?>

Başkan Görgel: "Şehir tarihinin en büyük asfalt seferberliğine start verdik"

KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI FIRAT GÖRGEL, ŞEHİR MERKEZİNİN ÖNEMLİ ARTERLERİNDEN CAHİT ZARİFOĞLU CADDESİ’NDE SÜRDÜRÜLEN ASFALT ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEYEREK EKİPLERDEN SON DURUMA İLİŞKİN BİLGİ ALDI

Gündem - 2 hafta önce

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, şehir merkezinin önemli arterlerinden Cahit Zarifoğlu Caddesi’nde sürdürülen asfalt çalışmalarını yerinde inceledi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde başlattığı asfalt seferberliğini aralıksız sürdürüyor. Şehir merkezinin en önemli ulaşım akslarından Cahit Zarifoğlu Caddesi’nde yürütülen sıcak asfalt çalışmaları yoğun şekilde devam ederken, Dulkadiroğlu’nda da Şeyh Şamil Caddesi ile Vezir Hoca Bulvarı etaplar halinde sıcak asfaltla buluşturuluyor.

İncelemeler kapsamında bölgedeki esnafları da ziyaret eden Başkan Görgel, vatandaşların görüş ve taleplerini dinledi. Çalışmaların planlanan takvim doğrultusunda hızlı şekilde tamamlanacağını belirten Görgel, şehir genelinde ulaşım altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımların artarak sürdüğünü ifade etti.

"Şehir merkezi ve ilçelerimizin ulaşım ağını güçlendiriyoruz"

Şehir genelinde sürdürülen yol yatırımlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Görgel, "Göreve geldiğimiz günden itibaren vatandaşlarımızın günlük yaşamını kolaylaştıracak, altyapı ve ulaşım standardını yükseltecek yatırımları öncelikli hale getirdik. Bu kapsamda bu yıl şehir tarihinin en büyük asfalt seferberliğini başlattık. Altyapı çalışmaları tamamlanan arterlerimizde ekiplerimiz hızla sıcak asfalt uygulamalarına geçiyor. Amacımız vatandaşlarımıza daha güvenli, konforlu ve modern ulaşım imkânı sunmak. Sadece şehir merkezinde değil, ilçelerimizde de yol yatırımlarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. İnşallah bu yıl şehir merkezi ve ilçelerimizdeki arterlerin büyük bir kısmını sıcak asfaltla buluşturacağız" dedi.

Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde sürdürdüğü ulaşım yatırımları kapsamında Dulkadiroğlu’nun en yoğun ulaşım akslarından Şeyh Şamil Caddesi ile Vezir Hoca Bulvarı’nda da kapsamlı asfalt yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen çalışmalarla Doğukent, Güneşevler ve Akyar mahallelerine ulaşım sağlayan hatta konfor ve güvenliğin artırılması hedefleniyor.

Bölgedeki altyapı imalatları ve inşa faaliyetleri nedeniyle deforme olan yol ağı etaplar halinde yenilenirken, ekipler Şeyh Şamil Kavşağı ile Dulkadiroğlu Kamu Külliyesi Kavşağı arasında bulunan yaklaşık 1 kilometrelik güzergâhta çift yönlü sıcak asfalt serimi gerçekleştiriyor. İlk etapta şehir merkezinden Doğukent istikametine doğru asfalt uygulaması yapılırken, bu bölümün tamamlanmasının ardından karşı şeritte çalışmalara başlanacağı bildirildi.

"Bölgemiz büyük bir dönüşüm geçiriyor"

Cadde esnaflarından Mehmet Kızıloluk, altyapı çalışmaları süresince yaşanan toz ve toprak sorununun hem vatandaşları hem de esnafı olumsuz etkilediğini belirterek, asfalt çalışmalarının bölge için önemli bir rahatlama sağlayacağını söyledi. Kızıloluk, "Altyapı çalışmalarından dolayı yolumuz toz toprak içinde kalmıştı. Yolumuzun altyapısı tamamlandı, şimdi de Büyükşehir Belediyemiz asfalt seriyor. Bölgemiz altyapısı ve yollarıyla büyük bir dönüşüm geçiriyor" ifadelerini kullandı.

Esnaflardan Adem Doğan ise deprem sonrası bölgede başlatılan kapsamlı alt ve üstyapı yenileme çalışmalarına dikkat çekerek, "Bölgedeki altyapı hatları baştan sona yenilendi. Şimdi de yolumuz sıcak asfaltla kaplanıyor. Bölgemizin çehresi çok değişiyor" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE OTELLER YANGIN YÖNETMELİĞİNE HAZIR

2026-05-12 17:19 - Marmaris

Hayvan Sevgi Bahçesi Kalıcı Çözüm Bekliyor

2026-05-16 12:57 - Marmaris

19 MAYIS COŞKUSU GENÇLERLE YAŞANACAK

2026-05-18 09:00 - Resmi İlanlar

Emekli oldular, bisikletle Türkiye turuna çıktılar

2026-05-12 11:07 - İnsan

MUĞLA'DA DALTONLAR ÇETESİNE JANDARMA'DAN DEV OPERASYON

2026-05-16 11:08 - Asayiş

Havza’da kuvvetli sağanak etkili oldu, dere taştı

2026-05-12 18:51 - Gündem

Aksaz’da temsili askerlik töreni duygusal anlara sahne oldu

2026-05-15 20:21 - Marmaris

Marmaris'te Sürücülere "Dumansız Araç" Denetimi

2026-05-11 15:48 - Marmaris

Torbacı operasyonunda 1 kişi tutuklandı

2026-05-11 16:48 - Asayiş

KURVAZİYER TURİZMİ MARMARİS’E CAN SUYU OLACAK 

2026-05-12 15:11 - Marmaris

İlgili Haberler

Dumansız plaj uygulamasına vatandaşlardan destek

16:06 - Gündem

Başkan Özdoğan: "Temiz çevre, sağlıklı yaşamın temel şartıdır"

16:09 - Gündem

Karatay’da "Bir Atık Çok Şey Değiştirir" yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

16:05 - Gündem

Geri dönüşümle yenilenen okulda çevre seferberliği

16:06 - Gündem

Nilüfer’de iki mahallede yıkım

15:56 - Gündem

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem