?>

Başkan Aras’tan 19 Mayıs mesajı

Kıyı ege belediyeler birliği ve muğla büyükşehir belediye başkanı ahmet aras, 19 mayıs atatürk'ü anma, gençlik ve spor bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Siyaset - 1 gün önce

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Aras yayımladığı mesajda, "19 Mayıs 1919, bir ulusun geleceğinin kökten değiştiği gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İstanbul’dan Samsun’a çıktığı yol, esaretten özgürlüğe, teslimiyetten direnişe uzanan bir yolculuktu. O gün, Atatürk ve silah arkadaşları Anadolu’da sonsuza dek sürecek tam bağımsızlık ateşini yakmak üzere yola çıktı. Çanakkale’de yedi düveli bozguna uğratan Atatürk, bu kez ülkenin üzerine çöken kara bulutları dağıtmak için harekete geçti. Silahsızdı, mühimmatsızdı ve ordusuzdu ama elinde çok büyük bir güç vardı: milletin bağımsızlığa olan inancı ve esarete karşı cesareti. ‘Milleti yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır’ diyerek yol haritasını belirledi ve emperyalist işgalcilere karşı amansız bir mücadele başlattı. Bandırma Vapuru, sadece Samsun’a doğru değil, çağdaş Türkiye’ye doğru yol alıyordu. Ve biz, 106 yıl sonra bile o geminin yolcularıyız. O kurtuluş adımının izinden yürümeye devam ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kendi doğum günü olarak gördüğü 19 Mayıs’ı geleceğin teminatı gençlere armağan ederek umudu onlara emanet etmiştir. Çünkü en çaresiz anlarda bile ufka doğru yelken açacak bir Bandırma Vapuru mutlaka bulunur. Bugün 19 Mayıs’ın bize yüklediği sorumluluk, Türkiye Cumhuriyeti’ni layık olduğu yere taşımaktır. Kurtuluş için ödenen bedellere yakışır bir şekilde, aydınlık bir Türkiye için durmadan çalışmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, yolundan yürüdüğümüz Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Kurtuluş Savaşı’nın kahramanlarını saygı, minnet ve rahmetle anıyor; umudumuz olan gençlerimizin bayramını kutluyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun! Yaşasın Cumhuriyet!" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Meteoroloji'den Muğla İçin Fırtına Uyarısı

2025-05-16 08:07 - Gündem

Başkan Aras'tan Marmaris'e Destek Sözü

2025-05-13 09:23 - Marmaris

Soma’nın Gözyaşları Şelalesi açıldı

2025-05-14 19:11 - Gündem

MUĞLA'DA YAŞLI NÜFUS ALARM VERİYOR

2025-05-16 13:42 - İnsan

Tabureden düştü, ekipleri harekete geçirdi

2025-05-15 19:48 - Asayiş

Banka güvenlik görevlisi tuvalette başından vurulmuş halde bulundu

2025-05-12 10:40 - Asayiş

Marmaris'te Motosiklet Cezaları Rekor Kırdı

2025-05-13 09:58 - Asayiş

MUĞLA'DA ULUSLARARASI KOROLAR ŞENLİĞİ

2025-05-10 10:25 - Kültür Sanat

Marmaris’te engelli vatandaştan belediyeye tepki: "Ekmek kazanmak istiyorum ama yer vermiyorlar"

2025-05-11 16:46 - İnsan

MARMARİS'TE GÜVENLİK GÖREVLİSİ HAYATINI KAYBETTİ

2025-05-12 10:55 - Asayiş

İlgili Haberler

Bakan Göktaş, Ertuğrul Gazi Türbesi’ni ziyaret etti

20:01 - Siyaset

Bakan Bak: "Türkiye’de son 23 yılda spor tesisleri devrimi yaşanmaktadır"

19:02 - Siyaset

Bakan Göktaş, Kütahya’da temaslarda bulundu

19:00 - Siyaset

ABD Başkanı Trump: "Pazartesi günü Putin, Zelenskiy ve NATO üyeleriyle görüşeceğim"

18:32 - Siyaset

Bakan Kurum: "Deprem bölgesinde 250 bininci konutun anahtarını Cumhurbaşkanımız ve Azerbeycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in teşrifleriyle teslim edeceğiz"

18:20 - Siyaset

Günün Manşetleri

Gebelik Zehirlenmesine Karşı Kritik Uyarılar

17:00 - Sağlık

Uzmanlardan Koroner Kalp Hastalığı Uyarısı

16:52 - Sağlık

sağanak yağış sele neden oldu

16:15 - Asayiş

Rus İHA'sı Sivilleri Hedef Aldı

16:01 - Dünya

İlk Tahliye Uçağı Trablus'tan İstanbul'a İndi

15:52 - Gündem