?>

Başkan Çolakbayrakdar: "Yerelden Türkiye’ye model olacak işler yapıyoruz"

KOCASİNAN BELEDİYESİ, İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ İLE İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞ BİRLİĞİYLE ANLAMLI BİR ETKİNLİĞE İMZA ATTI.

Genel - 3 saat önce

Kocasinan Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle anlamlı bir etkinliğe imza attı. Düzenlenen program kapsamında öğrenciler, ’Ata tohumu nedir, nasıl elde edilir, nasıl saklanır ve nasıl toprakla buluşur?’ konularında bilgilendirildi. Ayrıca Kocasinan Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün Ar-Ge çalışma alanı ve meyve bahçesi gezdirilerek öğrencilere uygulamalı bilgiler aktarıldı.

Ata tohumlarının millî bir miras olduğuna dikkat çeken Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar; "Bizim için tarım sadece üretim demek değil; bir kültürün, bir mirasın geleceğe taşınması demektir. Ata tohumlarımız; dedelerimizin, ninelerimizin elleriyle toprağa emanet ettiği, genetiğiyle oynanmamış, saf ve bereketli tohumlardır. Kocasinan Belediyesi olarak bu mirasa sahip çıkmak, yerli ve millî üretimi desteklemek için yoğun bir gayret içerisindeyiz." şeklinde konuştu. Kocasinan Belediyesi bünyesindeki Tarımsal Ar-Ge alanı ve meyve bahçelerinde yürütülen çalışmaların hem bilimsel hem de geleneksel yöntemleri bir araya getirdiğini belirten Başkan Çolakbayrakdar, "Ata tohumlarının çoğaltılması, kayıt altına alınması ve yeni nesillere aktarılması için ciddi bir Ar-Ge süreci yürütüyoruz. Bugün öğrencilerimizin bu süreci yerinde görmesi, toprağa olan sevgilerini pekiştirmek adına çok kıymetli." dedi. Başkan Çolakbayrakdar, özellikle 2021 yılından itibaren üretimine başladıkları aspir bitkisinde Türkiye birincisi olmaktan büyük mutluluk duyduklarına dikkat çekerek, "Kayseri’de tarım, hayvancılık ve ziraatın yüzde 20’si Kocasinan bölgesinde yapılmaktadır. Bu da ilçemizin, şehir ekonomisi ve gıda güvenliği açısından ne kadar kritik bir öneme sahip olduğunu gösteriyor. Metropol bir ilçe olmamıza rağmen kırsal bölgelerde yoğun şekilde tarım ve hayvancılık yapılmakta. Biz de bu potansiyeli geliştirmek için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz." ifadelerine yer verdi.

Tarımsal üretimde sürdürülebilirliğin en önemli unsurunun gençlerin bu alana yönlendirilmesi olduğuna dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar; "Gençler, tarımın içerisinde olmak istemiyor; köyde kalmak istemiyorlar. Hatta bazı genç çiftçilerimiz ‘Başkanım, kız vermiyorlar’ diyor. Biz de bu tabloyu değiştirmek için ‘Köyümde Hayat Var Projesi’ni hayata geçirdik. Gençleri özendirici, modern ve kazançlı bir tarım modeli oluşturuyoruz." diye konuştu.

Kocasinan Belediyesi’nin tarımsal destekleriyle Cırgalan Biberi, Yamula Patlıcanı, Gömeç Fasulyesi ve Erkilet’in Kedi Bacağı gibi yöresel değerlerin yaşatıldığının altını çizen Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini şöyle tamamladı;

"Her defasında dile getirdiğim gibi; tarım stratejik bir öneme sahiptir. Kocasinan olarak yerelden hareketle Türkiye’ye model olacak işler yapıyoruz. Çiftçilerimizin yanında olmaya, toprakla dost, üretimle güçlü bir gelecek inşa etmeye devam edeceğiz. Kocasinan’ın ticareti ve ekonomisinin büyümesi demek, Türkiye ekonomisinin büyümesi demektir."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İYİ Parti Marmaris ilçe teşkilatında yeni yönetim hazırlığı

2025-10-07 18:00 - Marmaris

Muğla’da "Bu kadarı olmaz" dedirten görüntüler: Fayton çeken ata alkol içirdiler

2025-10-06 16:28 - Asayiş

GÖKOVA'NIN KALBİNE YAPILACAK TESİS TEPKİ ÇEKİYOR

2025-10-06 15:12 - Marmaris

Marmaris sosyal yardımlaşma vakfında zimmet iddiası: üç kişi tutuklandı

2025-10-10 17:28 - Marmaris

Buket Cançekenoğlu Marmaris Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün başına geçti

2025-10-07 13:57 - Marmaris

MARMARİS’İN YÜREĞİ SIZLADI, İDDİALAR ÇOK SERT

2025-10-10 13:55 - Asayiş

Ertelenen Aleyna Tilki konseri 10 Ekim’de yapılacak

2025-10-07 10:03 - Magazin

Marmaris’te sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

2025-10-07 14:05 - Gündem

Marmaris Kent Konseyinden İncekum İmar Planına Tepki

2025-10-06 11:08 - Marmaris

Yenidoğan bebeğini terasa bıraktı, ekipler cansız bedeniyle karşılaştı

2025-10-10 01:06 - Asayiş

İlgili Haberler

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü üretici buluşmalarını sürdürüyor

15:02 - Genel

"Kademe Kariyer Zirvesi" yapıldı

14:57 - Genel

Ahmet Özhan: "Allah hiçbir kitapta zulüm emretmez"

14:28 - Genel

Yerel yazar ve şairler fuarda sahneye çıktı

14:15 - Genel

İzmir’deki kooperatif mağdurları çözüm bekliyor

14:07 - Genel

Günün Manşetleri

2 aylık evliyken eşinin boğazını keserek öldüren cani koca tahliye edildi

12:41 - Asayiş

Cinayet davası esnasında silahla adliye önüne gelen 3 şahıs yakalandı

12:31 - Asayiş

Çocuk tesliminde silahlı dehşet: Yeni eş başından vuruldu

12:13 - Asayiş

4. Alanya Tropikal Meyve Festivali başladı

10:15 - Kültür Sanat

Evden çelik kasa hırsızlığı: 5 şüpheliden 4’ü gözaltında

09:44 - Asayiş