmuştur. Onun bu kahramanlığı, ülkemizin bağımsızlık mücadelesinde önemli bir yere sahiptir ve asla unutulmamalıdır. Süleymanpaşa Belediyesi’ne sesleniyoruz. Yanlış bir kararla kaldırılan Şehit Şerife Bacı tabelasının, yerine konulması gerekmektedir. Bu değişiklik, hem Kastamonulu hem de tüm Türkiye halkının milli hassasiyetine ve değerlerine saygı göstermenin bir ifadesi olacaktır. Bizler, Devrekani halkı olarak, milli mücadele kahramanlarımızın unutulmaması ve unutturulmaması için her daim üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Şehit Şerife Bacı’nın adının yaşatılması için gerekli adımların atılmasını ve bu konuda tüm ilgililerin daha duyarlı olmasını temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Hamaney: "Haniye’nin İntikamını Almayı Vazifemiz Olarak Görüyoruz"

2024-07-31 15:03 - Ulusal

Şeyma Subaşı’ya Bakanlık’tan ‘Gizli reklam’ cezası: 550 bin lira ödeyecek

2024-07-30 15:22 - Magazin

KATLİAM YASASINA KARŞI, “KENT HAYVAN GÖNÜLLÜLERİ”

2024-08-03 12:15 - Gündem

Eski Bakan Abdüllatif Şener’in oğlu Bedirhan Şener, rehin aldığı anneannesini vurarak öldürdü

2024-08-01 01:56 - Asayiş

İsmail Haniye için Trabzon’da gıyabi cenaze namazı kılındı

2024-08-02 14:19 - Genel

ORMANCI TÜRKÜSÜ “AĞIT” AMA HERKES OYNUYOR  

2024-08-02 12:27 - Kültür Sanat

Eskişehir'de siyanürlü altın madeni herkesi zehirleyecek

2024-08-04 17:38 - ÇEVRE

Hakan Öner, Marmaris Kent Konseyi’nin Yeni Başkanı Seçildi

2024-08-03 21:55 - Marmaris

Camide bulduğu dövizleri polise teslim etti

2024-08-05 15:21 - Asayiş

YATAĞAN’DA RES’E KARŞI ÇIKAN HALKTAN PROTESTO

2024-07-31 13:07 - Gündem

İlgili Haberler

Liseler arasındaki ok savaşları yarışması renkli görüntülere sahne oldu

21:31 - İnsan

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan Uzman Çavuş Mesut Karadağ’ın naaşı Muş’a getirildi

20:52 - İnsan

Devlet desteğiyle evlendiler, nikah şahitleri Bakan Yardımcısı Yenigün oldu

20:44 - İnsan

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Yentür’den Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Kökrek’e ziyaret

18:54 - İnsan

Türk Dünyası ve Hoca Ahmet Yesevi konuşuldu

18:46 - İnsan

Günün Manşetleri

Sivasspor, Samsunspor Deplasmanı Hazırlıklarını Sürdürüyor

13:27 - Spor

Yıldırım isabet eden asker şehit oldu

13:15 - Asayiş

İlaç Yönetiminde Titizlik Hayati

12:26 - Sağlık

Yasa Dışı Bahis Paylaşımlarına Siber Darbe

12:09 - Asayiş

Trump'tan Riyad'da Sürpriz Görüşme

11:49 - Siyaset