?>

Başkan Durmuş’tan Dalaman’a Hızlı Yol Çalışması

Dalaman Belediyesi, yaz sezonuyla birlikte yol çalışmalarına hız verdi. Şerefler Mahallesi'nden havalimanına çıkan yol yenileniyor.

Gündem - 1 gün önce

Dalaman Belediye Başkanı Sezer Durmuş, yaz sezonunun başlamasıyla birlikte ilçede yol çalışmalarına hız verdiklerini duyurdu. Dalaman Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, özellikle Şerefler Mahallesi'nde yoğun bir yol yenileme çalışması yürütüyor.

Çalışmalar kapsamında mevcut asfaltın kazınarak dolgu yapılacağı ve ardından yeni asfalt döküleceği belirtildi. Başkan Durmuş, Şerefler Mahallesi'ndeki yol çalışmalarını yerinde inceleyerek Fen İşleri Müdür Vekili Korhan Koyuncu'dan bilgi aldı. Başkan Durmuş: "Bir Kere Yapacağız, Sağlam Yapacağız" Dalaman Belediyesi olarak yaz sezonunda vatandaşların konforunu artırmayı hedeflediklerini belirten Başkan Sezer Durmuş, yol yapım çalışmalarının planlı ve kalıcı yatırımlarla sürdürüleceğini vurguladı. Durmuş, "Yaz sezonunun gelmesiyle yol çalışmalarına hız verdik. Şerefler Mahallesinden başlayıp havalimanına çıkan yolda geçen hafta çalışma başlattık. Bu yolun ilk olarak dolgusuna başladık. Ortalama 40 santim yüksekliğinde bir dolgu yapıyoruz. Biz her zaman şunu söylüyoruz; 1 seferlik yol yapalım ama sağlam yapalım. Bu çalışmanın ardından Çağlayan Caddesi'ne ait bir yolda çalışmamız olacak. Burada da ortalama 5 kilometre bir dolgumuz var. Çağlayan Caddesi'nde de ortalama 5 kilometre dolgu işlemimiz olacak" dedi.

Havalimanı Bağlantı Yolu Modernize Ediliyor Dalaman Belediyesi Fen İşleri Müdür Vekili Korhan Koyuncu da çalışmalar hakkında bilgi vererek; "Şerefler eski Fethiye yolu havalimanı bağlantısı yolunu yapmaktayız. Burası Havalimanını Fethiye’ye bağlayacak kısa bir hat oluşturan bir yol. Mevcut asfalt çok kötü durumda olduğu için onu kazıdık. Asfalt temizlendikten sonra dolgu çalışması yapıyoruz. Şu an çalışmalarımız devam ediyor. Dolgu işlemimiz burada 2 hafta daha devam edecek. Dolgudan sonra artık temmuz ayında asfalt işlemlerini tamamlayacağız ve yolu halkımızın kullanımına açacağız" şeklinde konuştu.

Bu çalışmalarla Dalaman'ın ulaşım ağının kalitesi artırılırken, özellikle turizm sezonunda hem yerel halkın hem de bölgeye gelen ziyaretçilerin daha rahat ve güvenli bir ulaşım deneyimi yaşaması hedefleniyor

Haftanın Öne Çıkanları

Antalya’ya dolu yağdı: Alacabel beyaza büründü

2025-05-29 18:50 - Asayiş

Marmaris'te Şok Ölüm

2025-05-30 11:08 - Asayiş

Marmaris Tazelenme Üniversitesi'nden İlk Mezunlar

2025-05-29 15:02 - Eğitim

Marmaris Depremi Güvenlik Kameralarına Yansıdı

2025-06-03 03:45 - Asayiş

FETHİYE-RODOS SEFERLERİ BAŞLADI

2025-05-31 12:29 - Ulaşım

Muğla-Aydın Karayolu'nda Feci Kaza

2025-05-30 16:31 - Asayiş

MR Cihazı Tartışmasına AK Parti'den Açıklama

2025-06-02 16:47 - Gündem

5.8 şiddetindeki deprem otelin havuzunu böyle etkiledi

2025-06-03 10:25 - Asayiş

Milas-Ören Yolu ve Çevre Sorunları TBMM Gündeminde

2025-06-04 15:38 - Gündem

Muğla Dijital Dönüşümde Vites Yükseltti

2025-05-30 14:27 - Ekonomi

İlgili Haberler

Gelecek, geri dönüşümle korunabilir

17:41 - Gündem

AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan:

17:50 - Gündem

Sokakların gizli kahramanları Kurban Bayramı’nda sahada

16:37 - Gündem

Özçelik: ’’Vatandaşlarımızın huzur içinde ibadetlerini yerine getirmesi bizim için çok önemli’’

16:16 - Gündem

Köy alanlarına yeni yollar açılıyor

16:25 - Gündem

Günün Manşetleri

Akvaryum merakı artıyor

10:39 - Genel

Firari Uyuşturucu Hükümlülerine Operasyon

10:38 - Asayiş

Normal doğum anne ve bebek sağlığı için önemli

10:36 - Sağlık

Kurban Bayramında acemi kasaplara müjde

10:34 - İnsan

Ayçiçek Yağı Fabrikasında Patlama

10:16 - Asayiş