?>

Başkan Çolakbayrakdar: "Türkiye’de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kocasinan belediye başkanı ahmet çolakbayrakdar; 2020 yılında hizmete sunulan ve türkiye’de ilk olan ikili toplama sistemli aracı ile 2024 yılında bir milyon 720 bin 355 kilo ambalaj atığı ve toplamda ise 4 milyon 520 bin 555 kilo ambalaj atığı kaynağından ayrıştırılmış olarak toplayarak, geri dönüşüme büyük katkı sağladıklarını ifade etti.

Genel - 1 yıl önce

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar; 2020 yılında hizmete sunulan ve Türkiye’de ilk olan ikili toplama sistemli aracı ile 2024 yılında bir milyon 720 bin 355 kilo ambalaj atığı ve toplamda ise 4 milyon 520 bin 555 kilo ambalaj atığı kaynağından ayrıştırılmış olarak toplayarak, geri dönüşüme büyük katkı sağladıklarını ifade etti.

Sıfır Atık Projesi’ne yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar; Türkiye’de ilk defa Kayserililere hizmet veren araç ile hem çevreye hem de ekonomiye büyük katkı sağladıklarını vurguladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında örnek olan çalışmalar yaptıklarının altını çizen Başkan Çolakbayrakdar, “Hatırlanacağı üzere 2020 yılının Mayıs ayında Türkiye’de ilk defa hizmete sunduğumuz ikili toplama aracı ile kaynağından ayrıştırılmış ambalaj atıkları ile evsel atıkları aynı anda toplayarak, geri dönüşüme büyük katkı sağlıyoruz. Türkiye’de ilk defa; Kayseri ve Kocasinan’ın yollarında hemşehrilerimize hizmet veren araç, kaynağından ayrılmış olan geri dönüşüm atıklarının ayrı ayrı toplanabilmesine imkan sağlamaktadır. Birden fazla haznesiyle ürünler ayrıştırılmış vaziyette toplanmaktadır. Bu araçta farklı olarak pil atıkları ve atık yağlarını kaynağından ayrıştırılmış olarak topluyoruz ve çevrenin korunmasına katkı sağlıyoruz. Yine Kayseri’de ilk olan geri dönüşüm aracını bünyemize kattık. Bu yeni araçla Kocasinan sakinlerimizin evlerinde toplanan ambalaj atıkları ile işyerlerinde toplanan ambalaj atıkları ayrıştırılmış şekilde topluyoruz. Bu aracın diğer araçlardan farklı özellikleri var. Özellikle malzemeleri ayrıştırabilen ve üzerinde tartı sistemi olan bu araç, Kayseri’de ilk defa Kocasinan sokaklarında hizmet vermeye başladı. Sıfır Atık Projesi kapsamında kaynağından ambalaj atıklarının ayrıştırılmış olarak toplanması ve bu şekilde çevreyi koruyarak ekonomiye daha fazla katkı sağlanması son derece önemli ve değerlidir" ifadelerini kullandı. Başkan Çolakbayrakdar, geri dönüşümle hem ülke ekonomisine büyük kazanç sağladıklarını hem de gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre hazırladıklarını sözlerine ekledi.

Öte yandan Sıfır Atık Projesi kapsamında geri dönüşüme büyük katkı sağlayan son teknolojik donanıma sahip araç, ikili toplama sistemi ve fonksiyonel özellikleriyle dikkat çekiyor. Özellikle kaynağından ayrıştırılmış olan evsel yağ atıkları, pil atıkları, ambalaj ve evsel atıklar olmak üzere geri dönüşüm atıklarının ayrı ayrı donatılarıyla toplama imkanı sunan araç ile dönüştürülebilir atıkların geri kazanımı, doğal kaynakların korunması ve gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor. ‘Güzel bir gelecek geri dönüşümle gelecek’ mesajıyla ve farklı tasarımıyla göz dolduran araç, zamandan ve maliyetten de tasarruf sağlıyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Samsun’da metamfetamin ele geçirildi

2024-12-07 11:31 - Asayiş

Gediz’de Bardakçı deresi taşkın koruma projesi başladı

2024-12-09 11:16 - Gündem

İranlı şahıs üzerinde 11 kilo 150 gram metamfetamin yakalandı

2024-12-06 13:54 - Asayiş

Samsun’da 600 gram kokain ve 100 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-12-10 14:27 - Asayiş

Abdülkerim Bardakcı: "Hedeflere bir bir ulaşacağız"

2024-12-11 14:05 - Spor

İngiltere’de bir Türk iş insanına “Freeman Onur Ödülü” verildi

2024-12-09 15:29 - Siyaset

11 ARALIK ULUSLARARASI DAĞ GÜNÜ KUTLANIYOR

2024-12-11 14:34 - Gezi

KIZILDENİZ DEĞİL MARMARİS KÖRFEZİ

2024-12-09 12:43 - Marmaris

Ali Acar’ın Damadı Anıl Şen Hayatını Kaybetti

2024-12-13 11:48 - Marmaris

MARMARİS'İN BİRBİRİNDEN İLGİNÇ VE GÜZEL KALE SOKAKLARI

2024-12-12 16:09 - Marmaris

İlgili Haberler

Aydın’da sigara ve nargile denetimlerinde 82 ihlal tespit edildi

11:39 - Genel

Darıca’da 2025 yılında bin 475 çiftin nikahı kıyıldı

11:34 - Genel

Başkan Palancıoğlu: "Karla mücadelede yoğun çalışmalarımız kesintisiz devam ediyor"

11:25 - Genel

Bandırma’da dondurucu soğuk etkisini artırdı, sıcaklık -7 dereceye kadar düştü

11:10 - Genel

Sultangazi Belediyesi’nden hizmet dolu bir yıl

10:55 - Genel

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan