?>

Başkan Boltaç: "Kıymetli bir alanı kaybettik"

Tarsus belediyesi temmuz ayı olağanüstü meclis toplantısı, belediye başkanı ali boltaç’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Genel - 5 ay önce

Tarsus Belediyesi Temmuz Ayı Olağanüstü Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Ali Boltaç’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, Fahrettin Paşa hemzemin geçidi bölgesindeki kamulaştırma süreci başta olmak üzere, kent gündemine dair önemli başlıklar ele alındı.

Kamulaştırma konusunun gündeme geldiği toplantıda konuşan Başkan Boltaç, özellikle belediyeye ait otel alanının kamulaştırılmasına dair üzüntüsünü dile getirdi. "O bölgede geleceğe dönük çok güzel projelerim vardı. Ancak süreç bizim dönemimize son aşamada geldiği için müdahale edemedik. Otel alanı olarak planlanan yerin yanında üst geçit yapılacak. Bu durumda artık kimse yatırım yapmak istemez. Elbette kamulaştırmadan gelir sağlanacak ancak çok kıymetli bir alanı kaybettik" dedi.

Kamulaştırma kararının, vatandaşların mağduriyetinin son bulması açısından önemli olduğuna da dikkat çeken Boltaç, "Encümene yetki verilmesi kararını hızla almak istiyoruz. Devir işlemi kaymakamlık onayıyla gerçekleşecek. Ancak bu içime sinmedi. O bölgede Tarsus adına çok güzel işler yapılabilirdi" ifadelerini kullandı. Kent Meydanı projesinde sorun yok

Kent Meydanı projesinde herhangi bir aksaklık olmadığını belirten Başkan Boltaç, projenin yakın zamanda tamamlanarak halkın kullanımına sunulacağını söyledi. Tarsus genelinde sürdürülen altyapı ve üstyapı çalışmalarına da değinen Başkan Boltaç, "Bağlar Mahallesi’nde sıcak asfalt ve kaldırım yenileme çalışmaları sürüyor. Kısa süre içinde Öğretmenler Mahallesi’ne geçeceğiz. Amacımız, tüm mahallelerimize düzenli ve güvenli yollar kazandırmak" dedi.

Duatepe Mahallesi’nde SİT alanında bulunan ruhsatsız dükkanların yıkım süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan Boltaç, "Bölge birinci derece SİT alanı. Yapı ruhsatsız ve alan belediyeye ait değil. Buna rağmen yıkımı belediye olarak biz üstlendik. Talebi yapan kurumlar ama uygulayıcı yine biziz. Yük bizim omuzlarımızda kalıyor" diye konuştu.

Eshab-ı Kehf bölgesinde de benzer bir sürecin yaşanacağını belirten Boltaç, "Ruhsatsız yapılarla ilgili Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün talebi var. Yine uygulayıcı belediye olacak. Esnafımıza süreci şeffaf şekilde anlatacağız. Bu durumun siyasete çekilmesine izin vermeyeceğiz. Kanun herkes için eşittir" dedi. Sanayi bölgelerine asfalt müjdesi

Kemalpaşa ve eski sanayi sitelerinde altyapı sorunlarının çözümüne dair çalışmaların sürdüğünü vurgulayan Başkan Boltaç, "Her iki sanayi sitemize de sıcak asfalt serimi yapılacak. Hazırlıklarımız tamamlandı" şeklinde konuştu.

30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında düzenlenen Geleneksel Köyler Arası Futbol Turnuvası’nın bu yıl da yapılacağını duyuran Başkan Boltaç, "Bu yıl turnuvamızda 40 takım mücadele edecek. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE SICAKLIKLAR YÜKSELDİ SAHİLLER DOLDU TAŞTI

2025-07-19 11:16 - Ulusal

MİLAS KIRSALINDAKİ 80 MİLYONLUK YOL YATIRIMI TAMAMLANDI

2025-07-19 10:52 - Ulusal

Bozburun’da teknede kavga: 1 ölü, 3 yaralı

2025-07-20 23:04 - Asayiş

Muğla’da Karayolu Yatırımları Devam Ediyor

2025-07-22 11:56 - Ulaşım

Teknede çıkan kavgada bir kişi hayatını kaybetmişti: 3 kişi tutuklandı

2025-07-21 17:45 - Asayiş

Dev gemi Bodrum’a ilk kez geldi

2025-07-17 16:01 - Turizm

Marmaris’te teknede başlayan tartışma Kanlı Bitti

2025-07-22 12:15 - Asayiş

Marmaris Esnaf Odası Başkanı Ayyıldız tahliye edildi

2025-07-19 11:14 - Asayiş

MARMARİS' TE TATİLCİLER AKŞAM SAATLERİNDE DENİZE GİRİYOR

2025-07-15 21:06 - Marmaris

MARMARİS ARMUTALAN’DA ÇEVRE KİRLİLİĞİ TEPKİSİ

2025-07-18 11:59 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Uluslararası Dağ Günü’nde 25 kişilik grup ile 12 kilometrelik gece yürüyüşü

10:12 - Genel

Başkan Özdoğan: "Engelli kardeşlerimizin yanında olmak bir vazifedir"

10:12 - Genel

Yapımı devam eden Aydıntepe İlçe Halk Kütüphanesi’nde sona gelindi

10:08 - Genel

Mahallenin yol ve yeşil alanı belediye tarafından bir türlü yapılmadı

10:01 - Genel

Kadın Dostu Kentler Programının 3. fazı Mersin’de hayata geçiyor

09:55 - Genel

Günün Manşetleri

Araç farına gizlenmiş uyuşturucu madde ele geçirildi

16:43 - Asayiş

Yağ fabrikasında yangın

15:56 - Asayiş

Bodrum’a 20,5 Milyon TL’lik Engelsiz Oyun Parkı

15:22 - Gündem

Başkan Aras: “Bugünün Değil Geleceğin Yatırımı”

15:15 - Genel

Depoda kokmuş 25 kasa tavuk ele geçirildi

15:15 - Asayiş