?>

Başkan Palancıoğlu: "Aydınlıkevler Mahallemizde kentsel dönüşümün ilk adımını attık"

Melikgazi belediyesi, ilçede hayata geçirdiği kapsamlı kentsel dönüşüm çalışmalarına aydınlıkevler mahallesi’ni de ekledi.

Gündem - 5 saat önce

Melikgazi Belediyesi, ilçede hayata geçirdiği kapsamlı kentsel dönüşüm çalışmalarına Aydınlıkevler Mahallesi’ni de ekledi.

Aydınlıkevler Mahallesi’nde 2 blok 78 daireden oluşan kentsel dönüşüm çalışmalarına başlayan Melikgazi Belediyesi, depreme dayanıklı ve sağlıklı konutlar için zemin güçlendirme çalışmaları ile ilk adımı attı.

Zemin iyileştirme yöntemi ile sağlam konutlar kazandırılıyor

Aydınlıkevler Mahallesi sakinlerine müjdeyi veren Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, çalışmaları yerinde inceleyerek yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Aydınlıkevler Mahallemizde eskiyen yapılar çok fazla. Dolayısıyla Aydınlıkevler Muhtarımızın, vatandaşın kentsel dönüşümle ilgili talebini dile getirmesi kapsamında Melikgazi Belediyesi olarak burada kentsel dönüşüm çalışmalarına başladık. Aslında burada özel müteahhitler tarafından kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor; ancak vatandaşlarımız belediye ile biraz daha hızlı yol almak ya da anlaşamayanlar varsa anlaşmalarını yapması, aracı olması için belediyemizden böyle bir destek talep ediyorlardı. İlk ihaleyi yaptık ve müteahhit firmamız şimdi jet grout; yani zeminin depreme karşı dayanıklı hale getirilmesi ve sıvılaşmayı önlemek adına burada çalışma yapıyor. Zemin iyileştirme yöntemi, suyun zemine çok yakın olmasından dolayı bina yapıldıktan sonra kaymasını önlemek için yapılan bir sistem. Dolayısıyla burada bu yöntemi de uygulayarak vatandaşlarımızın huzur, konfor ve güven içerisinde oturmasını sağlayacağız. Hak sahiplerine Cenab-ı Allah hayırla, sağlıkla oturmayı nasip etsin, hayırlı olsun diyorum. Aydınlıkevler Mahallemizde kentsel dönüşümle ilgili 4-5 blok toplandığında, vatandaşlarımız anlaşıp Melikgazi Belediyemize geldiklerinde burada kentsel dönüşümle ilgili yeni projeleri başlatabileceğimizi duyurmak istiyorum. Yapacağımız çalışmalarımız Melikgazi’mize hayırlı olsun."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Başkan Aras'tan Marmaris'e Destek Sözü

2025-05-13 09:23 - Marmaris

Eski Uzman Çavuşlar Okullarda Güvenliği Sağlayacak

2025-05-07 13:41 - Gündem

Banka güvenlik görevlisi tuvalette başından vurulmuş halde bulundu

2025-05-12 10:40 - Asayiş

SAFRA KESESİNDEN 491 TAŞ ÇIKTI

2025-05-09 10:12 - Sağlık

Marmaris'te Motosiklet Cezaları Rekor Kırdı

2025-05-13 09:58 - Asayiş

MUĞLA'DA ULUSLARARASI KOROLAR ŞENLİĞİ

2025-05-10 10:25 - Kültür Sanat

Marmaris’te engelli vatandaştan belediyeye tepki: "Ekmek kazanmak istiyorum ama yer vermiyorlar"

2025-05-11 16:46 - İnsan

MARMARİS'TE GÜVENLİK GÖREVLİSİ HAYATINI KAYBETTİ

2025-05-12 10:55 - Asayiş

Tır, kırmızı ışıkta bekleyen otobüs ve otomobile çarptı

2025-05-08 19:01 - Asayiş

ŞANTAJ KUMPASINI MAHKEMEYE TAŞIYAN MAĞDUR SESSİZLİĞİNİ BOZDU

2025-05-12 15:52 - Marmaris

İlgili Haberler

Kurbanlık denetimleri başladı

16:55 - Gündem

Kars’ta sel sularına kapılan büyükbaş hayvan telef oldu

16:49 - Gündem

Samsun İl Su Kurulu 2025 Yılı Toplantısı

16:46 - Gündem

Turgutlu Belediyesinden sahipsiz can dostların yaşam şartlarını iyileştirecek çalışma

16:42 - Gündem

Kars’ta Mayıs ortasında kar sürprizi

16:23 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivasspor, Samsunspor Deplasmanı Hazırlıklarını Sürdürüyor

13:27 - Spor

Yıldırım isabet eden asker şehit oldu

13:15 - Asayiş

İlaç Yönetiminde Titizlik Hayati

12:26 - Sağlık

Yasa Dışı Bahis Paylaşımlarına Siber Darbe

12:09 - Asayiş

Trump'tan Riyad'da Sürpriz Görüşme

11:49 - Siyaset