?>

Başkan Bozbey, “Büyükşehir hizmetleri, vergi borcu bahanesiyle engellenmeye çalışılıyor"

Bursa büyükşehir belediye başkanı mustafa bozbey, büyükşehir belediyesi’nin geçmiş dönemden kalan 841 milyon 716 bin liralık vergi borcunun 485 milyon liralık kısmının bu ay gelen ödenekten kesildiğini açıkladı. Geçtiğimiz aylarda tüm belediyeler adına vergi ve sgk borçlarının ertelenmesini ve yapılandırılmasını istediklerini hatırlatan başkan mustafa bozbey, “en basit ifadeyle bu ay 485 milyon lira civarında müteahhitlere ödeme yapılamayacağı anlamına geliyor. Büyükşehir hizmetleri, vergi borcu bahanesiyle engellenmeye çalışılıyor" dedi.

Genel - 1 yıl önce

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Büyükşehir Belediyesi’nin geçmiş dönemden kalan 841 milyon 716 bin liralık vergi borcunun 485 milyon liralık kısmının bu ay gelen ödenekten kesildiğini açıkladı. Geçtiğimiz aylarda tüm belediyeler adına vergi ve SGK borçlarının ertelenmesini ve yapılandırılmasını istediklerini hatırlatan Başkan Mustafa Bozbey, “En basit ifadeyle bu ay 485 milyon lira civarında müteahhitlere ödeme yapılamayacağı anlamına geliyor. Büyükşehir hizmetleri, vergi borcu bahanesiyle engellenmeye çalışılıyor" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 1. Olağanüstü toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in başkanlığında yapıldı. Oturumda, 5 milyar liralık ek ödenekle ilgili rapor oy birliğiyle kabul edildi. Tüm Meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Mustafa Bozbey, ek bütçeye ne kadar ihtiyaç duyduklarını bugün aldıkları bir olumsuz haberle öğrenmiş olduklarını söyledi. Geçmiş dönemden yaklaşık 841 milyon 716 bin lira belediyenin vergi borcu olduğunu dile getiren Başkan Bozbey, “Bu borcun 485 milyon lirası bu ay gelen ödenekten kesilmiş durumda. Diğer kurumlardan kesilip kesilmediğini bilmiyoruz ama Nilüfer’den kesildiğini öğrendik. Borcun iki taksitle alınacağı, yani bu ay ve önümüzdeki ay önceki borçlara istinaden kesinti olacağı kesinleşmiş durumda. Onun için ek bütçenin ne kadar önemli olduğu burada ortaya çıkmış oldu. Biz tam tersine tüm belediyeler adına vergilerin ve SGK borçlarının hem ertelenmesini hem de yapılandırılmasını önermiştik. Ne yazık ki böyle bir durumla karşılaştık. Neticede belediyelerin borcu. Ancak doğru bulmadığımızı da ifade etmek istiyorum. Az değil. Bu ay 485 milyon lira civarında müteahhitlere ödeme olmayacağı anlamına geliyor. Büyükşehir hizmetleri, vergi borcu bahanesiyle engellenmeye çalışılıyor” diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

DOĞANIN EŞSİZ HEDİYESİ: SALDA GÖLÜ

2024-09-27 13:46 - Gezi

MUĞLA'DA “DEŞTİN ÇİMENTOSUZLUK BAYRAMI”

2024-09-28 16:08 - Gündem

D-MARİN İTALYA'NIN EN DEĞERLİ PREMİUM MARİNA GRUBUNU OLUŞTURUYOR

2024-09-25 16:27 - Gezi

CHP’li meclis üyesinin alkollü mekanında hesap kavgası

2024-09-25 10:46 - Asayiş

Söke’de tarımı koruma için tuzak kontrolleri sıkı tutuluyor

2024-09-27 09:35 - Genel

MUĞLA’DA ÇİMENTOSUZLUK FESTİVALİ HALAYLARLA KUTLANDI

2024-09-30 11:39 - Gündem

“Vekil” sucuk yerken “Asıl” 120 liraya kemik bile alamıyor

2024-09-24 13:06 - Gündem

Cem Garipoğlu'nun Mezarı Açılıyor

2024-09-27 16:44 - Gündem

Otobüs sefer saatleri değişiyor

2024-09-28 11:12 - İnsan

Çamlık Bulvarı Pazar günleri trafiğe kapatılacak

2024-09-27 15:44 - Gündem

İlgili Haberler

Bodrum’da 2026’nın ilk bebeği Eylül oldu

17:54 - Genel

Ferdi Tayfur vefatının 1. yıl dönümünde mezarı başında anıldı

17:11 - Genel

Başkentteki su kesintisine vatandaşlardan tepki

16:50 - Genel

Öğrencilerin barınma imkanlarını güçlendirecek protokol imzalandı

16:46 - Genel

Uludağ’da zirve yarışı...Teleferik kuyrukları metrelerce uzadı

16:47 - Genel

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan