?>

Başkan Gülerci, tatilcileri Dumlubaba’ya davet etti, yetkilileri göreve çağırdı

Dumlubaba doğa ve kültür derneği başkanı kenan gülerci yaz mevsiminin gelmesiyle yayla turizmi açısından dumlubaba’nın tatilcilerin gözde mekânı olacağını hatırlatarak dumlubaba suyunun iyileştirilmesi ve halk arasında kutsal su olarak bilinen kaynak suyun üzerine yasa dışı dökülen betonun temizlenmesi için yetkilileri göreve çağırdı.

İnsan - 4 saat önce

Dumlubaba Doğa ve Kültür Derneği Başkanı Kenan Gülerci yaz mevsiminin gelmesiyle yayla turizmi açısından Dumlubaba’nın tatilcilerin gözde mekânı olacağını hatırlatarak Dumlubaba suyunun iyileştirilmesi ve halk arasında kutsal su olarak bilinen kaynak suyun üzerine yasa dışı dökülen betonun temizlenmesi için yetkilileri göreve çağırdı.

Başkan Kenan Gülerci açıklamasında şunları kaydetti; "Karların erimesiyle Mescit dağlarının halk arasında, tarihi kaynaklarda kutsal su olarak tanımlanan Dumlubaba suyu mevkiinin geçen yıl ilk adımın atıldığı gibi bu yaz döneminde de yayla turizmi bakımından tatilcilerin uğrak yeri olacağını öngörüyoruz. Okulların tatil olmasıyla sılayı rahim için memleketimize gelen hemşerilerimizin, sıcak yaz günlerinde yayla serinliğini yaşamak isteyen vatandaşlarımızın Dumlubaba’ya çıkmak isteyeceklerini biliyoruz.

Dernek olarak bizler de bir takım sosyal - kültürel etkinliklerin hazırlık çalışmalarını yürütmekteyiz. Dumlubaba’ya çıkan yollarının iyileştirilmesi ve su kaynağındaki beton blok tamamen kaldırılmalıdır. Bu durumda Dumlubaba’nın gerek Akdağ mahallesinden gerekse Güngörmez mahallesinden çıkan yollarının iyileştirilmesi için destek bekliyoruz. Ayrıca şehrimizin binlerce yıllık kültür ve tabiat mirası olan suyun kaba betonlarla kapatılmış olması kabul edilemez. Kamuoyu bu konuda geçen yıl tepkisini koymuş, suyun üzerindeki kaba beton kırılmıştı; ancak suyun üzerindeki hafriyat ve beton blok tamamen kaldırılmadı.

Dumlubaba suyu dünya mirasıdır

Bu coğrafyanın ortak değeri olan su hiçbir şahsın özel mülkü değildir. Dumlubaba’ya özel ilgisi olduğunu bildiğimiz Sayın Valimizden bu kıymetli suyun üzerindeki betonun tamamen temizlenmesi için sorumlulara talimat vermesini bekliyoruz."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İngiltere’den Türkiye’ye seyahat uyarısı

2025-06-12 15:43 - Gündem

Maltepe’de felsefe rüzgarı esti

2025-06-15 13:18 - Genel

Amasyalı çiftçi halılarını tırpanla yıkadı: "Halı yıkamada çığır açtık"

2025-06-16 09:50 - İnsan

Avcılar’da sanal bahis nedeniyle yüksek meblağlarda borcu olan polis memuru intihar etti

2025-06-16 22:01 - Asayiş

‘Küçük Antalya’ Amasya’da domates hasadı başladı

2025-06-11 09:41 - Ekonomi

Çankırı’da yaban hayatı kamerada

2025-06-13 15:38 - Gündem

Anne ve babadan en acı veda

2025-06-12 14:44 - Genel

"Stres yönetimi sınav başarısının yarısıdır"

2025-06-12 14:46 - Eğitim

Uzmanlardan LGS değerlendirmesi: "2025 LGS’de Türkçe, matematik ve fen sorularının belirleyici olduğu görülüyor"

2025-06-15 18:02 - Eğitim

Ortaca'da Dehşet Veren Cinayet

2025-06-12 10:21 - Asayiş

İlgili Haberler

Köpeğin dronla imtihanı

13:26 - İnsan

Zonguldak’ta ilk kez makineli sarımsak hasadı gerçekleştirildi

13:20 - İnsan

Çocukluk hayalini gerçekleştirip sinemacı oldu, şimdi kendi filmini çekmeyi hedefliyor

13:03 - İnsan

ÖSYM Tarafından Organize Edilen Cefr Eğitimi, Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi

13:02 - İnsan

Sokak ortasında kalbi duran şahıs, vatandaşın kalp masajı ile hayata döndü

12:57 - İnsan

Günün Manşetleri

Kesinleşmiş 22 yıl cezayla aranan hükümlü yakalandı

12:20 - Asayiş

Kadınların ürettiği ürünler Türkiye’ye açılıyor

12:14 - Ekonomi

Üniversite Sınavı Öncesi Ebeveynlere Kritik Uyarılar

10:50 - Sağlık

Arı Ekmeği Üreticilerinin Yeni Gözdesi Oldu

10:41 - Gündem

İrem Su'nun Annesi Adalet İstiyor

10:38 - Asayiş