?>

Başkan Büyükkılıç’tan ‘Çanakkale ruhu’ vurgusu: Birlik ve dayanışma mesajı

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. MEMDUH BÜYÜKKILIÇ, KAYMEK TARAFINDAN ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ’NİN 111. YILI DOLAYISIYLA DÜZENLENEN ANMA PROGRAMINA KATILDI

Genel - 2 ay önce

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, KAYMEK tarafından Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. yılı dolayısıyla düzenlenen anma programına katıldı. Başkan Büyükkılıç, öğrencilere seslenerek, "Siz Çanakkale ruhundan ilham alan bu milletin asil evlatlarısınız" dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin mesleki eğitim, kurs ve kültür sanat faaliyetlerinde öncü kuruluşu Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür (KAYMEK) A.Ş. özel gün ve haftalara özel etkinlere imza atmaya devam ediyor.

Öğrenci ve genç dostu başkan olarak nitelendirilen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK) tarafından Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. yıl dönümü kapsamında düzenlenen "Bir Milletin Fedakârlığı, Bir Bayrağın Hürriyeti: Çanakkale" programına katıldı. Programa Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra AK Parti Kayseri Milletvekili S. Bayar Özsoy, AK Parti Kayseri İl Başkan Vekili Muammer Topsakal ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Temeltaş ile KAYMEK öğrencileri ve veliler katıldı.

Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen anma programı, vatandaşlar ve öğrenciler tarafından yoğun ilgi görürken, Çanakkale ruhunu yansıtan içerikleriyle duygu dolu anlara sahne oldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, birliğin, beraberliğin, dayanışmanın olmazsa olmaz olan dönemlerden birisinin de 18 Mart 1915 gününün olduğunu kaydetti.

"Alnınızdan öpüyor, iyi ki varsınız diyorum"

Bugün de o ruha ihtiyaç olduğunu söyleyen Başkan Büyükkılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın önderliğinde mazlum insanların birliğine, beraberliğine çok ihtiyaç olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bu anlayış içerisinde gençler sizleri seviyoruz. Ülkemizin geleceği olarak sizleri hazırlamak, bu vatana, bu millete, ay yıldızlığı Türk bayrağımıza layık olacak şekilde yetiştirmek bizim olmazsa olmazımızdır. Sizleri çok seviyoruz, sizlerin donanımlı, eğitimli, özgüven içerisinde geleceğe ümitle bakmamıza vesile olacak şekilde yetişmeniz için çırpınıyoruz. Siz Çanakkale ruhundan ilham alan bu milletin asil evlatlarısınız. Siz Fatihlerin, Yavuzların, Kanunilerin, Abdulhamit hanların neslisiniz. Biz Osmanlıyız, biz Selçukluyuz, biz Cumhuriyetiz. Tarih şuuruyla, Çanakkale ve İstiklal Savaşı ruhuyla, Kayseri’nin güzel evlatları olarak sizleri yetiştirmemiz lazım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif’in ve İstiklal Savaşı kahramanlarının yolundan giden nesilsiniz. Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber; sana ağuşunu açmış duruyor Hz. Peygamber. Siz, o Peygamber’in ümmetisiniz. Alnınızdan öpüyor, iyi ki varsınız diyorum. Her birinizi sevgiyle, muhabbetle selamlıyor, başarılar diliyorum."

Başkan Büyükkılıç, öğrenciler tarafından Türk bayrakları eşliğinde coşkuyla karşılanırken sevgi gösterilerine sahne oldu.

Program kapsamında sahnelenen gösteriler ile öğrencilerin performansları ve mehteran marşları izleyicilerden tam not alırken, katılımcılar Çanakkale ruhunu bir kez daha derinden hissetti.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, KAYMEK aracılığıyla gerçekleştirdiği bu tür anlamlı etkinliklerle hem kültürel mirası yaşatmaya hem de toplumsal birlik ve beraberliği güçlendirmeye devam ediyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Başkan Altay: "31 ilçede 165 bin öğrencimize tasarruf ve milli teknoloji hamlesi bilinci kazandırıyoruz"

2026-03-23 12:19 - Siyaset

14 yaşında çocuk, otobüs durağında silahla vurulmuş halde bulundu

2026-03-22 01:19 - Asayiş

SAFİYE SOYMAN KAPISINA GELEN DOMUZU ELLERİYLE BESLEDİ

2026-03-23 12:18 - Magazin

Marmaris Çarşısında Yangın Musluğu Talebi

2026-03-23 13:49 - Marmaris

Marmaris’te kamu görevlisi 4 bin dolar rüşvet alırken suçüstü yakalandı

2026-03-27 10:35 - Asayiş

KADIN SAHA PERSONELİNE ÜCRETSİZ CİLT BAKIMI DESTEĞİ

2026-03-24 16:26 - Marmaris

Marmaris Belediyesi Operasyonu Rüşvet Anı Kamerada

2026-03-27 17:18 - Marmaris

Marmaris Barlar Sokağı’na Turnikeli Güvenlik Önerisi

2026-03-25 12:08 - Marmaris

BAŞKAN ÜNLÜ; “MÜZİK YAYIN SAATİ BİZİMLE İLGİLİ DEĞİL”

2026-03-23 12:22 - Marmaris

MARMARİS’TE LİMAN GÜVENLİK TOPLANTISI YAPILDI

2026-03-27 14:06 - Marmaris

İlgili Haberler

Trabzon’da deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı

22:43 - Genel

Konya’nın 31 ilçesinde bisiklet sürüş etkinliği düzenlendi

22:40 - Genel

Gelibolu’da yeni feribot iskelesi hizmete açılıyor

21:38 - Genel

Otomobile kumrunun yuva yaptığını görünce tamiri bıraktı

21:13 - Genel

Van’da düğün yapanların yeni tercihi altın görünümlü setler

20:24 - Genel

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem