?>

Başkan Erkan Özkan: "Bu dava, emeğiyle geçinen şoför esnafının davasıdır"

?zmir şoförler ve otomobilciler esnaf odası başkanı erkan özkan (sağdan üçüncü), taksiciler ve avukatlar

Genel - 5 saat önce

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası tarafından açılan ve İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın da müdahil olduğu korsan taşımacılık uygulamaları davası, 23 Mayıs 2025 tarihinde İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde görüldü. Duruşmaya katılan İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Erkan Özkan, adliye önünde açıklama yaptı. Duruşmaya katılan İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Erkan Özkan, adliye önünde yaptığı açıklamalarda kamuoyuna önemli mesajlar verdi. Başkan Erkan Özkan, "Bugün burada sadece bir mobil uygulamayı değil, bu ülkenin dört bir yanında gece gündüz direksiyon sallayan, vergisini ödeyen, sigortasını yatıran, ruhsatlı şekilde hizmet veren şoför esnafımızın hakkını, emeğini ve geleceğini savunmak için bulunuyoruz" dedi. "Korsan taşımacılık tamamen denetimsiz ve yasa dışı bir faaliyettir"

Korsan taşımacılık yapan ve yaptıran mobil uygulamaların yasa dışı olduğunu net bir dille ifade eden Başkan Erkan Özkan, "Bu sistemler ne vergiye tabidir, ne sigortaya, ne de ruhsata. Yani tamamen denetimsiz, kontrolsüz ve yasa dışı bir faaliyettir. Bildiğiniz üzere İzmir 6. İdare Mahkemesi bu tarz faaliyetleri korsan taşımacılık olarak tanımlamış ve yapılan idari işlemleri hukuka uygun bulmuştur. Ancak ne yazık ki bazı mahkemelerde farklı değerlendirmeler sürecin uzamasına neden olmaktadır" sözlerine yer verdi. "Yargıya güvenimiz tam ama esnaf mağdur oluyor"

Başkan Erkan Özkan, yargıya olan güvenin tam olduğunu belirtirken, süreçte geçen her günün sahadaki esnaf için ağır sonuçlar doğurduğunu vurguladı. Özkan, "Elbette ki yargıya olan inancımız ve güvenimiz tamdır. Amma ve lakin geçen her süre, değerli esnaf kardeşlerimizin mağduriyet yaşamasına neden olmaktadır. Alın teriyle geçimini sağlayan taksici esnafı, bu hukuki belirsizlik yüzünden haksız rekabetin gölgesinde kalmaktadır" diye konuştu. "Hayatın olağan akışına aykırı bu kuralsızlığa son verilmeli"

Başkan Özkan, davalı tarafın sektörün yasal temsilcilerini görmezden gelmesini de sert ifadelerle eleştirerek şunları söyledi:

"Hayatın olağan akışına aykırı bir şekilde, ne gafilliktir ki; davalı karşı taraf, Anayasa ile kurulmuş olan esnaf odalarını, birlikleri ve federasyonları yok saymakta, kamu düzenini hiçe saymaktadır. Oysa bu kurumlar, devletle uyum içinde çalışan, toplumun ekonomik ve sosyal düzeninin temel taşı olan yapılardır. Hiç kimse bu yapıları görmezden gelerek kendine alan açamaz." "Korsana karşı Meclis’te yaptırım hazırlığı var"

Başkan Özkan, korsan taşımacılıkla daha etkin mücadele için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulması planlanan düzenlemeye de değindi. Özkan, "Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu ile yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde, korsan taşımacılık yapan kişilerin ehliyetlerine 6 ay ile 1 yıl süreyle el konulmasını öngören yasal düzenlemenin, TBMM İçişleri Komisyonu’na gelmesini bekliyoruz. Bu düzenleme, sadece para cezasıyla sınırlı kalmayacak; ciddi caydırıcılık içeren bir adım olacaktır" dedi. "Algıya değil, gerçeğe güveniyoruz"

Başkan Özkan, özellikle sosyal medyada yürütülen algı operasyonlarına karşı da net bir duruş sergileyerek şöyle konuştu:

"Algı oyunlarına teslim olmayacağız. Gerçekleri biliyoruz. Yıllardır alın teriyle çalışan, vergisini veren, sigortasını yatıran, ruhsatlı şekilde çalışan şoför esnafının emeğini kimseye çiğnetmeyiz. Türk yargısına, devletimize ve milletimizin sağduyusuna güvenimiz tamdır. Bu sadece bir dava değil; bir hak, bir emek, bir onur mücadelesidir. Adliyede, Meclis’te, sahada, kamuoyunda Nerede gerekiyorsa orada olacağız. Korsan taşımacılığa karşı hem yargıda hem Meclis’te mücadelemiz devam ediyor. Sonuna kadar gideceğiz. Ve buradan, İstanbul’dan tüm Türkiye’deki esnaf kardeşlerime gönülden selam gönderiyorum. Yolları da, taksimetreleri de hep açık olsun."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Trendyol Süper Lig: Bodrum FK: 1 - Trabzonspor: 1 (Maç sonucu)

2025-05-18 21:28 - Spor

Galatasaray taraftarları Ardahan’da şampiyonluğu kutluyor

2025-05-18 21:51 - Spor

Edin Dzeko, bu sezonki 21. golünü kaydetti

2025-05-18 21:22 - Spor

Burak Kapacak, bu sezon ilk kez oynadı

2025-05-18 21:44 - Spor

Marmaris Emniyet Müdürlüğü'nde Görev Değişimi

2025-05-22 10:36 - Marmaris

FETHİYE'DE AK PARTİ İLÇE BAŞKANLIĞI BİNASINA TAŞLI SALDIRI

2025-05-21 12:29 - Asayiş

Aydın-Muğla Karayolunda Gizemli Motosiklet

2025-05-20 01:23 - Asayiş

Motosiklet kazasında yaralanan yayayı güneşten şemsiye yardımıyla korudular

2025-05-21 18:42 - Asayiş

Menteşe Belediyesinden imara aykırı yapılara geçit yok

2025-05-23 21:02 - Gündem

Başsavcı Yasin Emre öğrencilerle bir araya geldi

2025-05-21 17:15 - İnsan

İlgili Haberler

AKOM’dan İstanbul için çamurlu sağanak yağış ve toz uyarısı

16:14 - Genel

Afet gönüllüleri Körfez’de hazır kıta

16:13 - Genel

Pendik’te ‘6. Kaykay, Paten ve Scooter Yarışları’ nefes kesti

15:42 - Genel

İşçilere maaş veremeyen Karşıyaka Belediyesi’nden ’Aile Pikniği’

15:44 - Genel

12 bin 500 dekar alan ekime açıldı

15:40 - Genel

Günün Manşetleri

Mutfakta Yılan Paniği

15:32 - Asayiş

4 Yaşındaki Yusuf'un Kalbi Onarıldı

15:15 - Sağlık

Premier Lig’de sezonun futbolcusu Muhammed Salah seçildi

14:57 - Spor

Doğu'nun Saklı Cenneti İlkbaharla Renklendi

12:29 - Gündem

Aşırı Sıcaklar Beslenme Alışkanlıklarını Değiştiriyor

12:23 - Sağlık