?>

Başkan Kılca: "Enerji ihtiyacımızın 1,5 katını güneş enerjisinden karşılayacağız"

Karatay belediye başkanı hasan kılca, ismil mahallesi’nde yapımı devam eden 5. Güneş enerji santrali’nde incelemelerde bulunarak, karatay belediyesi’nin enerji ihtiyacının 1,5 katını karşılayacak kapasitede temiz ve sürdürülebilir enerji üretimine devam ettiklerini söyledi.

Gündem - 5 ay önce

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediye Başkanı Hasan Kılca, İsmil Mahallesi’nde yapımı devam eden 5. Güneş Enerji Santrali’nde incelemelerde bulunarak, Karatay Belediyesi’nin enerji ihtiyacının 1,5 katını karşılayacak kapasitede temiz ve sürdürülebilir enerji üretimine devam ettiklerini söyledi.

Karatay Belediyesi’nin çevre dostu enerji yatırımları devam ediyor. Yenilenebilir temiz enerji alanında örnek projelerden biri olan İsmil Güneş Enerji Santrali, 105 bin metrekarelik bir alana kuruluyor. Toplam 13 bin 440 panelin yer alacağı santral tamamlandığında 6 MW elektrik üretim kapasitesine ulaşacak. "Tükettiğimiz enerjinin 1,5 katını üreteceğiz"

Santral alanındaki incelemeleri sırasında açıklamalarda bulunan Başkan Hasan Kılca, Karatay’ın enerji yatırımlarıyla sürdürülebilirliğe güçlü bir katkı sunduğunu vurguladı. Kılca, İsmil GES’in tamamlanmasıyla birlikte, enerji ihtiyaçlarının 1,5 katını karşılayacak bir üretim kapasitesine erişeceklerini ifade etti. Hasan Kılca, "Karatay Belediyesi olarak üretmeye devam ediyoruz. Tükettiğimiz tüm enerjiyi güneşten elde ediyor, fazlasını da şehrimizin hizmetine sunuyoruz. Güneş enerjisi; yenilenebilir, ekonomik ve güvenli bir kaynak olmasının yanı sıra belediyemize de ekonomik kazanımlar sağlıyor. Öte yandan bugüne kadar hizmete sunduğumuz güneş enerji santralleriyle hem enerji tasarrufu sağladık hem de belediye bütçemize önemli katkılar sunduk" dedi. Kılca, güneş enerjisi yatırımlarının sürdürülebilirlik ve çevre dostu şehir yönetimi anlayışının temel taşlarından biri olduğunun da altını çizdi. "Karatay temiz enerjide öncü olacak"

Haziran ayında gerçekleştirilen belediye meclis toplantısında kabul edilerek yürürlüğe giren Sürdürülebilir Enerji ve İklim Değişikliği Eylem Planı’na (SECAP) da değinen Kılca, "Bu planla birlikte Karatay’ımızı temiz enerjiye geçişte öncü bir konuma taşıyacağız" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Erzincan’da arı paniği

2025-06-28 13:58 - Gündem

Kuşadası plajlarına son model kum temizleme aracı

2025-06-30 17:42 - Gündem

Yatağan'ın Dipsiz ve Taşkesik Yolları Yenileniyor

2025-06-28 11:00 - Ulaşım

Güllük-Kıyıkışlacık Arasında Deniz Ulaşımı Başladı

2025-07-03 13:02 - Ulaşım

KKTC Uçuşlarındaki Fiyat Ayrımcılığı TBMM'de

2025-06-27 15:34 - Gündem

Kocası tarafından balkondan atıldığını öne süren öğretmen felç kaldı

2025-06-29 14:19 - Asayiş

PAÜ Arama Kurtarma Ekibinden İstanbul’da kritik deprem incelemesi

2025-07-02 11:42 - Gündem

"Kibritçi Cevat" Şekip Taşpınar Hayatını Kaybetti

2025-07-03 09:35 - Genel

SÜDGE Eğitimindeki Aksaklıklar Meclis Gündeminde

2025-07-02 14:26 - Gündem

Muğla ile Çin arasında turizmde yeni iş birliği adımları

2025-07-04 11:24 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Antalya’da muz bahçesinde yangın

17:00 - Gündem

Pınarhisar’da 20 şehit için 20 fidan toprakla buluştu

16:39 - Gündem

Bodrum’da sel sonrası ilk açıklama: "Metrekareye 45 kilogram yağış düştü"

16:27 - Gündem

Finike’de fırtına sebebiyle tekne kıyıya sürüklendi, denizin rengi çamura döndü

15:52 - Gündem

Niğde’de bal ormanı için 5 bin fidan toprakla buluştu

15:31 - Gündem

Günün Manşetleri

Polisten sokak satıcılarına operasyon: 13 şüpheli gözaltında

15:24 - Asayiş

Hastaneden dönen karı koca kaza yapıp hastanelik oldu

15:20 - Asayiş

Beşiktaş, Gaziantep FK maçı hazırlıklarını sürdürdü

15:10 - Spor

5 yaşındaki Deniz’in ölümünde sorumluluk tartışması

14:54 - Asayiş

Futbolda bahis soruşturmalarında Nazilli’den 2 gözaltı

12:57 - Asayiş