?>

Başkan Ercan Özel: "YESAŞ yeniden emin ellerde"

YENİŞEHİR EKMEK SANAYİ A.Ş. (YESAŞ), MAHKEME KARARIYLA ATANAN KAYYUMUN ÇAĞRISI ÜZERİNE GERÇEKLEŞTİRİLEN OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL İLE YENİ YÖNETİMİNİ BELİRLEDİ. BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÖZEL, YESAŞ’IN YENİDEN EMİN ELLERDE OLDUĞUNU VURGULAYARAK, "208 GÜNLÜK İŞGAL DÖNEMİ SONA ERDİ, YESAŞ BORÇSUZ VE GÜÇLÜ YAPISINA GERİ DÖNECEK" DEDİ.

Genel - 4 ay önce

Yenişehir Ekmek Sanayi A.Ş. (YESAŞ), mahkeme kararıyla atanan kayyumun çağrısı üzerine gerçekleştirilen olağanüstü genel kurul ile yeni yönetimini belirledi. Belediye Başkanı Ercan Özel, YESAŞ’ın yeniden emin ellerde olduğunu vurgulayarak, "208 günlük işgal dönemi sona erdi, YESAŞ borçsuz ve güçlü yapısına geri dönecek" dedi.

Yenişehir Ekmek Sanayi A.Ş.’de (YESAŞ) mahkeme kararıyla atanan kayyumun çağrısıyla olağanüstü genel kurul toplantısı gerçekleştirildi. Yenişehir’in ortak değeri olan YESAŞ’ta usulsüz yönetim son buldu. Mahkemenin atadığı kayyum tarafından 138 ortağın davet edildiği olağanüstü genel kurulda, şirketin yeni yönetim kurulu belirlenerek ilçe halkına hizmet yolunda yeni bir sayfa açıldı.

Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, genel kurulun ardından yaptığı açıklamada 24 Temmuz’dan bu yana devam eden hukuksuz sürece dikkat çekti. Sürecin başından itibaren olağanüstü kongre çağrısında bulunmamıza rağmen mevcut yönetimin bu yönde bir karar almadığını vurgulayan Başkan Ercan Özel, yönetimin mevzuata aykırı şekilde el değiştirdiğini ve kurumun 208 gün boyunca adeta işgal altında kaldığını belirtti. Başkan Özel, "Açtığımız dava sonucunda haklılığımız mahkemece tescillendi. Kayyumun çağrısıyla bugün demokratik ve hukuki bir genel kurul gerçekleştirdik. YESAŞ, yeniden asıl sahiplerine, yani Yenişehir halkına ve ortaklarına dönmüştür" ifadelerini kullandı.

Başkan Özel, yeni yönetimin göreve başlar başlamaz geçmişe dönük bir inceleme başlatacağını duyurdu. Bu süreçteki tüm işlemlerin masaya yatırılacağını vurgulayan Özel, "Öncelikle kapsamlı bir hasar tespit çalışması yapacağız. Ardından önümüzdeki mübarek Ramazan ayı için hazırlıklarımızı hızla tamamlayacağız. Göreve geldiğimizde borçlarını sıfırladığımız, çalışan haklarını tam ödediğimiz o güçlü ve disiplinli YESAŞ yapısını yeniden inşa edeceğiz" dedi.

YESAŞ’ın bir kâr kapısı değil, halka hizmet noktası olduğunu hatırlatan Ercan Özel, "Yenişehir ekmeği, diğer tüm ilçelerden daha uygun fiyata halka sunulacak. Kâr amacı gütmeden ama kamu zararına da yol açmadan, hijyenik şartlarda ve kaliteli ekmeğin teminatı olmaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Genel kurulun en dikkat çeken kararlarından biri de yönetim kurulu huzur haklarına ilişkin düzenleme oldu. Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel’in teklifi ile Genel Kurul’da oy birliğiyle alınan kararla; daha önce 33 bin 30 TL olan Yönetim Kurulu Başkanı ve 66 bin 60 TL olan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı huzur hakları, Yönetim Kurulu Üyeleri ile aynı seviyeye çekilerek oy birliğiyle aylık net 3 bin TL olarak belirlendi. Alınan bu karar, genel kurula katılan ortaklar tarafından büyük takdir topladı ve alkışlarla karşılandı.

Nazif Tuna’nın divan başkanlığını yürüttüğü kongrede, YESAŞ’ın yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu;

"Ercan Özel, Melike Bayrakdar, Gökhan Menteş, Adem Yılmam, Cengiz Aktaş ve Abdurrahman İletmiş."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te İhmal Sele Dönüştü

2026-02-13 12:55 - Marmaris

Türk Hava Yolları 100 bin çalışanının fotoğrafıyla giydirdiği 500. uçağını tanıttı

2026-02-12 17:32 - Genel

Fatma Girik’in "vasiyet" davasında karar

2026-02-14 09:22 - Magazin

Balıkesir’de, "Selanik’ten Balıkesir’e Atatürk Ezgileri" konseri

2026-02-11 12:18 - Magazin

Emniyetten Kritik Uyarı

2026-02-12 11:03 - Gündem

90’ların duygusal şarkıları yeni albümde hayat buldu

2026-02-13 12:49 - Magazin

Kütahya’da ’7’den 77’ye Türk Halk Müziği Korosu’ konseri

2026-02-13 10:25 - Magazin

Berna Laçin Buldan’a hayran kaldı

2026-02-16 10:20 - Magazin

Kırşehir Beyazay Şubesinden TBMM ziyareti

2026-02-11 13:01 - İnsan

MARMARİS'TE 30 DAKİKADA 32 SÜRÜCÜYE CEZA KESİLDİ

2026-02-12 13:23 - Marmaris

İlgili Haberler

TRAKYAKA’da 2026 yatırım hedefleri değerlendirildi

19:09 - Genel

Dicle’de pedallar sağlıklı yaşam için çevrildi

19:04 - Genel

Başkan Genç: "Marjinal bir grup Trabzon turizmini, Trabzon’a gelen turistleri yargılamak istiyor"

18:00 - Genel

Sancaktepe’de "Kadın ve Yaşam Festivali" kapılarını açtı

17:22 - Genel

Başsavcı Tiryaki: "Ceza infaz kurumlarımızı proaktif yönetim anlayışıyla yönetiyoruz"

17:00 - Genel

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem