?>

Başkan Canbay: "Kırsalda Bereket Arıcılığa Destek Projesi hayatı geçirilirse sektör adına olumlu ve sevindirici olacaktır"

Son yıllarda iklim değişiklik ve küresel ısınmadan dolayı arıcıların zor zamanlar geçirdiğini dile getiren elazığ arı yetiştiricileri birliği başkanı kimyager fırat canbay, " tarım ve orman bakanlığı’nın arıcılığı da proje kapsamı içerisinde değerlendirmesini istiyoruz. €?kırsalda bereket arıcılığa destek’ modelinin de hayata geçirilmesini temenni ediyoruz. ?nşallah bu model üzerinden de arıcılığa destek sağlanır" dedi.

Ekonomi - 10 ay önce

Son yıllarda iklim değişikliği ve küresel ısınmadan dolayı arıcıların zor zamanlar geçirdiğini dile getiren Elazığ Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kimyager Fırat Canbay, "Tarım ve Orman Bakanlığı’nın arıcılığı da proje kapsamı içerisinde değerlendirmesini istiyoruz. ’Kırsalda Bereket Arıcılığa Destek’ modelinin de hayata geçirilmesini temenni ediyoruz. İnşallah bu model üzerinden de arıcılığa destek sağlanır" dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, hayvancılık sektörünü desteklemek ve kırsaldaki aile işletmelerini güçlendirmek amacıyla ’Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek Projesi’ni hayata geçirdi. Proje üreticilere birçok imkan sağlarken Elazığ Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kimyager Fırat Canbay, son zamanlarda iklim değişikliği ve küresel ısınmadan dolayı zorluk çeken arıcıların da projeye dahil olması gerektiğini söyledi. Bakanlık tarafından hayata geçirilen projeyi taktir eden Başkan Canbay, arıcılık sektörünün son zamanlarda can çekiştiğini ve ’Kırsalda Bereket Arıcılığa Destek Projesi’nin de hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti. "Destek projesini bizler de takdir ediyoruz"

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından büyükbaş hayvancılığı destekleme noktasında Kırsalda Bereket Hayvancılığa Destek Projesini hayata geçirdiğini dile getiren Başkan Fırat Canbay, "Bu proje için şu anda da başvurular başladı. Dolayısıyla burada Tarım ve Orman Bakanlığı’nın projedeki en önemli argümanlarından bir tanesi kırsal alandaki aile işletmeleri güçlendirmesidir. Burada gerçekleştirilen destek projesini bizler de takdir ediyoruz. Sahanın bir ihtiyacıydı. Bu ihtiyaca binaen oluşturulan bir destek projesiydi. Kırsaldaki aile işletmelerini güçlendirme noktasında katkı sağlayacağına inanıyoruz" diye konuştu. "Kırsalda Bereket Arıcılığa Destek modelinin de hayata geçirilmesini temenni ediyoruz"

Başkan Canbay, "Bölgemizde ve ülkemizde arıcılık sektöründe son zamanlarda iklim şartlarının oluşturmuş olduğu olumsuz ekstrem olaylar var. Kendi içinden beslediği birtakım sebeplerden dolayı sektör can çekişme noktasındadır. Bu noktada sahanın da ciddi talepleri söz konusudur. Bizler de Arı Yetiştiricileri Birliği üretici ve yetiştiricileri olarak Tarım ve Orman Bakanlığı’nın arıcılığı da proje kapsamı içerisinde değerlendirmesini istiyoruz. Kırsalda Bereket Arıcılığa Destek modelinin de hayata geçirilmesini temenni ediyoruz. İnşallah bu model üzerinden de arıcılığa destek sağlanır. Çünkü baktığımız zaman sektör içerisinde canlı materyal desteği söz konusudur. Aynı zamanda girdi kalemler noktasında ihtiyaçlar mevcut. Arıcıların kendilerini modernize etme, teknik şartları kendilerine uyarlama, rekabet gücü noktasında bir ihtiyaçtır. Dolayısıyla ’Kırsalda Bereket Arıcılığa Destek Projesi’ hayatı geçirilirse sektör adına olumlu ve sevindirici olacaktır" şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS PAZARLARI CEP YAKIYOR

2025-02-28 14:36 - Marmaris

Soma’da "Ya santral kapatılsın ya filtre takılsın"

2025-02-25 14:12 - ÇEVRE

Artvin’de kar kalınlığı 2 metreyi aştı

2025-02-26 13:13 - Gündem

Marmaris Halk Kafe’de 5 ayda DEV zam

2025-02-24 12:11 - Marmaris

Milas’ta Oto Galerinin Önünde Silahlı Saldırı

2025-02-27 16:36 - Asayiş

Tokat’ta trafik kazası: 5 yaralı

2025-02-23 15:31 - Asayiş

Kuşadası’nda turunç meyvesi Kuşadalı kadınların ellerinde tatlanıyor

2025-02-28 17:03 - Genel

MUĞLA’NIN BELEDİYE BAŞKANLARI EVLİLİK KARARI ALDI

2025-02-28 13:21 - Gündem

Milas’ta oto galeri önündeki cinayetin faili tutuklandı

2025-02-28 17:52 - Asayiş

Çanakkale'de 8 Metrelik Dev Yılan Şoku

2025-02-28 13:30 - Genel

İlgili Haberler

Döviz Yeni Yıla Yükselişle Başladı

12:29 - Ekonomi

Tarımda Yenilenebilir Enerjinin Geleceği ve Çözüm Önerileri

12:37 - Ekonomi

Fiba Commercial Properties’ten Moldova’ya stratejik yatırım

12:23 - Ekonomi

Karsan yeni nesil teknolojileri ile Las Vegas sahnesine çıkmaya hazırlanıyor

11:58 - Ekonomi

BTSO’nun UR-GE gücü Bursa’yı küresel pazarlara taşıyor

11:42 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan