?>

Başkan Güler: "Gastronomi ve turizmi öne çıkartmak için kolları sıvadık"

ORDU YÖRESEL YEMEKLERİ

Kültür Sanat - 3 hafta önce

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Türkiye’de ve dünyada artık Ordu’nun da gastronomi alanında kendisini kanıtlayacağını belirterek, "Burada gastronomi ve turizmi öne çıkartmak için kolları sıvadık" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. (YEDAŞ) tarafından düzenlenecek olan Ordu Gastronomi Festivali kapsamında, şehrin yöresel lezzetlerini kapsayan gastronomi menü çalışmasının sunumu gerçekleştirildi. Altınordu ilçesindeki bir restoranda düzenlenen sunumda, ilin yöresel lezzetlerinden oluşan 88 çeşit yemek tanıtıldı. Gastronomi festivali ise 30 Temmuz 2026 tarihinde gerçekleştirilecek. "Gastronomi ve turizmi öne çıkartmak için kolları sıvadık"

Sunum programında konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Ordu’nun gastronomisini harekete geçirmek için 88 çeşit yemek hazırlandığını belirterek, hazırlanan tüm yemeklerin şehrin özelliklerini taşıdığını belirtti. Başkan Güler, "Bunu çok rahatlıkla 100’ün üzerine çıkarmamız mümkün. Türkiye’de ve dünyada ’Biz artık varız’ diyeceğimiz bir noktadayız. Zaten Allah’ın bütün güzelliklerini verdiği, bizim de ona layık olmaya çalıştığımız güzel bir kent. Dolayısıyla biz burada gastronomi ve turizmi öne çıkartmak için kolları sıvadık" dedi. "Karadeniz mutfağını ispat edeceğiz"

Başkan Güler, düzenlenen sunumda Ordu’nun kazından melocana, galdirik ve sakarcasına kadar birçok lezzetin yer aldığını belirterek, "Mutfak olarak hep Ege mutfağı bahsedilir. Aslında bizim Karadeniz mutfağı aşağı kalmaz, fazlası vardır, onu da ispat edeceğiz. Mühendislikte bir söz vardır; mühendisler iknaya çalışmaz, ispat eder, biz de bunu ispat edeceğiz" diye konuştu. "Amacımız Ordu’nun saklı lezzet hazinelerini yerelden globale taşımak"

İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak ise bugün burada sadece yemek yapmadıklarını, bir coğrafyayı, bir kültürü ve binlerce yıllık bir birikimi tabağa yansıttıklarını ifade ederek, "Ordu demek sadece fındık demek değildir. Ordu demek dağdaki sakarcadan, denizdeki mezgit balığına, yayladaki kuzu etinden, sofradaki karalahana sarmasına uzanan devasa bir lezzet haritasıdır. Ordu mutfağı yeşilin ve mavinin en doğal buluşmasıdır. Biz bu festivalle dünyaya şunu diyoruz; ‘gelin doğallığın tadını en saf haliyle yerinde bakın.’ Asıl amacımız Ordu’nun saklı lezzet hazinelerini yerelden globale taşımak ve bu mirası gelecek nesillere şeflerimizle beraber aktarmaktır" şeklinde konuştu.

Sunum programı, protokol üyeleri ve katılımcılara yöresel yemeklerin ikramı ile devam etti.

Programa Ordu Valisi Muammer Erol, Altınordu Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş ve ünlü şefler de katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

1 milyar dolarlık pazar, 50 milyon oyuncu: Türkiye’de gaming büyüyor

2026-05-07 10:41 - Teknoloji

Askeri limana taş götüren kamyon devrildi

2026-05-06 15:05 - Asayiş

Sinop’ta pazar yoğunluğuna otoparklı çözüm

2026-05-07 12:27 - Gündem

Göz kuruluğu ve göz hastalıklarında lazer tedavi yöntemlerinin önemi artıyor

2026-05-07 11:52 - Sağlık

Bayburt’ta öğrencilere "Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek" eğitimi verildi

2026-05-07 11:37 - Sağlık

El-Cezeri’nin mirası Cizre’deki Bilim Fuarında devam ettirildi

2026-05-07 10:25 - Teknoloji

Türkiye, oy birliği ile Uluslararası Ulaştırma Forumu’nun 2027 Dönem Başkanlığına seçildi

2026-05-07 12:50 - Siyaset

Defne Kurt yılın sporcusu seçildi

2026-05-07 12:27 - Spor

Yıldırım’da Hıdırellez coşkusu

2026-05-07 12:09 - Siyaset

Efeler’de Anneler Günü coşkusu şenlikle taçlanacak

2026-05-07 12:54 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Türkeli’de "Çatlak Aile" sahnelendi

17:53 - Kültür Sanat

Kuşadası’nda tülüşahın yetişme serüveni sergiyle anlatıldı

17:26 - Kültür Sanat

Göreme’de gece müzeciliği başlıyor

17:18 - Kültür Sanat

Unutulmaya yüz tutmuş el sanatları KAYMEK’te yeniden hayat buluyor

17:16 - Kültür Sanat

Kazanpınar cami düzenlenen törenle ibadete açıldı

17:14 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem