?>

Başkan Karabacak: “Faiz artışı yeniden değerlendirilmeli”

Konya esnaf ve sanatkarlar odaları birliği (konesob) başkanı muharrem karabacak, esnaf ve sanatkarlara kullandırılmış olan hazine destekli kredilerin devam eden taksit ödemelerinin faiz güncelleme uygulamasıyla kademeli olarak 10-15 puan artırıldığını belirtti.

Ekonomi - 12 ay önce

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, esnaf ve sanatkarlara kullandırılmış olan hazine destekli kredilerin devam eden taksit ödemelerinin faiz güncelleme uygulamasıyla kademeli olarak 10-15 puan artırıldığını belirterek, “Kullandırılan krediler her ne kadar değişken faizli kredi olarak verilmiş olsa da bu uygulama esnafımızın üstüne ağır bir yük getirecektir” dedi.

KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, hazine destekli kredilerin faiz güncellemeleri konusunda açıklamalarda bulundu. Kredilerin devam eden taksit ödemelerinin Halkbank Genel Müdürlüğünce faiz güncelleme uygulamasıyla kademeli olarak 10-15 puan artırıldığına dikkat çeken Başkan Karabacak, esnaf ve sanatkarların bu faiz yükünün altından kalkamayacağına dikkat çekti. Karabacak, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerimiz aracılığıyla Halkbank tarafından esnaf ve sanatkarlarımıza kullandırılmış olan hazine destekli kredilerin devam eden taksit ödemeleri maalesef Halkbank Genel Müdürlüğünce faiz güncelleme uygulamasıyla kademeli olarak 10-15 puan artırılmıştır. Kullandırılan krediler her ne kadar değişken faizli kredi olarak verilmiş olsa da bu uygulama esnafımızın üstüne ağır bir yük getirecektir. Uygulamaya geçilmeden önce aldığımız duyumla yapmış olduğumuz girişimler neticesinde yüzde 29’a çıkarılacak olan oranlar kademeli bir sisteme dönüştürülmüş. Girişimlerimizin karşılık bulmuş olmasından dolayı teşekkür ediyoruz.

Kesinlikle bir güncelleme beklemezken yapılan uygulamanın bizleri üzdüğünü ve böylesine bir faiz yükünün altından esnaf ve sanatkarımızın kesinlikle kalkamayacağını önemle belirtmek isteriz. Bu uygulama yerine, yeni kullandırılacak olan kredilerde kredi faiz oranlarının artırılmasının daha makul olacağını ifade etmek isteriz. Bu meyanda her daim esnaf ve sanatkarlarımızın yanında olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan ve hükümet yetkililerimizden esnaf ve sanatkarlarımızı zora sokacak bu faiz artışının yeniden değerlendirilerek kaldırılmasını önemle talep ediyoruz.”

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

11-18 Mayıs 2024 HAFTASINDA MARMARİS ULUSLARARASI KÜLTÜR ve SANAT FESTİVALİ’NDE (MKSF24) SEMİNER, KONSER VE  SANAT SOKAĞI ETKİNLİKLERİ VAR!

2024-05-11 15:51 - Kültür Sanat

MARMARİS'TE YABAN DOMUZLARININ VAHŞİ SALDIRISI

2024-05-09 18:44 - Marmaris

MARMARİS GENÇLİK DERNEĞİ YÖNETİMİNDEN BAŞKAN ÜNLÜ'YE ANLAMLI ZİYARET

2024-05-15 11:01 - Gündem

MUĞLA’DA GOLF SAHASI İÇİN 1345 AĞAÇ KESİLMESİN

2024-05-13 11:26 - Gündem

BODRUM’DAN S.O.S: “İMDAT, YARDIM EDİN”

2024-05-11 13:46 - Gündem

KAYBOLAN VE UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ MESLEKLER

2024-05-09 11:22 - Kültür Sanat

Bursa’da aç kalan domuz sürüsü şehre indi, vatandaşlar kovaladı

2024-05-12 09:36 - Asayiş

Marmaris’te kaybolan adamdan hala bir iz yok

2024-05-14 12:37 - Asayiş

MARMARİS'TE ENGELLİLER HAFTASI ETKİNLİKLERİ

2024-05-12 14:36 - Marmaris

Kayseri 2. Amatör Küme: Yavru Aslanspor: 6 - Kayseri İdman Yurdu: 1

2024-05-14 08:52 - Spor

İlgili Haberler

Ticaret Bakan Yardımcısı Gürcan: "Fiyat dengesini bozmaya, haksız fiyat artışı yapmaya çalışanların önüne geçmek için mücadelemizi sürdürüyoruz"

22:36 - Ekonomi

Gönen kavunu coğrafi işaret yolunda

18:03 - Ekonomi

Oltu MYO’dan Kripto Para Çalıştayı

16:40 - Ekonomi

DTO üyeleri İnşaat Fuarı için İngiltere’de

15:35 - Ekonomi

Erdek Kapıdağ Zeytinyağı artık coğrafi işaretli ürünler arasında

15:35 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Yeşilin Binbir Tonu Fotoğrafçıları Büyüledi

15:33 - Gündem

Kardiyorenal Sendrom Alarmı

15:28 - Sağlık

80 yıllık giysiler yeniden hayat buldu

14:23 - Genel

Mehir Vakfı'ndan Evlilik Çağrısı

14:21 - İnsan

Özel Öğrencilere Şiddet Uygulayan Öğretmen Tutuklandı

13:53 - Asayiş