?>

Başkan Dinçer: “Geri dönüşümde duyarlılık gelecek nesillerimizi yaşatır”

Aksaray belediyesi, gelecek nesillere yaşanabilir bir şehir bırakmak için kente estetik, doğaya saygı kazandıracak pet şişe toplama kafesleri oluşturuyor. Başkan dinçer, “ geri dönüşümde duyarlılık gelecek nesillerimizi yaşatır” dedi.

Gündem - 9 ay önce

Aksaray Belediyesi, gelecek nesillere yaşanabilir bir şehir bırakmak için kente estetik, doğaya saygı kazandıracak pet şişe toplama kafesleri oluşturuyor. Başkan Dinçer, “Geri dönüşümde duyarlılık gelecek nesillerimizi yaşatır” dedi.

Aksaray Belediyesi israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşumunun engellenmesi veya azaltılması, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanılmasına yönelik geçtiğimiz yıllarda giysi kumbaraları, sıfır atık toplama alanları, atık pil toplama alanları gibi projeler uygulamıştı. Sıfır atık kampanyası kapsamında uygulanan bu projelerle elde edilen atıklar Aksaray Belediyesine ait atık ayırma ve bertaraf tesisinde ekonomiye kazandırılıyor. Sıfır Atık Projesini desteklemek için yapılan çalışmalarla Aksaray Belediyesi aylık ortalama 11 ton pet şişenim doğaya karışmadan geri dönüşümünü sağlıyor. Şehrin işlek noktalarına yerleştirilen pet şişe kafesleri ile aylık 15 ton pet şişenin geri dönüşüme kazandırılması hedefleniyor. Sıfır atık yönetimi konusunda örnek gösterilen Aksaray Belediyesi, pet şişelerin de doğaya zarar vermeden toplanması için dekoratif toplama alanları oluşturuyor. Vatandaşlarda farkındalık uyandıracak pet şişe toplama kafesleri ‘kalp’ şeklinde tasarlandı. Yenilikçi projelerin öncüsü olan Aksaray Belediyesi, pet şişe toplama kafeslerini ilk etapta 5 farklı noktaya yerleştirecek. Pet şişe toplama kafeslerinin yerleştirileceği yerler ilk etapta Aksaray Valiliği hizmet binası önü, Aksaray Belediyesi sosyal tesislerinden olan Piramit Kafe bahçesi, şehirlerarası otobüs terminali bahçesi, Nora alışveriş merkezi önünde bulunan orta refüjü ve Kent Park olarak belirlendi.

Aksaray Belediyesinin sıfır atık yönetimi konusunda elde ettiği başarının vatandaşların desteği ve duyarlılığı ile olduğunu belirten Belediye Başkanı Evren Dinçer, doğada yüzyıllar boyunca kaybolmayan pet şişelerin toplama kafeslerine atılması konusunda da vatandaşlardan destek istedi. Pet şişelerin doğaya bilinçsizce atılmaması gerektiğine vurgu yapan Başkan Dinçer, “Yaşadığımız yüzyılda dünya genelinde aşırı tüketim ve nüfus artışının oluşturduğu çevre kirliliği konusundaki bilinçlenme, geri dönüşüm sektöründe ilerlemeyi de beraberinde getirdi. Biz de yerel yönetimler olarak şehrimizde çağın gerektirdiği projeleri uygulamanın gayreti içerisindeyiz. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar Sıfır Atık ve geri dönüşüm konusunda ciddi yatırımlarımız oldu. Bu alanda ülkemizde örnek gösterilen belediyeler arasında olduk. Şehrimizde uyguladığımız geri dönüşüm projeleri ile geri dönüşüme katkı sağlayarak hem doğal kaynaklarımızı koruyoruz hem de mevcut geri dönüştürülebilir plastikleri ekonomiye kazandırıyoruz. Hepsinden daha önemlisi gelecek nesillere temiz kaynaklar bırakmış oluyoruz. Yerel yönetimler olarak plastiğin çöp değil, geri dönüştürülebilir bir hammadde kaynağı olduğu, geri dönüşümün geleceğimizde vazgeçilmez bir yeri olduğuna inanıyoruz. Bu yönde çalışmaların öneminin farkındayız. Unutulmamalıdır ki 1 ton plastiğin geri dönüştürülmesi ile 41 kilogram sera gazının doğaya salınımı önlendiği gibi 5 bin 774 kilovat enerji ile yüzde 80 enerji tasarrufu sağlanıyor. Geri dönüşümde duyarlılık gelecek nesillerimizi yaşatır. Çocuklarımız ve geleceğimiz için geri dönüşüm alanında çalışmalarımız artarak devam edecektir” dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Kurtalan’da motosiklet ile hafif ticari araç çarpıştı: 2 yaralı

2024-07-19 10:36 - Asayiş

İngiliz Kraliçesi’nin portresini dokuttuğu ünlü modacı, genç yetenekleri yetiştirecek

2024-07-19 10:25 - Eğitim

Antalya’da şehir bostanlıklarında ilk hasat gerçekleşti

2024-07-19 11:41 - Gündem

Bayram: “Adana konteyner limanı ile dünya şehri olacak”

2024-07-19 09:36 - Ekonomi

Trump, "Tarihin en büyük işgali şu anda ülkemizde gerçekleşiyor"

2024-07-19 11:26 - Siyaset

Tulum peyniri konusunda yürütülen çalışmalar ile ilgili koordinasyon toplantısı yapıldı

2024-07-19 08:36 - Genel

MUĞLA DİŞ HEKİMLERİ ODASI İLE ÜNİVERSİTE ARASINDA İŞBİRLİĞİ

2024-07-19 11:15 - Sağlık

Formula 1’de sıradaki durak Macaristan

2024-07-19 11:25 - Spor

32. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali başladı

2024-07-19 09:29 - Kültür Sanat

Pazarspor, Yavuz Alemdar’ın sözleşmesini yeniledi

2024-07-19 10:36 - Spor

İlgili Haberler

Aydınlı çiftçilerin istediği oldu

22:50 - Gündem

Türkiye-İran sınırında domuz sürüsü görüntülendi

21:58 - Gündem

Sağanak yağış Kayseri’de hayatı olumsuz etkiledi

20:24 - Gündem

Şanlıurfa’da kar topu büyüklüğünde dolu yağdı: Ekili araziler ve araçlar zarar gördü

19:28 - Gündem

Yayladaki sürülerin dolu yağışında zorlu anları kameraya yansıdı

18:42 - Gündem

Günün Manşetleri

Arızalanan motorbotta mahsur kalan 3 kişiyi deniz polisi kurtardı

16:32 - Asayiş

Çocuklarda Yanlış Giyim Hastalık Davetiyesi Çıkarabilir

16:27 - Sağlık

Kütahya’da 4,2 büyüklüğünde deprem

16:19 - Genel

Şahin'den Sultan Abdülhamid Han'a Yönelik Sözlere Sert Tepki

16:16 - Genel

3.8 Ton Ele Geçirildi Midye Ele Geçirildi

16:01 - Asayiş