?>

Başkan Seçer: "Bağımsızlık mücadelesinin zaferle taçlandığı gündür bugün"

Mersin'de 30 ağustos zafer bayramı çeşitli etkiliklerle kutlanıyor. Büyükşehir belediye başkanı vahap seçer, kutlamaları katılırken, çocuk gelişim merkezlerinde 30 ağustos zafer bayramı dolayısıyla etkinlikler gerçekleştirildi.

Genel - 10 ay önce

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, "30 Ağustos bağımsızlık mücadelesinin zaferle taçlandığı gündür" dedi.

Mersin Valiliği tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen programa katılan Seçer, Mersin halkının Zafer Bayramı’nı kutladı. Açıklamada bulunan Seçer 30 Ağustos’un önemine değinerek, "1918’de başlayan bağımsızlık mücadelesinin zaferle taçlandığı günü konuşuyoruz. Bu süreçte bu topraklarda çok büyük mücadeleler oldu. Doğudan batıya, kuzeyden güneye, Ege’ye, Trakya’ya milletimiz tek vücut, tek yumruk, tek yürek oldu, işgalcileri topraklarımızdan temizledi ve cumhuriyetin kilometre taşlarını da döşemeye başladı" dedi. Cumhuriyet ile ülkenin büyük bir değişim ve dönüşüm sürecine girdiğini vurgulayan Seçer, ülkenin refah, çağdaş, dünyayla rekabet eden bir ülke ve toplum haline gelmesinin, çok uzun mücadeleler ve emekler gerektirdiğini ifade etti. Ülke adına her şeyin güzel olmasını umut ettiğini dile getiren Seçer, "İnsanların yüzünün güldüğü, yokluk çekmediği, herkesin devlet karşısında eşit muamele gördüğü, vatandaşların yarına endişeyle bakmadığı, çocuklarını güzel eğitim veren okullara gönderebilme gücünün olduğu bir ülke arzu ediyoruz. Bütün bunlar da çalışarak olur" diye konuştu. "Bugün yaptığımız hizmetler Kurtuluş Mücadelesi’nin devamı niteliğinde"

Mersin’de bu anlayışla çalıştıklarını ifade eden Seçer, şöyle devam etti: "İkinci 5 yıllık görevimize henüz başladık. İlk 5 yıllık görevimizde yaptığımız çalışmalar, vatandaşlarımızla kurduğumuz gönül bağı bizi ikinci döneme çok büyük bir teveccühle taşıdı. Bizim bugün yaptığımız hizmetler 30 Ağustos’a giden Kurtuluş Mücadelesi’nin devamı niteliğinde. Orada bitmiyor, savaş meydanlarında savaşı kazanıyorsunuz ama asıl ekonomide, demokraside, insan haklarında, eğitimde yapacağınız güzel çalışmalarla o zaferinizi taçlandıracaksınız. Biz de bugün o zaferi taçlandırmak için gerekli tüm çalışmaları yapma, katkı sunma gayreti içerisindeyiz." Miniklerden 30 Ağustos kutlaması

Öte yandan Büyükşehir Belediyesinin çocuk gelişim merkezlerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla etkinlikler gerçekleştirildi. Halkkent, Münir Özkul, Tarsus 100. Yıl Atatürk, Yenice Yaşar Bayboğan, Begonvil ve Gülnar çocuk gelişim merkezlerinde eğitim alan çocuklar; Atatürk baskılı tişörtleri, ay yıldızlı taçları ve ellerinde bayraklarla gösteri gerçekleştirdi. Gösteri esnasında veliler de çocuklarını yalnız bırakmadı. Şarkılar ve marşlar eşliğinde gerçekleştirilen gösteriler, velileri hem duygulandırdı hem gururlandırdı. Etkinliğin sonunda miniklere, tamamladıkları eğitim dönemi dolayısıyla ‘Yaz Okulu Sertifikası’ da verildi. "Bugünü coşkuyla kutladık"

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesindeki Çocuk Merkezleri Koordinatörü Özlem Tanışık, 30 Ağustos coşkusunun minik yüreklerde daha da büyüdüğünü belirterek, "Şanlı tarihimizin en anlamlı günlerinden birini, miniklerimiz ve ebeveynlerimizle birlikte coşkuyla kutladık. 100. Yıl Çocuk Gelişim Merkezi’ndeyiz ama eş zamanlı olarak tüm çocuk gelişim merkezlerimiz ve çocuk atölyelerimizde bu anlamlı günü kutluyoruz. Herkesin Zafer Bayramı kutlu olsun" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris sahilde antrenman yapan çocuklar şikayet edildi

2024-08-27 13:49 - Marmaris

Rektör Özölçer’den 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

2024-08-29 14:23 - İnsan

MUĞLA’DA DENİZE GİRİLECEK 145 MUHTEŞEM YER

2024-08-23 16:13 - Turizm

Muğla Dalyan'da yiyeceğin gözdesi: Mavi Yengeç

2024-08-26 15:09 - Yaşam

Ferdi Kadıoğlu, gelişimiyle Premier Lig’e adım attı

2024-08-28 11:14 - Spor

Marmaris'te su yogası ve nefes çalışması

2024-08-27 12:49 - Marmaris

Muğla’ya iki yeni KYK yurdu: Kapasite 14 bin 611’e ulaştı

2024-08-24 10:35 - Genel

SERÇE PARMAK DEYİP GEÇME: İŞTE MARİFETLERİ

2024-08-28 11:59 - Genel

SALDA GÖLÜ, DÜNYA JEOLOJİK MİRAS LİSTESİ'NDE

2024-08-30 11:19 - Gündem

BEŞİKTAŞ MENTEŞE SPOR OKULU AÇILIYOR

2024-08-28 13:51 - Spor

İlgili Haberler

Damperi açık unutan kamyon şoförü yürekleri ağza getirdi

08:52 - Genel

Huzur evinin tadilatı tamamlandı

08:39 - Genel

Nihal Candan tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti

02:14 - Genel

Başkan Gençay, öğrencilerin karne sevincine ortak oldu

23:23 - Genel

Karnelerini mor tarlada aldılar

19:18 - Genel

Günün Manşetleri

“İnsan Yiyen Uyuşturucu” Operasyonu

16:15 - Asayiş

10 Adrese Dev Uyuşturucu Baskını

16:01 - Asayiş

Sınır Ötesinde Yeşil Enerji

15:58 - Ekonomi

Uzmandan KKKA Uyarısı

15:57 - Sağlık

Bakan Bak’tan Down Futsal Milli Takımı’na Tebrik

15:44 - Spor