?>

Başkan Çavuşoğlu’nun turizm çabaları meyve vermeye başladı

Denizli büyükşehir belediye başkanı bülent nuri çavuşoğlu’nun kentin turistik, kültürel ve tarihi lokasyonları ve değerlerinin tanıtımı için verdiği çabalar meyve vermeye başladı. Geçtiğimiz ay antalya’da düzenlenen tur operatörleri toplantısının ardından denizli’nin önemli turizm noktalarından biri olan çal bağ yolu’na ilk yabancı turist kafilesi geldi.

Kültür Sanat - 1 yıl önce

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun kentin turistik, kültürel ve tarihi lokasyonları ve değerlerinin tanıtımı için verdiği çabalar meyve vermeye başladı. Geçtiğimiz ay Antalya’da düzenlenen tur operatörleri toplantısının ardından Denizli’nin önemli turizm noktalarından biri olan Çal Bağ Yolu’na ilk yabancı turist kafilesi geldi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun, kentin ulusal ve uluslar arası anlamda tanınırlığı ve bilinirliğini artırmak adına başlattığı çalışma meyvesini vermeye başladı. Bu kapsamda Eylül ayında Denizli’nin zenginliklerini ortak akılla ortaya koymak ve geleceğinin temellerini birlikte atmak amacıyla ‘Denizli Geleceğini Tasarlıyor’ adlı arama konferansı, Ekim ayında ise Antalya’da tur operatörleri ile buluşma gerçekleştirildi. Kısa sürede atılan bu adımların hemen ardından Denizli’nin önemli turizm noktalarından biri olan Çal Bağ Yolu’na ilk yabancı turist kafilesi geldi. İlk yabancı turist kafilesi Çal Bağ Yolu’na geldi

Almanya’dan Türkiye’ye tatile gelen kafile Çal Bağ Yolu gezisi kapsamında ilk olarak Pamukkale’den hareket edip, Kaklık Mağarası, Selcen köy gezisi, şaraphane gezisi ve bölgede öğle yemeği sonrasında Pamukkale’ye geri dönüş yaptı. Denizli’nin Türkiye’nin en büyük üzüm platosu olduğu vurgusu yapılan turda Türk üzümü, bağcılığı, onu yetiştiren üreticiler ve kültürü tanıtıldı. Ayrıca üzümün yolculuğu ve Denizli şaraplarının üretimini anlatan bir sunum ile tur son buldu. Misafirler tur kapsamında hem yerel hem uluslararası lezzetleri yerli şaraplarla eşleşme ve deneyimleme fırsatı buldu. "Denizli’nin turizm potansiyelini dünyaya açıyoruz"

Denizli’nin sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerin daha geniş kitlelere ulaşması adına uzun süredir çalıştıklarını belirten Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, "Denizli, yalnızca Türkiye için değil, dünya için de eşsiz bir turizm potansiyeline sahip. Pamukkale gibi bir dünya mirası, Kaklık Mağarası gibi doğa harikaları ve Çal Bağ Yolu gibi kültürel değerlerimizle şehrimizin her köşesi bir keşif noktası. Bu zenginliklerimizi tanıtmak, yerel üreticilerimizi desteklemek ve turizm gelirlerini artırarak Denizli’mizin ekonomisine katkıda bulunmak adına yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bugün, bu çalışmaların meyvelerini almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Almanya’dan gelen ilk turist kafilesinin Çal Bağ Yolu’nu tercih etmesi, Denizli’nin uluslararası alanda tanınırlığı adına umut verici bir gelişme. Bu tur, misafirlerimize üzüm bağlarımızdan sofralarına kadar uzanan bir kültürel yolculuk sunarken, aynı zamanda yerel üreticilerimize ve değerlerimize dikkat çekiyor. Hedefimiz, Denizli’yi turizmde hak ettiği yere taşımak ve dünyanın dört bir yanından misafirlerimizi ağırlayarak şehrimizi bir cazibe merkezi haline getirmektir. Bu doğrultuda çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz. Şehrimizin doğal güzelliklerini, kültürel zenginliklerini ve misafirperverliğini dünyayla buluşturmak için durmaksızın çalışacağız" dedi. Başkan Çavuşoğlu, turizm alanında atılan bu adımların yalnızca Denizli’nin tanıtımına değil, aynı zamanda yerel kalkınmaya, istihdama ve ekonomiye de büyük katkılar sağlayacağını vurguladı. “Denizli’mizin geleceği turizmle daha parlak olacak” diyen Çavuşoğlu, bu sürecin tüm paydaşlarla birlikte güçlenerek devam edeceğini sözlerine ekledi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Bayburt’ta bir miktar metamfetamin ele geçirildi

2024-11-14 12:11 - Asayiş

Adana’da koltuk altındaki zuladan 11 kilo 350 gram metamfetamin çıktı

2024-11-18 09:45 - Asayiş

Bayburt’ta arama yapılan araçta bir miktar metamfetamin ele geçirildi

2024-11-16 11:43 - Asayiş

Kayseri Esen Metal SK liderliğini sürdürüyor

2024-11-19 08:49 - Spor

Abdülkerim Bardakcı’nın yerine Cihan Çanak kadroya alındı

2024-11-17 12:22 - Spor

Ağrı’da tırın dorsesinde 16 kilo 200 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-18 21:07 - Asayiş

Otobüste yolcunun yastığında metamfetamin ele geçirildi

2024-11-18 20:51 - Asayiş

MEDENİYETİN DOĞDUĞU YERİN GİZEMİ, GÖBEKLİTEPE

2024-11-18 13:07 - Gezi

AĞVA’DA SONBAHAR RENKLERİYLE HUZUR DOLU TATİL

2024-11-15 17:18 - Gezi

Dilucu Gümrük Kapısı’nda 50 kilogram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-16 20:27 - Asayiş

İlgili Haberler

Antalya’da 2025 kazı sezonu: Tapınaklardan heykellere, mozaiklerden insanlık tarihinin en eski izlerine uzanan keşifler

18:32 - Kültür Sanat

Seyyid Ahmet Arvasi Balıkesir’de anıldı

15:50 - Kültür Sanat

M1 Adana AVM 25’inci yılını kutluyor

15:29 - Kültür Sanat

İnegöl’de 2026’ya manevi başlangıç: İlk sabah namazı kasım Efendi Camisinde

15:01 - Kültür Sanat

İnegöl’de ‘Aşık Buluşması’ başlıyor

15:02 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan

Buzlanma zincirleme kazaya neden oldu

13:23 - Asayiş

Kargo kutusundan muz çıktı: 127 yıl hapis cezası bulunan dolandırıcı yakalandı

12:40 - Asayiş

Damda kar temizlerken düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

12:37 - Asayiş