?>

Başkan Boltaç: "Çocuklarımıza daha temiz bir Tarsus bırakmak için çalışıyoruz"

TARSUS BELEDİYESİ, EVLERDE BİRİKEN BİTKİSEL ATIK YAĞLARIN GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILMASI AMACIYLA YENİ BİR UYGULAMA BAŞLATTI.

Gündem - 1 saat önce

Mersin’in Tarsus Belediyesi, evlerde biriken bitkisel atık yağların geri dönüşüme kazandırılması amacıyla yeni bir uygulama başlattı. Vatandaşların, biriktirdikleri atık yağları belediyeye teslim ederek hem çevrenin korunmasına katkı sağlayacağı hem de çeşitli hediyeler kazanabileceği bildirildi.

Tarsus Belediyesi, geçtiğimiz günlerde hayata geçirilen protokol kapsamında bitkisel atık yağların toplanmasına yönelik çalışmayı başlattı. Vatandaşlar, evlerinde biriktirdikleri bitkisel atık yağları Tarsus Belediyesi aracılığıyla geri dönüşüme kazandırabilecek. Teslim edilen miktara göre vatandaşlara fiş ya da etiket verilecek. Biriken fişler, sıvı sabun, bulaşık deterjanı ve ayçiçek yağı gibi hane ürünlerinin yanı sıra futbol topu, badminton seti, projeksiyon cihazı, bilgisayar ve 3 boyutlu yazıcı gibi çeşitli hediyelerle değerlendirilebilecek. Uzun vadeli olarak sürdürülmesi hedeflenen çalışma kapsamında, ilk etapta belirlenen hediye seçenekleri 31 Mayıs 2027’ye kadar geçerli olacak şekilde vatandaşlara sunulacak. Çalışma kapsamında okullarda öğrencilere atık yağların çevreye verdiği zarar anlatılacak. "Çocuklarımıza daha temiz bir Tarsus bırakmak için çalışıyoruz"

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, "Evlerimizde ortaya çıkan bitkisel atık yağların doğaya vereceği zararı azaltmak, bu atıkları geri dönüşüme kazandırmak ve çocuklarımıza daha temiz bir Tarsus bırakmak için çalışıyoruz. Hemşehrilerimiz bizimle iletişime geçtiğinde ekiplerimiz atık yağları alacak, teslim edilen miktar karşılığında fiş ya da etiket verecek. Bu çalışma bir ödülden çok, çevre bilincini güçlendiren bir motivasyon olacak" dedi.

Uygulamadan yararlanmak isteyen vatandaşlar, ‘Alo TİM 153’ üzerinden başvuru oluşturabilecek. Başvuruların ardından ilgili ekipler vatandaşlarla iletişime geçerek bitkisel atık yağları adreslerinden teslim alacak.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: "2025 yılında Pakistan ile ticaret hacmimiz 1,2 milyar dolara ulaştı"

2026-07-04 14:45 - Ekonomi

Anahtar Parti Kırşehir İl Başkanı Kaya: "Çarşıdaki sessizlik hepimizi düşündürmeli"

2026-07-03 14:14 - Siyaset

Marmariste CHPli Vekillerden Demokrasi Mesajı

2026-07-03 20:30 - Marmaris

MARMARİS'TE HURDA ARAÇLAR TOPLANIYOR!

2026-07-03 14:48 - Marmaris

Edirne’de 665’inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreş Festivali’nde Melek Mosso sahne aldı

2026-07-05 06:04 - Magazin

Marmaris’te sahile erkek cesedi vurdu

2026-07-04 13:23 - Asayiş

MEAH uzmanından ’güneş’ uyarısı

2026-07-04 12:02 - Sağlık

BODRUM’DA KONSER MARATONU BAŞLIYOR

2026-07-04 16:35 - Magazin

Venezuela Depreminden Marmaris İçin Hayati Ders

2026-07-03 12:10 - Marmaris

Kayseri Elit Voleybol Kulübü tüm faaliyetlerini sonlandırdı

2026-07-04 09:10 - Spor

İlgili Haberler

Şah kartalların yolculuğu GPS ile takip edilecek

12:31 - Gündem

Karacadağ’da gölet onarıldı, 7 bin hayvan ve tarım arazileri suya kavuştu

12:20 - Gündem

Kocagöz, "Temizlik Kirletmemektir" kampanyasını Kültür Kafeler Caddesi esnafına tanıttı

12:06 - Gündem

Kütahya’da orman emvali yüklü araçlara sıkı denetim

12:14 - Gündem

Nazilli Belediyesi Aksu’da atıl durumdaki köy konağını baştan sona yeniledi

12:02 - Gündem

Günün Manşetleri

Şehit aileleri ve gazilerden aşure hayrı

16:13 - İnsan

Genç eczacıların mezuniyet sevinci

15:52 - Eğitim

Sıcak havalara karşı hayati uyarı

15:48 - Sağlık

Ticari araç, çıkmaz sokağa girdi bahçeye düşmesine ramak kaldı

15:44 - Asayiş

Erzurumspor FK’nın Süper Lig fikstürü belli oldu

15:35 - Spor