Balıkesir’in Bandırma ilçesinde etkili olan sağanak yağışın ardından Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza açıklamada bulundu. Yağışla birlikte metrekareye 81 kilogram yağmur düştüğünü belirten Mirza, oluşan olumsuzluklara ekiplerin hızla müdahale ettiğini söyledi.
Açıklamasında, "17 Mayıs Cumartesi günü bölgemizde yağan aşırı yağmurda Bandırma’mıza metrekareye 81 kg yağmur düştü. Çok kısa sürede etkili olan yağmur, çökmelere, bozulmalara ve su baskınlarına neden oldu. BASKİ ve Belediye ekiplerimiz hızla müdahalede bulundu," ifadelerine yer verdi.
Başkan Mirza, yağış sonrası BASKİ 3. Bölge Daire Başkanı Selçuk Koç ve belediyenin daire müdürleriyle birlikte sorun yaşanan bölgelerde inceleme yaptıklarını belirtti.
Mevcut altyapının günümüz ihtiyaçlarına yanıt vermekte yetersiz kaldığını vurgulayan Mirza, "Uzun yıllardır var olan altyapı, içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatları ile giderlerinin bugün için yetersiz olduğu görüldü. Birlikte çözmek için çalışıyoruz" dedi.
HABER KAYNAĞI : İHA