?>

Başkan Kaya talep etti, atıl üst geçit kaldırılıyor

Aydın’ın incirliova ilçesinde bulunan ve uzun süredir kullanılmayan üst geçit, incirliova belediyesi’nin talebi üzerine karayolları genel müdürlüğü tarafından kaldırılmaya başlandı.

Genel - 10 ay önce

Aydın’ın İncirliova ilçesinde bulunan ve uzun süredir kullanılmayan üst geçit, İncirliova Belediyesi’nin talebi üzerine Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından kaldırılmaya başlandı. Şehit Asteğmen Süleyman Çamlıca Bulvarı üzerinde yer alan yapının söküm çalışmaları devam ediyor.

İncirliova ilçesinde Aydın-İzmir karayolu üzerinde bulunan üst geçidin sökümü için ekipler çalışma başlattı. İncirliova İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, Germencik istikametine gidiş şeridini trafiğe kapattı. Trafik akışı tek şeritten sağlanırken ekiplerin üst geçidi sökme çalışmaları hızla devam ediyor.

İncirliova’nın en işlek arterlerinden biri olan bulvar üzerindeki üst geçit, hem kullanım ömrünü tamamlamış olması hem de engelli ve yaşlı bireyler için uygun olmaması nedeniyle vatandaşlar tarafından tercih edilmiyordu. Yaya geçidinin aktif olarak kullanılması, üst geçidin işlevsiz hale gelmesine neden olmuştu.

Konuyla ilgili açıklama yapan İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, sürecin takipçisi olduklarını ve nihayet somut adımlar atılmasından memnuniyet duyduklarını belirtti. Kaya, açıklamasında "Şehit Asteğmen Süleyman Çamlıca Bulvarı üzerinde yer alan üst geçidimiz uzun yıllar önce ekonomik ömrünü tamamlamıştı. Engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın kullanımına uygun olmayan, yaya yolundan geçişin daha kolay olması nedeniyle tercih edilmeyen ve Aydın-İzmir Karayolu üzerinde atıl durumda bulunan üst geçidin, talebimiz doğrultusunda Karayolları Genel Müdürlüğümüz tarafından kaldırılmasına başlanmıştır. Hem görüntü kirliliğine neden olan hem de birçok olumsuz olaya zemin hazırlayan üst geçidin kaldırılma çalışmalarında emeği geçen başta Aydın Valimiz Yakup Canbolat olmak üzere, Karayolları 2. Bölge Müdürümüz Murat Gönenli’ye, Karayolları 28. Şube Şefimiz Buğra Soyer’e ve katkı sunan tüm paydaşlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla siyasetinde dikkat çeken isim: Ayşegül Mungan

2025-09-21 13:06 - Siyaset

Marmaris'te Kaldırım ve Yaya Yolları Otoparka Döndü

2025-09-25 10:03 - Marmaris

Ava gitmesini istemeyen annesini av tüfeğiyle öldürdü

2025-09-25 11:12 - Asayiş

MHP Muğla Teşkilatından Protokol Ziyaretleri

2025-09-24 12:09 - Siyaset

Sanat Güneşi Zeki Müren Osmangazi’de en sevilen şarkılarıyla anıldı

2025-09-25 12:37 - Magazin

Muğla Büyükşehir Belediyesi İstanbul Turizm Fuarı'nda

2025-09-23 15:40 - Turizm

Zeki Müren, vefatının 29. yılında anıldı

2025-09-24 18:57 - Magazin

Nilüfer’de Balkan rüzgarı esecek

2025-09-24 16:18 - Magazin

Menteşe’de İkinci Kent Lokantası Hizmete Girdi

2025-09-22 15:14 - Genel

Kahramanmaraş’ta özel birey için temsili düğün

2025-09-22 10:12 - Magazin

İlgili Haberler

Üretim alanlarında maliyet analizleri çalışmaları sürüyor

10:51 - Genel

Vali Masatlı başkanlığında Antakya tarihi kent merkezi toplantısı gerçekleştirildi

10:47 - Genel

Bu kez hastaya değil, kediye müdahale

10:27 - Genel

Nazilli Belediyesi üretiyor, köylere can oluyor

10:33 - Genel

Vali Varol, şehit yakını personelin evlatlarının nişanına katıldı

10:21 - Genel

Günün Manşetleri

Aydın’da 6 ayda konut satışları yüzde 5 arttı

09:47 - Ekonomi

Sahte alışveriş sitesi kurup vatandaşları dolandıran şebekeye operasyon

09:23 - Asayiş

Çeşme otellerinde doluluk oranı yüzde 90’a ulaştı

12:02 - Genel

Zehir taciri Jandarma’dan kaçamadı

11:50 - Asayiş

Uyuşturucu tacirleri polisten kaçamadı: 3 gözaltı

11:42 - Asayiş