?>

Başkan Büyükkılıç’tan Meteoroloji Katlı Kavşağı Projesi’ne yakın takip

Kayseri büyükşehir belediye başkanı dr. Memduh büyükkılıç, mehmet özhaseki bulvarı üzerinden talas bulvarı ile 15 temmuz bulvarı’nı birbirine bağlayacak meteoroloji katlı kavşağı yapım çalışmalarını yerinde inceledi.

Gündem - 2 ay önce

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Mehmet Özhaseki Bulvarı üzerinden Talas Bulvarı ile 15 Temmuz Bulvarı’nı birbirine bağlayacak Meteoroloji Katlı Kavşağı yapım çalışmalarını yerinde inceledi.

Şehrin ulaşım altyapısına güç katacak Kartal Katlı Kavşağı Projesi için de alternatif güzergâh çalışmalarının bir parçası olacak katlı kavşak hem Talas-Organize Sanayi hattında hem de şehir merkezi-Erciyes hattında ulaşım konforunu üst noktaya taşıyacak. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın Yeni 5 Yıl Projeleri arasında yer alan ve kent içi ulaşım için büyük önem arz eden Kartal Katlı Kavşağı projesi için alternatif güzergâh çalışmaları geleceğe yatırım niteliğinde çok fonksiyonlu bir şekilde sürüyor. Bu kapsamda Mehmet Özhaseki Bulvarı üzerinden Talas Bulvarı ile 15 Temmuz Bulvarı’nı birbirine bağlayacak Meteoroloji Katlı Kavşağı yapım çalışmaları yoğun bir şekilde devam ederken Başkan Büyükkılıç da çalışmaları yakından takip ediyor.

Büyükkılıç, Meteoroloji Katlı Kavşağı çalışmalarını yerinde inceleyerek, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Sedat Erdoğan ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. İnşaat sahasındaki incelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılç, "Erciyes Kayak Merkezi’mizin yoğun trafiğini rahatlatmak, aynı zamanda Erciyes Üniversitemizden Organize Sanayi tarafına gidecek olan yeni açmış olduğumuz Davud El-Kayseri ana arterini rahatlatacak olan kavşağımızın çalışmaları hızla devam etmektedir" dedi.

"29 Ekim’de hizmete sunacağız"

Büyükkılıç, proje kapsamında 600 fore kazık çalışmasından 500’nün tamamlandığını ve çalışmaların tamamlanmasının ardından kavşağın 29 Ekim’de hizmete açılacağını belirterek, "Burada 600’ün üzerinde fore kazık çalışması vardı. Bunlardan 100 tanesi kaldı. İnşallah 15 Eylül itibariyle bunların da tamamlanıp daha sonra gerekli asfalt ve çevre düzeni çalışmaları da yapılmak suretiyle 29 Ekim’de hizmete sunacağımızı buradan ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Kartal Kavşağı Projesi için önemli bir alternatif

Meteoroloji Katlı Kavşağı’nın Kartal Kavşağı Projesi için de alternatif olacağını kaydeden Başkan Büyükkılıç, "Aynı zamanda bu yapmış olduğumuz kavşak çalışması Kartal Kavşağı çalışmasının da bir bakıma alternatif yollarından önemli bir parçası olmuş olacak. O yönüyle de önem arz etmektedir. Yüklenici firmamıza teşekkür ediyorum. Hem hızlı hem de sağlıklı bir şekilde süreci yönetiyorlar. Ekibimizi de kutluyorum. İnşallah zamanında tamamlanıp trafiği rahatlatıp, gerekli çalışmaları sonlandıracağız" şeklinde konuştu.

Büyükkılıç, çalışmalar neticelendiğinde bölgedeki konforun artacağına da işaret ederek, "Bu arada bölgedeki ailelerimizin yapılan çalışmanın doğası gereği toz konusunda rahatsız olduklarının da bilincindeyiz. Takdir ederler ki zahmet olmadan rahmet olmaz, kendilerinden özür diliyoruz. İnşallah kavşağımız tamamlanıp, gerekli konfor sağlandığında onlar da ‘evet bir miktar sıkıntı oldu ama sonunda hepimiz bu hizmetle buluştuk’ diyeceklerine inanıyorum. Yapılan hizmetler kazasız, belasız tamamlansın, hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, incelemeleri esnasında vatandaşlarla da sohbet ederek, çalışmaları yürüten ekibe kolaylıklar diledi.

Başkan Büyükkılıç’a incelemeleri esnasında Fen İşleri Daire Başkanı Sedat Erdoğan ve yüklenici firma yetkilileri eşlik etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te ’canım sıkılıyor turistlere takılıyorum’ paylaşımı emniyette bitti

2025-08-27 10:20 - Asayiş

PEMBE MİKROFON'DAN MARMARİS'İN SESİ

2025-08-27 12:34 - Marmaris

Kestane Bahçesi Kenevir Tarlasına Dönüştürülmüş

2025-08-30 13:50 - Asayiş

Kuşadası’nda sene başı müdürler kurulu toplantısı yapıldı

2025-08-31 10:43 - Genel

Marmaris'te Motosiklet Kazalarına Karşı Seferberlik

2025-08-28 16:43 - Asayiş

MUĞLA'DAN TOKYO'DAKİ OLİMPİYATLARA 6 SPORCU

2025-08-29 14:21 - Spor

Menteşe, 30 Ağustos'u Büyük Bir Coşkuyla Kutladı

2025-08-30 12:03 - Genel

TCSG-310 BOTU VE TCG İMBAT MARMARİS’TE ZİYARETE AÇILDI

2025-08-30 13:11 - Marmaris

MARMARİS'TE KASK TAKMAYANLAR HAYATINI KAYBEDİYOR

2025-08-30 13:42 - Marmaris

Sinop’ta köylüler kendi yollarını yaptı: "Artık yeter dedik ve yola çıktık"

2025-08-26 19:39 - İnsan

İlgili Haberler

Kayseri Büyükşehir’in ulaşım projeleri Türkiye’ye ilham veriyor

15:54 - Gündem

Ordu’da doğaya 200 sülün salındı

15:34 - Gündem

Elazığ’da satışa çıkarılan köpek balığı ilgi odağı oldu

15:29 - Gündem

Sinop’ta sonbaharda renk cümbüşü yaşanıyor

13:32 - Gündem

Düzce’de köy yollarına v kanal yapılıyor

12:53 - Gündem

Günün Manşetleri

Kanserde erken teşhis hayat kurtarıyor

14:44 - Sağlık

Fenerbahçe’den, Beşiktaş maçına gidecek taraftarlara bilgilendirme mesajı

14:38 - Spor

30 metrelik kuyuya düşen işçinin ölümünde yeni gelişme

14:21 - Asayiş

Asansör bakımı için gitmişti, halatla makaranın arasına ayağını sıkıştırdı

14:15 - Genel

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: "Deprem bölgesinde 2 bin 591 ceza davası açıldı"

14:14 - Siyaset