?>

Başkan Büyükkılıç, Mutfak Sanatları Merkezi’nde Workshop etkinliklerine katıldı

Kayseri büyükşehir belediye başkanı dr. Memduh büyükkılıç, ak parti kayseri milletvekili ayşe böhürler ve ak parti il kadın kolları başkanı meral koşar ile birlikte mutfak sanatları merkezi’nde et pişirme teknikleri workshop etkinliğinde şef adayları ile buluştu.

Genel - 5 ay önce

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler ve AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Meral Koşar ile birlikte Mutfak Sanatları Merkezi’nde Et Pişirme Teknikleri Workshop etkinliğinde şef adayları ile buluştu.

Et pişirmenin bütün detaylarının uygulamalı olarak katılımcılara aktarıldığı ve renkli görüntülere sahne olan etkinlikte, Şef Yunus Emre Özdemir öncülüğündeki Et Pişirme Teknikleri Workshop’u gerçekleştirildi. Workshop’ta, yeni şefler kazanmaya, onları değerlendirmeye niyetli olduklarını vurgulayan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, "Hem hobi mantığında hem de arzu edenlere mesleki konum oluşturmak adına daha sonraki süreçte bir eğitim anlamında hayata geçireceğiz. 4 aylık bir eğitim olacak. Milli Eğitimimiz ile sertifikalandırma yönünde protokolümüz var, yetkimiz var. Bu belgeler ile daha rahatlıkla iş bulacaklarını, iş bulamadıklarında rahatlıkla gelip burada çalışma şanslarının olduğunu buradan ifade ediyoruz" diyerek aynı zamanda girişimleri ve milletvekillerinin de destekleri ile Erciyes Üniversitesi’nin bünyesinde gastronomi bölümü açıldığını sözlerine ekledi.

"Amacımız bu şehrin hak ettiği şekliyle daha fazlasıyla tanıtılmasına hep beraber destek olmak"

Eğitimlerin bir kısmının uygulama anlamında Mutfak Sanatları Merkezi’nde yapılacağını da hatırlatan Büyükkılıç, "Amacımız bu şehrin hak ettiği şekliyle daha fazlasıyla tanıtılmasına hep beraber destek olmak. Anlatılacak çok güzel hikâyelerimiz var şehrimiz adına. Birbirimize sahip çıkıp, şehrimize sahip çıkıp inşallah bu anlayış içerisinde Mutfak Sanatları Merkezi de, UNESCO’nun listesine girmiş olan bu şehrin yine yapılması gereken çalışmalardan bir kısmıydı. İşimizin kolay olmadığının bilincindeyiz. Ama ben her şeyden önce yıllarını, ömrünü, emeğini bu şehre vermiş bir insan olarak sürdürülebilirliğin çok önemli olduğunu hatırlatmak istiyorum. Başladığımız gibi sürdürmemiz lazım. İşimizi ciddi yapacağız, hakkını vereceğiz ve bir marka şehri oluşması yönünde kendi çapımızda gayret göstereceğiz" diyerek daire başkanlığı ve ekibine teşekkür etti. Başkan Büyükkılıç, workshopta pişirme tekniklerini öğrenerek et pişirdi.

Milletvekili Böhürler’den Başkan Büyükılıç’a teşekkür

Her ustalığın çok önemli olduğunu dile getiren AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler ise tecrübenin, bilginin bu alanda önemli olduğunu ve ortaya çıkan yemeklere yansıdığını dile getirdi. Böhürler, Başkan Büyükkılıç’a Kayseri’ye böyle bir merkez kazandırdığı için teşekkür ederek çalışmalarda başarı ve kolaylıklar temennisinde bulundu.

MSM olarak şehre çok büyük bir hizmet getirdiği için Başkan Büyükkılıç’a teşekkür eden Şef Yunus Emre Özdemir de Mutfak Sanatları Merkezi’nin, güzel çalışmalar için son derece yeteri bir merkez olduğunu sözlerine ekledi.

Gerçekleşen workshopta başarı gösteren şef adaylarına katılım sertifikaları ve hediyeleri Başkan Büyükkılıç, Milletvekili Böhürler ve Başkan Koşar tarafından takdim edildi.

Etkinlikte günün anısına hatır fotoğrafı da çekinildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Osmaniye’de yaylalarda su abonelikleri başladı

2025-07-11 13:38 - Gündem

MİLAS BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GÜÇLENDİRİYOR

2025-07-14 13:09 - Ulaşım

Marmaris’te araç içinde fenalaşan şahıs hayatını kaybetti

2025-07-11 17:29 - Marmaris

Marmaris Domuz İstilası Altında

2025-07-09 16:26 - Marmaris

Dil öğrenmek için girdiği uygulamada hayatının aşkını buldu

2025-07-13 21:10 - İnsan

Akmeşe: “Şehitlerimizin emanetine sahip çıkacağız”

2025-07-11 16:51 - Gündem

Motosikleti ile kaza yapan genç hayatını kaybetti

2025-07-12 09:41 - Asayiş

SAKAR GEÇİDİ'NDE OTOBÜS ŞOFÖRÜ AĞIR YARALANDI

2025-07-14 15:31 - Asayiş

Akyaka Yine Tatilcilerin Gözdesi Oldu

2025-07-15 16:03 - Turizm

Başkan Acar Ünlü Hakim Karşısına Çıktı

2025-07-10 16:48 - Asayiş

İlgili Haberler

Ustasından kışlık ayakkabı önerisi

15:14 - Genel

2. Etap Yeşilyurt Oto Sanayi Sitesinde kura heyecanı

15:08 - Genel

Büyükşehirden anlamlı kamu spotu

15:04 - Genel

Tarımın Devleri Kayseri’de buluştu

14:26 - Genel

Sarımsaklı Mesire Alanı yenilenen yüzüyle hizmete hazır

13:51 - Genel

Günün Manşetleri

Kayıp yaşlı adam 14. günde ölü bulundu

16:05 - Asayiş

Sahte altın oyununu kuyumcunun dikkati bozdu

14:55 - Asayiş

Yeni yıl üzümleri yola çıkmaya başladı

14:53 - Ekonomi

Geleneksel Lezzetler 2026’da Sofralara Dönüyor

14:06 - Sağlık

Tescilli Maraş kelle paça kış mevsiminin vazgeçilmezi

13:12 - Ekonomi