?>

Başkan Özlü "Akçakoca’da 3 proje hayata geçireceğiz"

DÜZCE BELEDİYE BAŞKAN DR. FARUK ÖZLÜ, VATANDAŞLARDAN GELEN SORULARI YANITLADIĞI “BAŞKANA SOR” PROGRAMINDA AKÇAKOCA İÇİN ÜÇ ÖNEMLİ MÜJDE VERDİ.

İnsan - 3 ay önce

Düzce Belediye Başkan Dr. Faruk Özlü, vatandaşlardan gelen soruları yanıtladığı "Başkana Sor" programında Akçakoca için üç önemli müjde verdi.

Başkan Özlü, Düzce Belediyesi olarak Akçakoca’da hayata geçirecekleri projelerin çalışmalarına başladıklarını belirterek ilçeye kütüphane, yol ve meydan düzenlemesi kazandıracaklarını söyledi.

Akçakoca’da bulunan eski cezaevi binasının kütüphaneye dönüştürüleceğini ifade eden Özlü, "Eski Akçakoca Cezaevi’nin kullanım hakkını Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden aldık. Oraya güzel bir kütüphane inşa edeceğiz. Projelendirme, izinlerin alınması ve Anıtlar Kurulu süreçleri biraz uzun sürdü. Ancak bu süreçleri tamamladık. İnşallah bu yıl inşaatına başlıyoruz" dedi.

Akçakoca için planlanan ikinci projenin ise ilçedeki üniversite alanına ulaşımı sağlayan yolun iyileştirilmesi ve asfaltlanması olduğunu kaydeden Özlü, "İnşallah bu yıl bu projeye de başlıyoruz ve görev süremiz içerisinde tamamlayacağız" şeklinde konuştu.

Akçakoca meydanının yenilenmesi projesini de Düzce Belediyesi olarak gerçekleştireceklerini kaydeden Özlü, "Geçen yıl yerinde incelemeler yaptık ve projelendirdik. Fikret Albayrak ile birlikte bu meydanı güzelleştireceğiz. Akçakoca’ya dışarıdan gelenler ve Akçakoca’da yaşayanlar bu meydanda güzel zamanlar geçirecekler" ifadelerini kullandı.

Düzce’nin ‘butik bir şehir’ olduğunu vurgulayan Özlü, ilçelerde görev yapan belediye başkanlarının büyük özveriyle çalıştığını, ancak mali imkanlar açısından zaman zaman zorluklar yaşadıklarını dile getirdi. Bu noktada Düzce Belediyesi olarak ilçe ve belde belediyelerine destek olmayı görev bildiklerini belirten Özlü, "Biz bir büyükşehir belediyesi değiliz, il belediyesiyiz. Ancak ilçe ve belde belediye başkanlarımız bizim çok değerli kardeşlerimiz. Önemli olan il düzeyinde, Özel İdare’miz dahil bu şehrin kalkınması, gelişmesi ve güzelleşmesidir. Düzce’de yaşayan 415 bin insanımızın mutlu olması bizim için en önemli başarı kriteridir" şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

"Kadın" dijital platformlarda yayında

2026-03-06 09:46 - Magazin

Mehmet Çevik sahnelere ara verdi, Ramazan’da maneviyata yöneldi

2026-03-04 23:03 - Magazin

MARMARİS’İN DEV KALPLİ KADINLARI İYİLİĞİ BÜYÜTÜYOR

2026-03-05 16:00 - Marmaris

MARMARİS'TE TEKNEDEKİ KAVGADA HAYATINI KAYBEDEN GENCİN DAVASI BAŞLADI

2026-03-06 11:35 - Asayiş

Pelin Özbozdağ: "Kadın Cinayetleri Siyasidir"

2026-03-04 14:59 - Gündem

GETOB BAŞKANI AYGÜN: “ITB BERLİN’DE İYİ BİR SEZONUN SİNYALLERİNİ GÖRÜYORUZ”

2026-03-05 11:51 - Turizm

Beyaz Saray, Trump’ın İran saldırılarını izlediği anlara dair fotoğrafları paylaştı

2026-03-01 00:16 - Siyaset

Tayland, İran’daki vatandaşlarını Türkiye üzerinden tahliye edecek

2026-03-05 00:07 - Asayiş

Çerkes kültürüne destek veren isimlere "dostluk" vefası

2026-03-07 10:01 - Genel

Fidan dikmeye gittiler, çöpleri topladılar

2026-03-05 13:45 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Çorum’da Türk sanat müziği ve Türk halk müziği konseri sanatseverleri mest etti

21:46 - İnsan

Çalışan Gazeteciler öneri ve taleplerini Rektör Prof. Dr. Sözbir’e anlattılar

20:26 - İnsan

Veliler sınav sıralarına çocukları için oturdu

20:20 - İnsan

Hitit Üniversitesi’nde "Fest ’26" coşkusu

19:53 - İnsan

Eskişehir’de "Uzlaştırmacılar Günü" kutlandı

19:36 - İnsan

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem