?>

Başkan Dutlulu: "Muradiye, Manisa’nın en gözde, en güzel yeri olacak"

Manisa büyükşehir belediyesi maski genel müdürlüğü bünyesinde manisa tarihinde yapılacak en büyük altyapı yatırımının imza töreni gerçekleştirildi.

İnsan - 5 saat önce

Manisa Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde Manisa tarihinde yapılacak en büyük altyapı yatırımının imza töreni gerçekleştirildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü bünyesinde yüklenici firmaların da katılımıyla sözleşme imzalandı. Dünya Bankası Kredisi ile yapılacak olan dev altyapı projesinin imza törenine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Burak Deste, MASKİ Genel Müdür Vekili Bülent Çamur, Genel Müdür Yardımcıları Bircan Kaynak ile Doç. Dr. Özgür Avşar, Yatırım ve İnşaat Daire Başkanı Dr. Orhan Gökdemir, müteahhit firma ile müşavir firma temsilcileri yer aldı.

2 milyar TL’lik yatırım için yüklenici firmalar ile sözleşme imzaladıklarını belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, "Manisa’nın en büyük sorunları arasında yer alan Muradiye Mahallesi’nin içme suyu ve kanalizasyon hattı sorunlarının çözümü için ilk adımı atmış bulunuyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü olarak yıllardır büyük uğraşlar verilen, Cengiz Ergün başkanın döneminde kredisi için ilk adımı atılan, Ferdi başkanımızın en büyük hayallerinden biri olan Muradiye’nin altyapı projesinin ihalesini müşavir firmamızın desteğiyle yapmıştık" dedi. "Muradiye, Manisa’nın en gözde, en güzel yeri olacak"

Başkan Dutlulu şöyle devam etti: "Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü’nün en büyük ihalesi olarak tarihe geçiyor. 2 milyar TL’lik bir yatırımdan bahsediyoruz. Hem müşavir firmamıza, hem de ihaleyi alan firmalarımıza çok teşekkür ediyorum. Muradiye’de çalışmalar kısa zamanda başlayacak. Biliyorsunuz geçtiğimiz ay atık su arıtma tesisi ile ilgili olarak da bir ihale gerçekleştirmiştik. Onun da kısa zamanda işlemleri bitecek. İnşallah su altyapısıyla, kanalizasyonuyla olsun Muradiye’de sorunlardan bahsetmeyeceğiz. Muradiye halkından da sabır bekliyoruz. İki yıl kadar sürecek bir çalışmadan bahsediyoruz. İki sene sonra bugün belki Manisa’nın en problemli mahallesi olarak bahsedilen Muradiye, Manisa’nın en gözde, en güzel yeri olacak. Hem tüm Manisa halkımıza hem de Muradiye halkımıza hayırlısı olsun. MASKİ Genel Müdürlüğü yetkililerine, Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına, müşavir firmaya ve ihaleyi alan firmaların hepsine çok teşekkür ediyorum. Manisa’mıza hayırlı olsun" "18 ayda bitireceğiz"

Yüklenici firmalar adına projenin teknik bilgilerini paylaşan Adnan Çeltiklioğlu, "Besim başkanım güzel dileklerde bulundu. Biz de o dilekleri yerine getirmek için tüm gayreti sarf edeceğiz. Burada kendisine söz vermek istiyoruz. Proje kapsamında 65 kilometre içme suyu, 6,5 kilometre içme suyu isale hattı, 10 bin metreküplük içme suyu deposu yapacağız. 5 adet pompa istasyonu var. 2 bin 500 adet bina bağlantısı yapılacak. 9 kilometre yağmur suyu hattı ve 500 adet ızgara montajı gerçekleştireceğiz. Bütün bunları sözleşmenin süresi olan 18 ayda bitireceğiz" dedi.

Projenin Manisa’ya hayırlı olması temennisinde bulunan firma yöneticisi Dide Özdikmen, "Muradiye için yapılan en büyük altyapı yatırımının imza törenini, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu başkanımın himayelerinde yüklenici firmalarımız birlikte gerçekleştirdik. Ekim ayında bu projenin müşavirliğini üstlendiğimizde Ferdi başkanım, bu projenin kendisi için ne kadar önemli olduğunu aktarmıştı. Bizler hem firma olarak hem de MASKİ ekipleriyle beraber işlerin hızlandırılması için elimizden geleni yapmıştık. 7 ay gibi kısa sürede bu işin projeleri tamamlandı. İhale dokümanları hazırlandı. İhaleye çıkıldı ve yüklenici firmamız seçildi. Bütün bu süreç boyunca İller Bankası ve Dünya Bankası’nın onayları alındı. Muradiye’nin bu önemli projesi bittiğinde içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu problemleri çözülmüş olacak. Belediyemizi ve başkanımızı bu süreçte çok tebrik ediyoruz" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mersin’de ’Yaz Şenlikleri’ başladı

2025-08-03 11:09 - Kültür Sanat

Çankırı’da akan bu sular okyanuslardan 8 kat daha tuzlu

2025-08-02 12:56 - Gündem

Silivri Belediyesi’nde yazlık sebze hasadı devam ediyor

2025-07-31 14:59 - Gündem

Yerlilerden Turistlere Marmaris Rehberi

2025-07-31 15:39 - Marmaris

MARMARİS’TE DEVLET HASTANESİ ALARM VERİYOR

2025-08-06 13:45 - Marmaris

AK PARTİ MUĞLA MİLLETVEKİLİ KADEM METE’DEN ONAT AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ    

2025-08-02 11:57 - Genel

Marmaris’te Yaz Tatilinin Vazgeçilmezi Tekne Turları

2025-08-05 13:57 - Marmaris

Marmaris'te Araç Yangını Ormana Sıçramadan Söndürüldü

2025-08-03 00:48 - Asayiş

Ömer Çelik'ten Özgür Özel'e Filistin Eleştirisi

2025-08-02 18:05 - Siyaset

Marmaris açıklarında 2 göçmen kaçakçısı yakalandı

2025-08-02 11:15 - Asayiş

İlgili Haberler

Yılmaz: "Şehitkamil’in her bölgesi hizmetten nasibini alacak"

16:41 - İnsan

Vefat eden Kıbrıs gazisi son yolculuğuna uğurlandı

15:07 - İnsan

Kurtalan’da bisikletten düşen çocuk ağır yaralandı

14:58 - İnsan

Şarköy’deki yangında zarar gören üreticilere yem yardımı

14:33 - İnsan

İtfaiyeciler bu defa kan için seferber oldu

14:31 - İnsan

Günün Manşetleri

Beşiktaş, St. Patrick’s Maçı Hazırlıklarını Tamamladı

14:31 - Spor

Görevli Zabitaya Mukavemet ve Tehdit

13:05 - Asayiş

Cinayet Firarisi Saklandığı Konteynerde Yakalandı

13:01 - Asayiş

Sahte Diploma Çetesi Çökertildi

12:59 - Asayiş

Yunan Sahil Güvenlik Tacizine, Türk Ekipleri Müdahale Etti

12:50 - Genel