?>

Başkan Erkoyuncu NEÜ’de Mühendislik Fakültesi öğrencileriyle buluştu

Pankobirlik genel başkanı ve konya pancar ekicileri kooperatifi yönetim kurulu başkanı ramazan erkoyuncu, necmettin erbakan üniversitesi'nde "mühendislik öğrencileri için kariyer planlama" programı kapsamında gençlerle bir araya geldi.

Genel - 10 ay önce

PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde "Mühendislik Öğrencileri İçin Kariyer Planlama" programı kapsamında gençlerle bir araya geldi.

PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda "Mühendislik Öğrencileri İçin Kariyer Planlama" programı kapsamında gençlerle bir araya geldi. Başkan Erkoyuncu, PANKOBİRLİK’in faaliyetleri başta olmak üzere iştirakleriyle birlikte ülke tarım ve ekonomisine sağladıkları katkıları anlatarak, Soma ve Kangal Termik Santrallerinden kaynaklı sıkıntı yaşadıklarını ve bu sorunların çözümü için büyük çaba sarf ettiklerini ifade etti. Programın devamı soru cevap şeklinde ilerledi.

Başkan Erkoyuncu, NO 10 markalı kolaların neden üretimden kaldırıldığı sorusu üzerine, "Ürün reçete maliyetinin yüksek oluşu, alışılmış kola standartlarında olmayışı, bunların yanında gazlı dolum tesisi olmaması, başka üretim tesislerinde fason dolum yapılması ve piyasaya arz edilen ürünlerin çok yüksek oranlarla iade olması, yüksek reklam bütçesi harcandığı halde o bütçelerin küçük bir kısmına karşılık gelecek herhangi bir karlılık olmaması gibi nedenlerden dolayı NO 10’u kapatıp üretimini durdurduk. Bizden önceki dönemde ürünün üretimi yavaşlatılmış hatta durma noktasında gelmiş bir haldeydi. Bizler de yaptığımız istişareler ve değerlendirmeler sonucu bu kararı verdik" ifadelerini kullandı.

Bölgede yaşanan su sorunu hakkında gelen soruya cevap veren Başkan Erkoyuncu, su sorununun çözümüyle ilgili çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirterek hiçbir STK’nın tek başına bu sorunla baş etmesinin mümkün olmadığını ve konuyla ilgili kamuoyu oluşturulması gerektiğini vurguladı.

Yenilenebilir enerji kaynaklarına da yatırım yapmayı önemsediklerini kaydeden Başkan Erkoyuncu, Dondurulmuş Parmak Patates Tesisi’nde 5,2 megavatlık GES projesini hayata geçirdiklerini ve Panplast Damla Sulama Sistemleri Fabrikası, Torku Altınekin Yağ Fabrikası ve Panagro Et ve Süt Gıda Kompleksi Entegre Tesisinde de GES’in kısa süre içinde hayata geçirileceğini belirtti.

Programa, NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hidayet Oğuz, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Fatma Kunt, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Program, Rektör Yardımcısı Oğuz’un Başkan Erkoyuncu’ya plaket takdimi ile son buldu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te milyon dolarlık guletler tarlalarda üretiliyor

2025-02-19 16:21 - Marmaris

Marmaris Belediyesi’nden Sinpaş GYO’ya İzin İptali

2025-02-20 10:43 - Marmaris

Denizli için soğuk ve yağışlı hava uyarısı

2025-02-18 09:58 - Gündem

Marmaris Gölge Koyu’nda ağaçlandırma çalışması başladı

2025-02-14 18:22 - Genel

Marmarisli Çocuklar Türkiye Şampiyonası'na Gidiyor

2025-02-17 11:33 - Spor

Balıkesir’de Kent Lokantası törenle açıldı

2025-02-19 16:19 - Ekonomi

Marmaris sahilinin sevimli müdavimleri

2025-02-20 17:08 - Marmaris

SELÇUK ÖZDAĞ: YÜKSEK HIZLI TRENDE NEDEN İNTERNET YOK?

2025-02-14 14:54 - Ulaşım

MARMARİS'İN HER ANI BAŞKA GÜZEL

2025-02-17 13:20 - Marmaris

Muğla'da Destek Bütçesi %70 Arttı!

2025-02-20 15:43 - İnsan

İlgili Haberler

Ankara’da kar yağışı etkili oldu

02:56 - Genel

Somali’ye uzay limanının ayrıntıları belli oldu

23:57 - Genel

İstanbul’da kebapçıya haksız fiyat artışı denetimi

23:29 - Genel

İstanbul’da kar yağışı devam ediyor

23:19 - Genel

Büyükçekmece’de park halindeki araçların üzeri beyaza büründü

22:56 - Genel

Günün Manşetleri

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan

Buzlanma zincirleme kazaya neden oldu

13:23 - Asayiş

Kargo kutusundan muz çıktı: 127 yıl hapis cezası bulunan dolandırıcı yakalandı

12:40 - Asayiş

Damda kar temizlerken düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

12:37 - Asayiş