?>

Başkan Bahadır, 3 aylık bebeğin hayatını kurtaran zabıta ekibini ödüllendirdi

BAHÇELİEVLER’DE MOTOSİKLETLİ ZABITA EKİPLERİNİN ZAMANLA YARIŞARAK HASTANEYE ULAŞTIRDIĞI 3 AYLIK BEBEK İLE KAHRAMAN ZABITA PERSONELLERİ BİR ARAYA GELDİ.

Genel - 4 ay önce

Bahçelievler’de motosikletli zabıta ekiplerinin zamanla yarışarak hastaneye ulaştırdığı 3 aylık bebek ile kahraman zabıta personelleri bir araya geldi. Duygusal anların yaşandığı buluşmada bebeğin babası, Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır’a ve zabıta ekiplerine teşekkür etti. Başkan Dr. Hakan Bahadır, yaşanan olayın insan hayatının her şeyden önce geldiğini bir kez daha gösterdiğini belirterek, "Bu sadece bir görev değildir. Bu, vicdanla yapılan bir hizmettir. İnsan hayatını her şeyin üstünde tutan bir anlayışın göstergesidir" dedi.

Geçtiğimiz günlerde yoğun trafik nedeniyle hastaneye ulaşamayan bir ailenin yardımına Bahçelievler Belediyesine Motosikletli Zabıta Ekipleri yetişmiş, ekipler 3 aylık bebeği kucağına alarak dakikalar içinde hastaneye ulaştırmıştı. O anlar kask kameralarına yansırken, yaşananlar tüm Türkiye’de büyük yankı uyandırmıştı. Bahçelievler Belediye Başkanlığı’nda düzenlenen törende Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, zabıta memurları ve 3 aylık bebeğin babası bir araya geldi. Program kapsamında, fedakarlık sergileyen zabıta personeli, Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır tarafından ödüllendirildi. "Görev yapan tüm arkadaşlarımıza ve zabıta müdürümüze teşekkür ediyorum"

Törende konuşan Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, "Böyle bir savaş ortamında bizim yüreklerimizi daha cesaretlendirip motive eden, olay oldu. Hani insanlık bitmiş denir ya, aslında onun olmadığı insanlığın ve vicdanın halen devam ettiği, bu durum bizi gerçekten mutlu etti. Özellikle Türkiye’deki herkesin bizim zabıta arkadaşlarımızı da ’kartal’ ve ’kaplan’ diyoruz, demek ki insanlık böyleymiş insanlık ölmemiş, çocuk 3 aylık o gün evde düşüyor, hemen baba ve anne arabaya atlayıp acilen kornayla gidiyorlar ama İstanbul’un ve Bahçelievler’in trafiği malum sıkışıyor. Arkadaşlarımızdan yardım istiyor, arkadaşlarımız önünü açmaya çalışıyor, bir süre sonra bakılıyor ki böyle olmayacak zabıta arkadaşlarımız ’Siz bebeği verin biz hastaneye götürelim siz devlet hastanesine gelin’ diyorlar. Ve sonuçta arkadaşlarımız bebeği alıp götürüyorlar, çocuğun şu anda ufak tefek yaraları var, burada asıl olan insanlığın devam etmesi bir de biz belediye olarak zabıtanın ve belediyenin tek işinin kaldırım yapmak, yol yapmak, ağaç dikmek olmadığını insanlara yardımcı olmak olduğunu söylüyoruz. İşin özeti bu. Aileye geçmiş olsun diyorum, bizim için önemli olan çocuk, görev yapan tüm arkadaşlarımıza ve zabıta müdürümüze teşekkür ediyorum" dedi. "Evladımı hiç düşünmeden onlara teslim ettim"

Yaşananları anlatan baba Yavuz Albayrak, "O an çaresizdik. Trafik kilitlenmişti. Zabıta ekiplerimiz olmasaydı ne yapardık bilmiyorum. Evladımı hiç düşünmeden onlara teslim ettim. Allah razı olsun. Başkanımıza ve tüm ekiplere minnettarız" dedi. "Bebeği hastaneye ulaştırdık, çok şükür durumu iyi"

Olayın kahramanlarından Zabıta memuru Mustafa Korkmaz, " Rutin görevimizi icra ediyorduk, beyefendinin kornaya bastığını fark ettik. Çocuğun yaralı ve küçük olduğunu öğrenince inisiyatif almak zorunda kaldık. Hakan Başkanımızında sağ olsun desteği hiç eksik olmadı. Bu sayede 3 aylık bebeği diğer arkadaşımla birlikte arkama aldım. Bebeği hastaneye ulaştırdık, çok şükür durumu iyi" diye konuştu.

Olayın kahramanlarından bebeği motosikletin arkasında taşıyan zabıta memuru Ramazan Küp ise mutlu ve gururlu olduklarını söyledi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Manavgat’ta otomobiller çarpıştı: 1 yaralı

2026-04-01 10:28 - Asayiş

Uzm. Dr. Bekfilavioğlu mide ilacı kullanımına yönelik uyarılarda bulundu

2026-04-01 10:39 - Sağlık

Minikler kort tenisi müsabakaları sona erdi

2026-04-01 10:43 - Spor

Şanlıurfa’da silah kaçakçılığı operasyonunda 2 tutuklama

2026-04-01 10:28 - Asayiş

İzmir’de, ulaşımda yeni tarifeler yürürlüğe girdi

2026-04-01 10:05 - Genel

Bingöl’de uyuşturucuyla mücadele: 1 tutuklama

2026-04-01 10:34 - Asayiş

AOSB Futbol Turnuvası’nda ilk hafta tamamlandı

2026-04-01 10:17 - Spor

Türk Telekom 5G galasında yıldızlar geçidi

2026-03-31 14:16 - Magazin

Hair Fashion İstanbul saç tasarım dünyasını bir araya getirdi

2026-03-31 16:27 - Magazin

Serenad Bağcan ile ’Can Pazarı’

2026-03-30 14:23 - Magazin

İlgili Haberler

İstanbul yolunda çok sayıda işyerine mühür

15:30 - Genel

Nilüfer Belediyesi’ne Avrupa’dan "Özel Takdir" ödülü

15:28 - Genel

Çocukların yaz rotası Değirmendere Aquapark

15:25 - Genel

Özgürlük Mahallesi’ne 4 bin ton asfalt serilecek

15:18 - Genel

Erzurum’da 3 bin kız öğrenci camide buluştu

15:03 - Genel

Günün Manşetleri

Yaşlı çift alevlerin sardığı evden komşuların uyarısıyla çıktı

15:08 - Asayiş

34 yıldır su içemeyen yaşlı adam, 10 gündür yemek de yiyemiyor

15:07 - İnsan

Polisin durdurduğu araçta uyuşturucu hap ele geçirildi

14:06 - Asayiş

Tarla temizliği için yakılan ateş ormanlık alana sıçradı

14:01 - Asayiş

Kaliteli kekiğin dünya pazarında her zaman alıcısı var

13:44 - Ekonomi