?>

Başkan Kurnaz: "Hastanebaşı ve Kökçüoğlu’nu doğal gaza kavuşturacağız"

Samsun’un ilkadım belediye başkanı ihsan kurnaz, kentin merkezinde yer alan mahallelerden hastanebaşı’ndaki 14 sokak ve kökçüoğlu’ndaki 9 sokakta doğal gaz çalışmalarının devam ettiğini ve bu mahalleleri doğal gaz ile buluşturacaklarını söyledi.

Siyaset - 2 ay önce

Samsun’un İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Hastanebaşı ve Kökçüoğlu Mahallelerinde doğal gaz çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Bu yıl büyük oranda tamamlayacağız, kalan kısımlar da en geç önümüzdeki mart-nisan ayında bitecek" dedi.

İlkadım Belediye Meclisi eylül ayı ilk birleşimi, Başkan İhsan Kurnaz yönetiminde gerçekleştirildi. 4 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantının açılışında, hayatını kaybeden Samsunspor taraftarı için taziye dileklerinde bulunuldu. Maddelerin tamamı daha kapsamlı görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi. "Önümüzdeki mart-nisan ayında tamamen biteceğinin taahhüdünü aldık"

Doğal gaz çalışmalarının durduğu yönündeki iddiaları cevaplayan Başkan İhsan Kurnaz, "Biz, şehrin merkezinde olmasına rağmen yaklaşık 12-13 yıldır başarılamayan, doğal gaz ile buluşturulamayan 2 mahallemiz vardı. Hamdolsun biz kendi dönemimizde Hastanebaşı ve Kökçüoğlu Mahallelerini doğal gaza kavuşturuyoruz. Şimdi meclisimizden kararımızı almıştık. Şirkete bakanlığımızın da desteğiyle programa koydurmuştuk. Hastanebaşı Mahallesi’nde yaklaşık 14 sokak, Kökçüoğlu Mahallesi’nde de 9 sokak tesisatı yapıldı. Şirketle irtibat halindeyiz. Sonradan bütçeye, sonradan planlamaya dahil edildiği için biraz yavaş ilerlediklerini ama mutlaka yapılacağını, bu sene sonuna kadar bitirebildiğimiz kadar bitireceklerini, eğer kalan olur ise de önümüzdeki mart-nisan ayında tamamen biteceğinin taahhüdünü aldık. Biz bunun takipçisi olacağız. Bu sene sonuna kadar mümkün olduğunca bitirmeye gayret edeceğiz. Yani müsterih olsunlar, bu iki mahallemizde bu sene kalanlar kalan bir kısım olur ise de önümüzdeki mart-nisan ayında inşallah bitmiş olacak. Bu mahallelerimiz özlemle yıllardır doğalgaz hasretiyle bekledikleri, tabii dışarıda da işte aman doğal gaz acaba durdu mu yapılmayacak mı şeklinde bazı dedikodular da olduğu için biraz kafaları karışmış olabilir. Biz işin takipçisiyiz. Rahat olsunlar. İnşallah bu iki mahallemizi doğal gazla buluşturacağız" diye konuştu. "Gazipark A’dan Z’ye değişiyor"

Gazipark’ın kafe-restoran konseptiyle yeni bir çehreye kavuşacağının altını çizen Başkan Kurnaz, "Şu anda Gazipark projemizi ihale ettik. Geçen hafta sonuçlandı. İnşallah 1 Ekim itibariyle Gazipark’ı A’dan Z’ye değiştiriyoruz. İnşallah hemşehrilerimizin kullanacağı, oraya çok güzel bir kafe-restoran yapacağız. Hem ucuz hem modern, temiz bir tesisi İlkadımlı hemşehrilerimize çok kısa bir sürede kazandırmış olacağız inşallah" şeklinde konuştu. "Acem Tekkesi kapatılmıyor, kültür evi olarak faaliyet gösteriyor"

Gündemde yer alan Acem Tekkesi iktisadi işletmesinin kapatılması maddesi hakkında da bilgi veren Kurnaz, şunları söyledi:

"Acem Tekkesi’yle ilgili yanlış bir şey oluştu aslında. Orası 2022’de iktisadi işletme olarak faaliyet gösteriyordu. Nedir iktisadi işletme? Orada bir restoran, kafe, bir ticari faaliyet gösteriyordu. 2022’de bundan vazgeçmelerine rağmen ticaret odasından bunun kaydı kapatılmadı. Dolayısıyla biz orayı kültür evi olarak kullanıyoruz. Biz ticari işletmenin kaydını kapatmak üzere bunu meclise getirdik. Yoksa Acem Tekkesi kültür evi olarak faaliyetine devam edecek. Sadece statüsü değişiyor."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te ’canım sıkılıyor turistlere takılıyorum’ paylaşımı emniyette bitti

2025-08-27 10:20 - Asayiş

PEMBE MİKROFON'DAN MARMARİS'İN SESİ

2025-08-27 12:34 - Marmaris

Kestane Bahçesi Kenevir Tarlasına Dönüştürülmüş

2025-08-30 13:50 - Asayiş

Kuşadası’nda sene başı müdürler kurulu toplantısı yapıldı

2025-08-31 10:43 - Genel

Marmaris'te Motosiklet Kazalarına Karşı Seferberlik

2025-08-28 16:43 - Asayiş

MUĞLA'DAN TOKYO'DAKİ OLİMPİYATLARA 6 SPORCU

2025-08-29 14:21 - Spor

Menteşe, 30 Ağustos'u Büyük Bir Coşkuyla Kutladı

2025-08-30 12:03 - Genel

MARMARİS'TE KASK TAKMAYANLAR HAYATINI KAYBEDİYOR

2025-08-30 13:42 - Marmaris

TCSG-310 BOTU VE TCG İMBAT MARMARİS’TE ZİYARETE AÇILDI

2025-08-30 13:11 - Marmaris

Sinop’ta köylüler kendi yollarını yaptı: "Artık yeter dedik ve yola çıktık"

2025-08-26 19:39 - İnsan

İlgili Haberler

Burhanettin Duran’dan Afganistan-Pakistan ateşkesi açıklaması

15:53 - Siyaset

Kars’ta CHP karıştı: Kongrede ’şaibe’ iddiası gerginliğe neden oldu

15:45 - Siyaset

CHP İl Başkanı Özgür Çelik: "Sevgimizle ve mücadelemizle büyüyoruz"

15:38 - Siyaset

DEM heyeti Selahattin Demirtaş’la görüştü

15:39 - Siyaset

CHP kongresinde basın mensuplarına saldırı

15:04 - Siyaset

Günün Manşetleri

Hamsini kilosu 300 TL’den 100 TL’ye düştü

15:49 - Ekonomi

Yüzlerce Üniversite öğrencisi gece açık hava sinemasında buluştu

15:06 - Kültür Sanat

Alkol ve uyuşturucudan hayatını kaybetti

14:12 - Asayiş

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Toplantısı’nda gerginlik

13:37 - Spor

Tüm kanser vakalarının yüzde 15’i meme kanseri

13:05 - Sağlık