?>

Başkan Doğan: "Samsun’da Ramazan coşkusunu hep birlikte yaşayacağız"

SAMSUN’DA RAMAZAN’IN RUHU CUMHURİYET MEYDANI’NDA KURULAN ETKİNLİK ALANI İLE YANSITILACAK. (ARŞİV)

İnsan - 4 ay önce

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Ramazan ayının coşkusunun hep birlikte yaşanacağını belirterek, "Bir taraftan geleneklerimizi sürdürüyor, bir taraftan da gönül sofralarında buluşuyoruz. Bu yıl da tüm hemşehrilerimizi Ramazan ayının manevi coşkusunu birlikte yaşamaya davet ediyoruz" dedi.

Samsun’da Ramazan’ın ruhu Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan etkinlik alanı ile yansıtılacak. Gün boyu sürecek programlar kapsamında her gün 12.00-17.30 arasında tiyatrolar, geleneksel gösteriler, atölye çalışmaları ve çocuk etkinlikleri düzenlenecek. Portakal Çocuk, Keloğlan ile Hekimbaşı ve Dolabımdaki Sürpriz gibi tiyatro oyunları çocuklarla buluşacak. Çocuklar Bubble Show ve illüzyon gibi sahne gösterilerinin yanı sıra çuval yarışı ve sandalye kapmaca gibi yarışmalarla keyif ve eğlence dolu saatler yaşayacak. Karagöz ve Hacivat, Kavuklu ile Pişekâr, Âşuk ile Maşuk ve Meddah gibi geleneksel gösteriler ise asırlık gelenekleri yaşatacak. Atölye etkinliklerinde ise çocuklar hem eğlenecek hem öğrenecek.

Teravih namazının ardından gerçekleştirilecek aile odaklı sahne içerikleriyle meydan, gece saatlerine kadar canlılığını koruyacak. Geleneksel Ramazan gecelerini yaşatmaya yönelik interaktif sahne programlarının yanı sıra "Aileler Yarışıyor" yarışma programı, Babam ve Oğlum, Buğday Tanesi, Tosun Paşa, Gülen Gözler ve Çanakkale Yolun Sonu gibi filmler misafirlerle buluşacak. Ramazan ayının manevi atmosferine uygun konser ve müzik dinletileri ise davetlileri sanat yolculuğuna çıkaracak. Alışveriş stantları ise ziyaretçilere sosyal bir buluşma ortamı sunacak. Geleneksel iftar buluşmaları

Ramazan Sokağı’nda ayrıca her gün kurulacak iftar sofraları ise yüzlerce kişiyi aynı sofrada buluşturacak. Paylaşma kültürünün en güzel karesi olacak iftar alanında her menü özenle hazırlanarak ücretsiz olarak ikram edilecek ve vatandaşlar birlikte oruç açmanın mutluluğunu yaşayacak. Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Meydanı’nda kurduğu iftar çadırının yanı sıra 153 Restoranlarda da gönül sofraları kuracak. 153 Restoran İlçe Transfer Merkezi yanında ve 153 Restoran Üniversite yerleşkesinde Ramazan ayı boyunca vatandaşlara hizmet verilecek. "Ramazan’ı en güzel şekilde yaşamak istiyoruz"

Başkan Doğan, "Samsun’da Ramazan’ın birlik ve paylaşma atmosferini bu yıl yine hep birlikte Cumhuriyet Meydanı’nda kurduğumuz alanda yaşayacağız. Hemşehrilerimizle gönül sofralarında hep birlikte oruç açmanın mutluluğunu yaşayacak, etkinliklerle Ramazan’ı en güzel şekilde yaşayacağız. İftar çadırımız ve 153 Restoranlarımız ile Ramazan’ın bereketine hep birlikte ortak olacağız. Bu yıl da tüm hemşehrilerimizi Ramazan ayının manevi coşkusunu birlikte yaşamaya davet ediyoruz. Bu vesileyle de şimdiden tüm hemşehrilerimizin Ramazan’ını kutluyorum" diye konuştu.

Cumhuriyet Meydanı’nı kentin en hareketli buluşma noktalarından birine dönüştürecek Ramazan Sokağı 16 Şubat’ta başlayacak, 19 Mart’a kadar devam edecek. Ardından bayram etkinlikleri de vatandaşlarla buluşacak.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te İhmal Sele Dönüştü

2026-02-13 12:55 - Marmaris

Türk Hava Yolları 100 bin çalışanının fotoğrafıyla giydirdiği 500. uçağını tanıttı

2026-02-12 17:32 - Genel

Fatma Girik’in "vasiyet" davasında karar

2026-02-14 09:22 - Magazin

Balıkesir’de, "Selanik’ten Balıkesir’e Atatürk Ezgileri" konseri

2026-02-11 12:18 - Magazin

Emniyetten Kritik Uyarı

2026-02-12 11:03 - Gündem

90’ların duygusal şarkıları yeni albümde hayat buldu

2026-02-13 12:49 - Magazin

Kütahya’da ’7’den 77’ye Türk Halk Müziği Korosu’ konseri

2026-02-13 10:25 - Magazin

Kırşehir Beyazay Şubesinden TBMM ziyareti

2026-02-11 13:01 - İnsan

MARMARİS'TE 30 DAKİKADA 32 SÜRÜCÜYE CEZA KESİLDİ

2026-02-12 13:23 - Marmaris

Sevgililer gününde eşini yalnız bırakıp Sivasspor’u seçti

2026-02-14 14:05 - Magazin

İlgili Haberler

Çorum’da Türk sanat müziği ve Türk halk müziği konseri sanatseverleri mest etti

21:46 - İnsan

Çalışan Gazeteciler öneri ve taleplerini Rektör Prof. Dr. Sözbir’e anlattılar

20:26 - İnsan

Veliler sınav sıralarına çocukları için oturdu

20:20 - İnsan

Hitit Üniversitesi’nde "Fest ’26" coşkusu

19:53 - İnsan

Eskişehir’de "Uzlaştırmacılar Günü" kutlandı

19:36 - İnsan

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem