?>

Başkan Oral’dan emlakçılara uyarı: "Sözleşmesiz yetki almak yasak"

Samsun emlakçılar odası başkanı mevlüt oral

Ekonomi - 8 ay önce

Ticaret Bakanlığı’nın, 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren geçerli olacak ’doğrulanmış ilan’ uygulamasını değerlendiren Samsun Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, "Bütün meslektaşlarımın bu uygulamaya uyması gerekiyor. Aksi takdirde çok büyük cezalar olacaktır" dedi.

Emlakçıların yeni sisteme uyması gerektiğini belirten Mevlüt Oral, "Elektronik uygulama sistemi 15 Eylül’den itibaren geçerli olmak üzere başlatıldı. 1 Ocak 2025 tarihinde sona erecek yani 1 Ocak 2025’ten itibaren elektronik doğrulama sistemine geçeceğiz. Sözleşmesiz çalışan kişiler tespit edildiği takdirde büyük cezalar uygulanacağını söyleyebiliriz. 1 Kasım 2023 bizim için bir milat oldu. Daha önce de bunu söylemiştik. Bu kurala uyan meslektaşlarım olduğu gibi uymayanlar da var. Uymayanları tekrar uyarıyorum: Bu sisteme, bu kanuna uymak zorundasınız" ifadelerini kullandı.

Sözleşmeye yanaşmayan vatandaşa hiçbir emlakçının yanaşmaması gerektiğini belirten Oral, "Bazı arkadaşlar, ’vatandaş sözleşmeye yanaşmıyor’ diye şikayet ediyor. Yanaşmıyorsa sen de ona yanaşma kardeşim. Bu mesleğin düzelmesi yönünde çalışmalarımız varsa sistem bu, yönetmelik bu. Bununla ilgili vatandaşın sana bu yetkilendirmeyi verme mecburiyeti ileriye dönük olarak artacak. Çünkü neden? Bana gelecek yetki isteyeceğim, öbürüne gidecek yetki isteyecek, sonra dönüp vatandaş bakacak ki, demek ki artık herkes yetkilendirme konusundaki sistemin geldiğini görecek. Bugün bir suç işlediğiniz zaman bir avukat tutmaya çalışıyorsunuz, değil mi? Bir iş yeri açtığınız zaman muhasebeci tutuyorsunuz, değil mi? Neden vatandaşın gayrimenkulle ilgili emlak danışmanı olmayacak? Biz bunu kendimiz yapıyoruz, çünkü vatandaşların isteklerine cevap verdiğimizden dolayı" diye konuştu. "Hiçbir emlakçı, sözleşmeye tarih yazmadan vatandaştan yetki almasın"

Bu sisteme uyulmadığı takdirde büyük cezalar olacağını belirten Başkan Oral, "Hiçbir emlakçı, sözleşmeye tarih yazmadan vatandaştan yetki almasın. Bunun gerçekten büyük cezaları var. Sözleşmenin süresi 3 aydır. 3 ay dolduktan sonra vatandaşı çağıracaksın, ’yetkilendirmeyi bana tekrar veriyor musun, vermiyor musun?’ diyeceksin. Veriyorsa tekrardan alıyorsun; vermiyorsa sözleşmeyi iptal edip kendisine teslim etmek zorundasın. Çünkü bununla ilgili şikayet edildiği zaman cezası çok ağırdır" şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Çankırı’daki orman yangını hızla büyüyor: 4 köy tahliye edildi

2024-08-19 20:19 - Asayiş

YANAN ORMANDA ÇAM BALI ÜRETİMİ ANCAK 40 YIL SONRA

2024-08-21 12:09 - Asayiş

DENİZLİ HONAZ’DA YERALTINDAKİ PAMUKKALE

2024-08-16 10:49 - Gezi

ÜLKE CAYIR CAYIR YANIYOR  

2024-08-19 12:50 - Asayiş

Dev Yangın Bulutları Gökyüzünü Kapladı

2024-08-18 15:59 - Asayiş

BİNLERCE DÜNYA KELEBEĞİ KONYA'DA UÇUYOR

2024-08-17 14:16 - Gezi

Marmaris'te pazaryerinde trafik çilesi

2024-08-15 13:54 - Marmaris

KARŞIYAKA’DA BARINAKLARDAKİ HAYVANLARA YARDIM EDİN

2024-08-16 14:03 - Asayiş

Alevler söndü ama yüreğimiz yanıyor

2024-08-20 13:43 - ÇEVRE

Datça'da orman içi çöplüğe döndü

2024-08-20 14:19 - ÇEVRE

İlgili Haberler

İhracatta geçen yıl Nisan ayına göre yüzde 15’lik artış

16:06 - Ekonomi

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu:

14:45 - Ekonomi

Van’da market ve bakkalların ekmek dolapları boş kaldı

14:06 - Ekonomi

ETSO Başkanı Alan: ’’Değerlerimiz etrafında kenetlenme kültürümüz oldukça güçlü’’

13:07 - Ekonomi

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: "65 ilimizde meyve bahçelerimiz don felaketinden etkilendi"

12:05 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Müşteriler Tarçın'lı Taksi İstiyor

15:33 - İnsan

Sahildeki Gizemli Cisim Alarm Yarattı

13:28 - Gündem

Justin Timberlake Türkiye'de Konser Verecek!

13:26 - Kültür Sanat

Filistinli Çocuğu Öldüren Katile 53 Yıl Hapis Cezası

13:09 - Asayiş

Süper Lig'de Bugünkü Maçların VAR Hakemleri Belli Oldu

12:27 - Spor