?>

Başkan Aydın İsmetiye’deki yangın bölgesinde

Osmangazi belediye başkanı erkan aydın, ismetiye mahallesi’nde bulunan ormanlık alanda çıkan ve kısa sürede yerleşim alanlarına sıçrayan yangına yapılan müdahaleyi yerinde incelemek ve yangından etkilenen vatandaşlara destek olmak adına bölgeye gitti.

Asayiş - 3 ay önce

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, İsmetiye Mahallesi’nde bulunan ormanlık alanda çıkan ve kısa sürede yerleşim alanlarına sıçrayan yangına yapılan müdahaleyi yerinde incelemek ve yangından etkilenen vatandaşlara destek olmak adına bölgeye gitti.

İsmetiye Mahallesi’nde çıkan ve rüzgarın etkisiyle hızla yayılarak yerleşim alanlarına sıçrayan yangına müdahale çalışmaları devam ediyor. Osmangazi Belediyesi, çıkan yangının söndürülmesi için yürütülen çalışmalara 7 su tankeri, 1 arasöz, 4 iş makinesi, dron ve 50 personel ile destek veriyor. Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın da yangın bölgesine giderek çalışmaları yakından takip etti. Yangın bölgesinde, Bursa Valisi Erol Ayyıldız, Osmangazi Kaymakamı Ali Partal, Büyükşehir Belediye Başkanı Genel Sekreteri Ergül Halisçelik, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Raşit Gürbüz ile birlikte yer alan Başkan Aydın, söndürme çalışmalarının koordineli bir şekilde yürütüldüğünü belirtti. Bölgede yapılan söndürme çalışmaları ile ilgili yetkililerden bilgi alan Başkan Aydın, evleri yangından etkilenen vatandaşlarla bir araya gelerek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Yangınla ilgili açıklamalarda bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, "Saat 11.00 sularında İsmetiye Mahallesi’nde bulunan ormanlık alanda çıkan yangın büyük oranda kontrol altına alınmış durumda. Hava sıcaklığının ve rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Bölgeye ilk geldiğimizde alevler yerleşim yerlerine sıçramıştı. Birkaç evin çatısı yanıyordu. Yangının söndürülmesi için tüm kurumlar koordineli şekilde hareket ediyor. Havadan ve karadan söndürme çalışmaları yürütülüyor. Osmangazi Belediyesi olarak yangının söndürülmesi için yürütülen çalışmalara su tankerleri, iş makineleri ve belediye ekipleri ile destek veriyoruz. Çok şükür ki şuana kadar can kaybı yaşandığına dair bir bilgi olmadı. Yurttaşlarımızın yaz aylarında çok çok dikkatli olması gerekiyor. Bir kıvılcım dahi bir ormanı, bir mahalleyi yok etme tehlikesi doğurabiliyor. Bursamıza geçmiş olsun" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mersin’deki gizemli hazineye ziyaretçi akını

2025-06-22 13:45 - Gündem

Muğla'da Yeni Sanayi Sitesi Tamamlanıyor

2025-06-25 10:23 - Gündem

Çankırı’da yaban hayatı kamerada

2025-06-23 12:43 - Gündem

Maltepe’de felsefe halkla buluşuyor

2025-06-22 12:37 - Genel

Büyükşehir'den 260 Km Yeni Yol Çizgisi

2025-06-26 13:16 - Ulaşım

MUĞLA MİLLETVEKİLİ ERGUN “TRAFİK CEZALARIYLA EKONOMİ YÜRÜTÜLEMEZ”

2025-06-21 12:58 - Genel

Metin Ergun'dan Hükümete Acil Önlem Çağrısı

2025-06-24 15:53 - Gündem

MARMARİS’TE ÖRNEK TABLO: BABA-KIZ AYNI ANDA YKS’YE GİRDİ

2025-06-22 12:45 - Marmaris

Denizlerin akciğerleri nefes alacak

2025-06-27 09:53 - Gündem

KKTC Uçuşlarındaki Fiyat Ayrımcılığı TBMM'de

2025-06-27 15:34 - Gündem

İlgili Haberler

Asayiş olayını çekirdek çitleyerek izlediler

05:46 - Asayiş

Kayseri’de 287 kök kenevir ele geçirildi: 1 gözaltı

05:31 - Asayiş

Bursa’da alkollü sürücü, elektrik direğine çarpıp olay yerinden kaçtı

05:32 - Asayiş

Alkol içip trafiğe çıkan şoför, polisi suçladı: "Ekmeğimi sen mi vereceksin"

04:36 - Asayiş

Ehliyetsiz sürücü başkasının ehliyetiyle uygulamadan geçmek istedi, 37 bin 354 TL ceza yedi

04:01 - Asayiş

Günün Manşetleri

Galatasaray, Liverpool maçı hazırlıklarına başladı

15:02 - Spor

Danimarka’da "tanımlanamayan dron" alarmı devam ediyor

14:27 - Asayiş

Kadın kılığında evlerin balkonuna dadanan hırsız tutuklandı

14:26 - Asayiş

Fenerbahçe Beko'nun Yıldızı Jilson Bango Dizinden Ameliyat Edildi

14:22 - Spor

Jandarma Baskınıyla 8.081 Adet Uyuşturucu Hap Yakalandı

14:12 - Asayiş