?>

Başkan Çerçioğlu Aydın’ın lezzetlerine sahip çıkıyor

Aydın büyükşehir belediyesi, aydın’ın geleneksel lezzetlerinden olan ve ismini tüm dünyada duyuran “yenipazar pidesi” için coğrafi işaret aldı.

Genel - 9 ay önce

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın’ın geleneksel lezzetlerinden olan ve ismini tüm dünyada duyuran ’Yenipazar Pidesi’ için coğrafi işaret aldı. Büyükşehir Belediyesi, Aydın’ın değerlerine sahip çıkmaya devam ediyor. Geçmişte de birçok Aydın’a özgü lezzet için coğrafi işaret alarak marka değeri oluşturan Büyükşehir Belediyesi, Yenipazar Pidesi’ni de koruma altına aldı. Coğrafi işaretin alınmasıyla birlikte ticari üretimde Yenipazar pidesinin mahreç işaretinin ürünün ambalajı üzerinde bulunması gerekecek. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret verilen Yenipazar Pidesi’ne bir standart getirilmesi sağlanırken, Aydın’ın bir lezzetinin daha üretim şartları ve yöntemi en doğru şekilde kayıt altına alınmış oldu. “Aydın’ın lezzetlerine sahip çıkmayı sürdüreceğiz”

Aydın’a özgü ürünlerin tanıtılması ve tescillenmesi için çalışmalar yürütmeye devam edileceğini belirten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Aydın’ımızın lezzetlerine sahip çıkmaya, tanıtılması için çalışmalar yürütmeye devam ediyoruz. Ünü ülkemizi aşarak tüm dünyaya yayılan Yenipazar Pidesi için coğrafi işaretimizi aldık. Böylece Yenipazar Pidesi’nin de coğrafi işaret tesciline uygun olarak doğru şekilde üretilmesini ve Aydın’dan çıkan bir lezzetin daha en iyi şekilde tanıtılmasını sağlamış olduk. Üreticilerimize verdiğimiz her türlü desteğin yanında, coğrafi işaretli ürün sayısını artırmak için de Aydın ile bağı bulunan her ürünün tescili için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Selma Sonat’a Yaşam Boyu Onur Ödülü

2024-09-05 14:38 - Kültür Sanat

EGE VE AKDENİZ’İ KUCAKLAYAN ŞEHİR MUĞLA

2024-09-07 12:44 - Turizm

Taşkın: "Taştepe’yi sabır ve gayretle yeniden inşa edeceğiz"

2024-09-05 14:16 - Siyaset

DERİ VE SEDEF HASTALIĞINA MARMARİS’TE BEDAVA TEDAVİ 

2024-09-04 11:11 - Marmaris

YANGIN RÜZGARIN ETKİSİ İLE BÜYÜDÜ

2024-09-07 16:21 - Asayiş

TATİL BİTTİ, ‘HANIMELİ PAZARI’ YENİDEN AÇILDI

2024-09-03 14:02 - Marmaris

Acılı doktor, depremde kaybettiği eşinin ve 2 evladının anısını yaşatmak için okul yaptırdı

2024-09-04 09:18 - Eğitim

Muğla’da orman yangını

2024-09-07 13:22 - Asayiş

Muğla’daki yangın yolu kapattı

2024-09-07 16:08 - Asayiş

Sonat ve Efekan yaşam boyu ödüllerini aldı

2024-09-10 11:58 - Magazin

İlgili Haberler

Konya Ovası çöküyor: Binlerce obruk geri döndürülemez durumda

13:25 - Genel

Memur-Sen 30’uncu yılında

13:23 - Genel

Bodrum’da sahilleri tatilciler doldurdu

13:20 - Genel

Bayramın son gününde mesirelik alanlarda piknikçiler ile doldu

13:18 - Genel

Bayram tatili dönüşünde Kocaeli’de trafik akıcı seyrediyor

13:11 - Genel

Günün Manşetleri

Bayramda Nostalji Yolculuğu

11:46 - Kültür Sanat

Çocuklarda Hipertansiyon Tehlikesi

10:04 - Sağlık

Portekiz, UEFA Uluslar Ligi Şampiyonu

09:46 - Spor

132 Sentetik Ecza Hapı Ele Geçirildi

09:37 - Asayiş

Deniz Ürünlerinde Üretim Rakamları Açıklandı

08:53 - Ekonomi